Reset Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 z baterią to wiem - nie chodzi mi o to czy da rade strzelić serią pod względem mocy baterii ale raczej wytrzymałości organów wewnętrznych? Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 Ja na Twoim miejscu bym raczej nie ryzykował. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 (edited) z baterią to wiem - nie chodzi mi o to czy da rade strzelić serią pod względem mocy baterii ale raczej wytrzymałości organów wewnętrznych? Gdzieś tam ok 20 strony tak mi się wydaje opisywałem jak radośnie biegałem i prułem seriami na lewo i prawo :twisted: i nie było problemów na M130 guardera . Do tego kolega o którym wspominałem też przy początkach tematu który włożył M130 do totalnego stoka nadal się cieszy tą repliką bez awarii czyli już ok roku . Edited February 6, 2010 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 No z tego co widzę to na stocku mi pękł ten gb. Ale już zamówiłem ten z g&p. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 Poldeck, będziesz robił jakąś porządną podkrętkę czy coś w standardowych granicach 420-430FPS?? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 (edited) Zębatka STU jest w zestawie z gb. Dorzucę jakieś inne STU i będzie przełożenie. Silnik z emki JG na neodymkach już wywlokłem. Jakiś mosfecik sobie wrzucę i się pomyśli. Myślę, ze po dobrej polerce GB będę w stanie sensownie śmigać na jakiejś sensownej spręzynie. Ogólnie to póki co się strasznie na tej zabawce zawiodłem, kupiłem tanio z nadziejami a tu wszystko się wali po kolei :cry: . Każdy jeden podzespół (niemal każdy) był zużyty jak cholera. Ale póki co się nie zrażam, jeszcze trochę kasy w to wpakuję i się pomyśli co dalej. Myślę, ze pod 490-500 najwyżej to pociągnę. Edited February 6, 2010 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Według ASGShopu ta zębatka z zestawu nie wytrzyma SP130. Ogólnie trafiłeś na felerną M14, chyba jedną z niewielu. Ale, dla takiej repliki warto się pomęczyć ;) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 (edited) Jak wytrzyma sp130 to będzie 490-500 fps ;-) . Jak nie to wyczaruję coś innego i pokombinuję. Jak się zdenerwuję to zaszaleję i zrobię 666 fps. Ale na takie nerwy to mi szkoda pieniędzy ;-) . Edit: Poza tym powinieneś wiedzieć co ja sądzę o ASGSHOPIE i jak cenię sobie ich opinię ;-) . To nikt tej cymy nie tuningował ponad te 500? Ja bym z chęcią zrobił te zwykłe 440 fps ale nie mam stockowych zębatek a jak juz mam jakieś kupować to na tyle by sie zabawić. Edited February 7, 2010 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Witam Czy ktoś wie: 1. Jak się spisują low i hi capy Cymy (głównie low) 2. Czy pasują do m14 TM (wiem, że teoretycznie tak, ale czy podają dobrze, nie klinują się, nie wypadają?)? Pozdrawiam Laokoon Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 U mnie low Cymy nie podawal kulek PJota :/ innych kulek nie wkladalem. Tak ogolnie to go zepsulem ;) polamalem zaczep ten przy wyjsciu kulek. PS brak polskich znakow na klawiaturze :( Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Jak wytrzyma sp130 to będzie 490-500 fps ;-) . Jak nie to wyczaruję coś innego i pokombinuję. Jak się zdenerwuję to zaszaleję i zrobię 666 fps. Ale na takie nerwy to mi szkoda pieniędzy ;-) . Edit: Poza tym powinieneś wiedzieć co ja sądzę o ASGSHOPIE i jak cenię sobie ich opinię ;-) . To nikt tej cymy nie tuningował ponad te 500? Ja bym z chęcią zrobił te zwykłe 440 fps ale nie mam stockowych zębatek a jak juz mam jakieś kupować to na tyle by sie zabawić. Tak, wiem co sądzisz o ASGShopie, to samo co AnR ;) A co do zębatek - kup DT Promyka i będziesz miał z głowy na wieki wieków ;) Co do tuningowania ponad 500FPS - brakuje mi głupich 350zł żeby to zrobić :evil: Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Co do zębatek... się pomyśli... Double torque to dość ciężkie przełożenie, trzebaby je podeprzeć potężnym motorem i jakąś straszliwą baterią by na m170 to śmigało. A to już góra kasy. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 (edited) Double Torque to chyba jak Torque Up jest nie?? ;) Na SP170 i DT bez Magnuma/Turbo3000, MOSFETa z dobrymi kablami i LiPO 11,1 z dobrą wydajnością prądową nie ma co podchodzić raczej. Ewentualnie 12V RC konkretna ale to w kolbę nie wejdzie za nic, jedynie na zewnątrz. Mnie brak tych 350zł boli o tyle mocno że od 2 miesięcy leżą u mnie DT Promyka, ale bez reszty nowych flaków to nie ma sensu tego wsadzać, nawet rozebrać GB by mi się tylko do zębatek nie chciało, a i na stock springa nie ma sensu takiego przełożenia pakować :? Edited February 8, 2010 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Lowy Cymy pasują bez problemu. Niestety maja problemy z podawaniem ciężkich kulek (0,3g -0,36g). Ja ładowałem je jak reale (ok 24-26 kulek), czasem (rzadko) i tak zdarzało się że nie podały kulek. Proponowałbym podłożyć kilka kulek pod sprężynę lub zainwestować w magi DF (te podają w TM świetnie). Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 (edited) U mnie low Cymy nie podawal kulek PJota :/ innych kulek nie wkladalem. Mam masę lowów , midów i reali do M4 , 90% nie trawi PJów więc to nie jest wyznacznik ;-) Edited February 8, 2010 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 No to widzisz Majorze... Żeby dla samego siebie chciało mi sie takie coś robić to by mnie musiało pogrzać chyba ;-) . Co innego klientom cuda robić a co innego za własną kasę próbować z chińcora coś wykrzesać. Nie ukrywajmy, ze to chińcor i choćby nie wiem co albo łyknie kosmiczny szmal, który wymieni wszystko albo pozostanie g******. Ja planowałem wymienić wszystko ale jak to wyjdzie to sie zobaczy. Jakbyś chciał to z chęcią kupię od Ciebie te zębatki ;-) . Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 Jeśli masz na myśli DT Promyka to za Chiny Ludowe nie odsprzedam, nie po to polowałem na okazję żeby je sprzedać :D ;) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 To uciekaj szybko i daleko :-P . Popoluję na własną okazję albo kupię za ciężki szmal... Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 Łeee no w ostateczności 360zł za komplet zębatek Promyka to znowu nie jest aż tak ciężki szmal ;) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 Dla studenta co chodzi głodny by nowsze auto niż z '92 kupić? :-F . Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 Student powiadasz ... na to tylko jedna rada jest w takim razie - pij mniej ... :lol: ;) Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Panowie, wie ktoś może coś o tym? http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?products_id=672 Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Co do zestawu się nie wypowiem bo ie miałem z nim styczności. Za to wczoraj wstawiłem sobie dyszę z tego sklepu i jestem bardzo zadowolony. OT Sam sklep również mogę z czystym sumieniem polecić. Bardzo dobry kontakt, szybka realizacja, paczka wysłana w czwartek była na miejscu w poniedziałek... Quote Link to post Share on other sites
przemek13 Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 Czy ktoś może posiada takie informacje czy lufa zewnętrzna od m14 socom agm będzie pasować do mojego m14 socom cyma. Pozrawiam Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 To ja też mam podobne pytanie: czy lufa zewnętrzna z cymy pasuje do TM? Bo mam opcję kupienia TMki ale z krótką lufą i chciałbym ją w przyszłości zamienić na długą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts