thor_ Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Bardzo mnie cieszy to, że jesteśmy 'elitarni' i 'wyjątkowi'.I mam ogromną nadzieję że w tym wątku dalej będzie wiać spokojem, a wszyscy będą otwierać drzwi do tego tematu zamierzenie. I żeby z tego jednorodzinnego domku nie powstał wieżowiec.. Taką mam nadzieję. Chodzi oczywiście o osoby udzielające się w tym temacie, o m14 ; ) A, i żeby m14 przyciągała tylko prawdziwych fanów. Koniec życzeń. :mrgreen: Prawie pękłem ze śmiechu czytając to :mrgreen: :wink: Tak jesteście "elitarni"... Tylko szkoda, że zapominacie o tych którzy już od kilku ładnych lat mają M14 TM, G&G, G&P, od jakiegoś roku CA no i całą masę M14 od KARTa, AGMa i jak na tym tle wypada Cyma? Jest lepsza technicznie od KARTa i AGMa ale co do ilości i "elytarności" to jakoś nie widzę żeby szczególnie "błyszczała" :mrgreen: Przykro mi, że zburzyłem czyjś sen o "elitarności" :wink: Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 (edited) sprawiłeś nam bardzo wielką przykrość :( ;( zły moderator zły :( a co do m14 cymki :D jest o niebo lepsza od karta i agma i tu jest ta jej elitarnosc :) poza tym jest sporo tańsza od CA czy TM więc jest dostępniejsza dla jej miłośników ... :) Edited December 27, 2008 by snup dogg Quote Link to post Share on other sites
Chacal Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Oczywiście, przyszedł moderator żeby się pochwalić swoją wiedzą. Na tym polega wmasg - dobre newsy, a na forum każdy gotów każdego zabić żeby pokazać że "jest lepszy". A moderatorzy i admini - muszą komuś pojechać żeby się czuć lepsi czy jak? A ta "elitarność" o której mówił Snup polegała na tym że żaden admin ani inny mądrala nie robił głupich uwag. Ludzie byli w tym temacie dla siebie życzliwi, dawali rzeczowe informacje pomagając sobie na wzajem i to nam wszystkim się podobało. Nie mogło by tak być wszędzie? Zaraz mnie rzucicie na pożarcie WASZEJ moderatorskiej "elicie", a czemu? bo prawda w oczy kole... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Krav-com Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Mnie udało się wepchać do środka g&p 3300 9.6v Wymagało to wydrążenia wszystkiego co było możliwe i podzielenia batki na dwie części. Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 brawo jesteś geniuszem :) teraz czekaj aż ci się kolba urwie :) albo bateria zjara :D albo ci tornado bude dla psa zepsuje :P Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Ale strzału nie wyciszysz bo to Gearbox hałasuje a tego nie wyciszysz ;p Chyba że się mylę ;p Mylisz się. A z tą elytą to Thor niestety ma rację. Ale nieładnie śmiać się z życzeń świątecznych :źle: Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Chacal a zaglądałeś do tematów o M14 TM i G&G czy G&P? Nic to przepraszam, że zakłóciłem tą elitarność w tym temacie ;) Dziwne że tam nikt nawet nie wspomniał o elitaryzmie... do czasu aż nie pokazały się chińskie repliki ;) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 (edited) Thor, a jest w ogóle na forum temat o M14 TM?? Bo szukam już któryś raz wszelkimi metodami i szukajka nic nie wykazuje :strach: PS: A G&P nie robi M14 ;) PS2: A tak w ogóle Thor to jesteś zły, niedobry, be i fuj bo odelitaryzowałeś chłopaków :killer: ;-) Edited December 27, 2008 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 (edited) PS: A G&P nie robi M14 ;) Jak to nie? A M14 DMR to pies? http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i..._srch_m14%20DMR Cholrea zaczynam sie zastanawiac czy dobrze zrobilem zakupujac ta Cyme :/ Edited December 27, 2008 by Yunior_5 Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Thor, a jest w ogóle na forum temat o M14 TM?? Bo szukam już któryś raz wszelkimi metodami i szukajka nic nie wykazuje http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=9948&st=0 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=20803&hl= Styknie? ;) Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Hehehe, elitarne życzenia =) Miałem na myśli userów tego tematu, a nie posiadaczy 14. Ale jak tak to brać.. no to wszyscy posiadacze 14 też są elitą ; ) I pytanie: Czy da rade u was wcisnąć pokrętło hop up ? Wczoraj jak kręciłem to się "wbiło" głębiej, ale po pokręcaniu trochę w prawo i lewo wróciło normalnie do góry.. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 (edited) Jak to nie? A M14 DMR to pies? http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i..._srch_m14%20DMR Cholrea zaczynam sie zastanawiac czy dobrze zrobilem zakupujac ta Cyme :/ Rzeczywiście, dzięki, nie jestem widać na bieżąco. A co do zakupu - wiesz, moja M14 do mnie idzie i nie mam wątpliwości czy dobrze zrobiłem ;) M14 to M14, niezależnie od tego, ile osób ją będzie miało ;) http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=9948&st=0 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=20803&hl= Styknie? ;) Dzięki wielkie, zastanawiam się tylko, jakim cudem wyszukiwarka nie wykazywała tych tematów :wink: Edited December 28, 2008 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 I pytanie: Czy da rade u was wcisnąć pokrętło hop up ? Wczoraj jak kręciłem to się "wbiło" głębiej, ale po pokręcaniu trochę w prawo i lewo wróciło normalnie do góry.. Tak działa tutaj regulacja hop-up - to kółko jest na gwincie. Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 A czymś grozi jego wciśnięcie ? Wiem że jak jest wciśnięty to jest włączony hop. A ja wczoraj jak wyłączałem hopa, to przycisnąłem za mocno i wpadło na maxa. Czymś to grozi ? Zjechaniem gwinta ? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 (edited) Dociska się przez wkręcanie. Jeżeli dociskasz ot tak po prostu to zjedziesz gwint. Chyba. Nie mam teraz m14 u siebie więc nie sprawdzę. Edited December 28, 2008 by michalll Quote Link to post Share on other sites
Chacal Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 (edited) ostatnio szlajałem się po Redwolfie i natrafiłem na to cudo :) http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airs...il?prodID=25988 Przyznajcie, te oryginalne bicia upiększają M14 - które bardzo trudno jest upiększyć bo już samo w sobie jest cudowne :D Zestaw skierowany do Tokyo Marui więc do cymy powinien wejść bez większych problemów :) Edited December 30, 2008 by Chacal Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 PO co ja kupowalem ta 14tke? przeciez mozna teraz zlozyc ja samemu dokladnie pod siebie z dodatkow :wink: Quote Link to post Share on other sites
Chacal Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Cyma Cymą, ale WGC już włączył do oferty M14 DMR od G&P... Quote Link to post Share on other sites
Marecz Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 (edited) http://www.wmasg.pl/aktualnosci/garsc_informacji/1062/ Dokupić szynę montażową cofnąć Lunetę i gites :P Edited January 2, 2009 by Marecz Quote Link to post Share on other sites
Chacal Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 Ale DMR jest używane przez USMC a to mi nie odpowiada :) Wole klasyczne M21, z luneta na wysokim montażu :D Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Jedna sprawa- do tych wszystkich zestawów cylindra psuje standardowa głowica tłoka? Jeszcze jedno- po przeczytaniu tematu nie jestem w stanie jednoznacznie określić- jest jakaś konfiguracja do M130, która nie posypie się szybko? Módlmy się o borka do M14.. Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Hmm co do konfiguracji to nie bede nic polecać bo się średnio znam ale może warto poradzić się sklepów oferujących tuning replik np Krakman. Oni powinni ci coś doradzić aby za szybko się nie sypło. Quote Link to post Share on other sites
Chacal Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Hawk - szybki jesteś ;] Ja o BU do M14 modle się odkąd wyszedł BU do P90 ;] Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Z tego co wiem to zębatki dadzą radę, do tego dobry zestaw cylindra i prowadnica i powinno być ok. Tak jak pisałem już gdzieś ponoć na zestawie cylindra guardera udało się przy m130 wyciągnąć 470... Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 (edited) Ja swoje poprzednie "M14" miałem rok temu więc dzięki Ci za otuchę Chacal... Dobra- najwyżej zębatki się zdupczą; warto zaryzykować. Postaram się na dniach skrobnąć coś o przebiegu tuningu cacuszka bo od nowa zachorowałem na M14 ;) Dzięki wielkie! P.S. Zdaje mi się tylko czy głowica cylindra do P90 jest identyczna jak ta z M14? Prowadnica do V.7 czy tak jak w AGMie do V.3 pasuje? Edited January 4, 2009 by Hawk14 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts