Saimon3 Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 Bardzo opłacalne,m14 juz do mnie jedzie więc się skusze na te zębatki.Johnnie Walker dzięki za odpowiedz ;) Quote Link to post Share on other sites
Hiszpan1986 Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 Jeśli można się pochwalić to moja m14 ma takie oto podzespoły: - sprężyna jakaś używana tornado 150 troszkę ubita - tłok SHS z metalową szczęką - sorbo - cylinder stock - głowica Ultimate - głowica tłoka POM SHS czerwona - dysza Deep Fire - zęby SHS v.7 - prowadnica od v.3 - lufa Guarder 590mm 6.02 - gumka Systema - teflon fix na lufie Wynik 535 fps, myślę, że nie najgorzej Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
ANTEK21 Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 (edited) A jak z szybkostrzelnością bo ja wczoraj zapakowałem do swojej: -głowicę cylindra SHS -dyszę SHS -tłok z pełną metalową szczęką SHS czerwony -głowica tłoka alu SHS czerwona -prowadnicę sprężyny V3 SHS po lekkim szlifowaniu -sprężynę tornado 130 -gumkę zielona G&G -wymiana kabli i mosfet własnej produkcji i strzela ok tylko rof taki "średni". Prubowałem wsadzić silnik http://gunfire.pl/pr...que-krotki.html ale ośka jest za długa. Czy pasuje do cymy jakiś inny silnik? Edited October 23, 2015 by ANTEK21 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 Silnik jest zwykły, krótki. Sprawdź, czy przypadkiem nie dostałeś np. średniego. Quote Link to post Share on other sites
Saimon3 Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 Hiszpan 7,4 lipo ci to ciągnie,czy 11? Antek Aluminiowa głowica to chyba nie jest dobry pomysł... JA również posiadam głowice tłoka shs pom białą super się uszczenia.A mam pytanie jaki cylinder pasuje do m14 dedykowany tylko? bo kupiłem typ 0 shs i jest minimalnie za krótki od stokowego. Quote Link to post Share on other sites
ANTEK21 Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 Silnik jest zwykły, krótki. Sprawdź, czy przypadkiem nie dostałeś np. średniego. Na 100% jest krótki, przekaładałem go z mojego G36 ARESA , chciałem sprawdzić jak sobie poradzi, w giecie śmiga na M130 i lipo 7,4 aż miło słuchać a ten z cymy jest po prostu "cienki". Quote Link to post Share on other sites
Saimon3 Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 Jak Silniki z cym 040 i w góre są super,uber pro neodymki tak w m14 stokowy silnik to szmelc... Quote Link to post Share on other sites
Hiszpan1986 Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 (edited) Ja działam na 11,1 ale na singlu. Cylinder tylko do m14, jest o chyba 5mm dłuższy. Stock też jest dobry tylko trzeba go dobrze wypolerować od środka Edited October 23, 2015 by Hiszpan1986 Quote Link to post Share on other sites
kris16 Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 Witam Czy do m14 cymy pasują normalne lufy aeg ? Spotkałem się z opisami że gdzie indziej są nacięcia na lufie Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 Tak, do M14 są lufy z nacięciami w innym miejscu. Pasują lufy guardera, Deep Fire itp. Quote Link to post Share on other sites
kris16 Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 Tak, do M14 są lufy z nacięciami w innym miejscu. Pasują lufy guardera, Deep Fire itp. kurcze a marzył mi się promyk no trudno :/ Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted December 16, 2015 Report Share Posted December 16, 2015 Próbowałeś poszukać? Google nie boli. http://www.asg.warszawa.pl/asg/czesci-i-akcesoria/lufy-precyzyjne/p,laylax-prometheus-lufa-precyzyjna-6-03-420mm-marui-m14,8861.html Quote Link to post Share on other sites
kris16 Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 Wiedziałem o istnieniu tej lufy ale względem tego co siedzi w m14 jest ponad 10 cm krótsza Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 Ja mam w swojej EBR guardera 550mm :) Quote Link to post Share on other sites
jerry1981 Posted January 28, 2016 Report Share Posted January 28, 2016 WItam Mam male pytanko, czy ktorys z was posiada film demontazu i wymiany sprezyny ?? Przekopalem temat lecz linki sa nieaktywne. Wczoraj skończyłem wstępne eksperymenty z moją m14. Do środka poszło: - m130 tornado nic lepszego nie było pod ręką - głowica cylindra shs - tłok jakiś CA wykopany ze śmieci z 1 metalowym zębem (bezpiecznik z racji stockowych zębatek) - głowica tłoka stock z SR25 G&P plaska (najlepsza głowica jaką miałem w życiu) - Dysza SHS zielona - guma Guarder czarny - lufa pps 550 - prowadnica łożyskowana - wypolerowanie cylindra na lustro Układ szczelny tak mocno, że tłoka nie da się wepchnąć po zatkaniu lufy, a całość daje 450fpsów. Śmiesznie mała ilością jak na sprężynę która na wadze dała tyle samo co sprężyna m135 elementa z mojego m4 która ma 490fpsów... Teraz się zastanawiam czy wina cylindra który ściera się jak by środek miał z gipsu czy po prostu m14 jest tak niewdzięczną repliką... edit. literówka Raczej Cylinder Ja w swojej M14 mam Guardera 120 -wczoraj chronowany 440 +/- 5 FPS (wymieniona gumka na czarna guardera, glowica cylindra (podwojna uszczelka) , prec lufa 6.02 ) . Niestety na warunki w UK zbyt goraca i musze zrobic downgarde do 400. Quote Link to post Share on other sites
stanis69 Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Witam. No oczywiście wszystko przeczytałem i faktycznie jak wiele osób pisze dużo tu syfu ale na temat komory to jest napisane tylko tyle że stokowa jest super a element to syf. No a ja właśnie stokową uszkodziłem bo robiłem er-hopa i musiałem kupic elementa a teraz się męczę żeby go dopasować bo są minimalne różnice w wymiarach. Robił ktoś kiedyś taki przeszczep? Jakieś podpowiedzi? A tak przy okazji jeśli chodzi o silniki jak ktoś wcześniej pisał są podobno krótkie ale w wersji EBR przy najmniej mojej jest silnik długi tylko bez tej tulei centrujacej. To tak dla uzupełnienia. Oczywiście mowa o CYMIE WItam Mam male pytanko, czy ktorys z was posiada film demontazu i wymiany sprezyny ?? Przekopalem temat lecz linki sa nieaktywne. https://youtu.be/v2h_5LzDnQo Quote Link to post Share on other sites
tomekan96 Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Skoro wystąpił deficyt takiego filmiku, to zrobiłem własny. Rozbieranie i składanie gearboxa V.7 Cymy Quote Link to post Share on other sites
jerry1981 Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Skoro wystąpił deficyt takiego filmiku, to zrobiłem własny. Rozbieranie i składanie gearboxa V.7 Cymy Dzieki Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 (edited) Próbowałem wyszukać problem, ale nic mi pokazało. Magi nabite tak do 40 kulek podaja normalnie. Jak kul jest więcej zapycha sie m14 albo leca na 1-2m. Jak nadmiar wyleci i mag do tych 40 dobije to replika działa i FPS jak zasięg są prawidłowe. Specyfikacja gb: stock poza sprężyna guardera m90. HU i lufa stock Guma czerwona madbull to samo na zielonej G&G. Zaznaczam ze problem występuje także na skręconym na "0" HU. Próby naprawy: Rozciąganie sprężyny popychacza. Zamiana sprężynki popychacza na SHS. Brak reakcji na w/w zmiany. Używane magazynki: DF plastikowe 4 sztuki Metalowe CYMY midy 5 sztuk. Na każdym to samo. Bateria - 7,4 testowane single i auto. Bez różnicy. EDIT: Aha kulki G&G. Ideas? Edited March 29, 2016 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
ANTEK21 Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 (edited) "Magi nabite tak do 40 kulek podaja normalnie. Jak kul jest więcej zapycha sie m14 albo leca na 1-2m. Jak nadmiar wyleci i mag do tych 40 dobije to replika działa i FPS jak zasięg są prawidłowe." Rozbierz na próbę jeden magazynek i skróć sprężynę wypychającą kulki. Na mój gust sprężyna jest za mocna i kulki podnoszą komorę hopa. Edited March 29, 2016 by ANTEK21 Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Robiłem to w midach od CYMY. Wszystkich 5. Różne eksperymenty. Skracanie sprężyn oraz zmieszanie pojemności maga nawet do rozmiarów 40-50 kul. Było nawet gorzej. Bo sprężyna mocniej pchała kule. Quote Link to post Share on other sites
miapow Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Mam identyczny problem, link do podobnego tematu przesyłam poniżej: http://forum.wmasg.pl/topic/147697-m14-gp/#entry1951817 Wg mnie czeka Ciebie wymiana komory. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Zajrzałem do komory. Nie widzę za bardzo śladów wytarcia. Wartym dodania jest fakt że problem występuje od od momentu zakupu. A kupowany był nowy. Przebieg też nie jest straszny bo max 10k kulek. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 popychacz cymy jest z gównianego plastiku i się wygiał plus nieszczelna dysza. Zmień popychacz, najlepiej też głowicę cylindra plus dyszę na jakaś podwójnie uszczelnioną, np. protech. Problem zniknie. Masz brak osiowości na zespole hopa i dysza nie dochodzi do końca przez mocne dobijanie kulkami. Quote Link to post Share on other sites
lech Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 (edited) zależność ilość kulek w magu -> fps to wynik odginania dyszy ku górze przez kulki (a raczej kulki popychane mocno ściśniętą sprężyną). co skutkuje tym, że dysza nie "trafia" osiowo w gumkę i traci się fpsy (czasem nawet ich większość) Przerabiałem to w wielu replikach. Zamiast nieodwracalnie niszczyć sprężynę w magu, polecam zmienić dyszę bądź głowicę cylindra i złożyć zestaw na którym dysza nie będzie się bujać za mocno na głowicy cylindra w wysuniętej pozycji ;) seger wspomina o kolejnej istotnej rzeczy: popychacz dyszy warto podgrzać i odgiąć jego czoło do przodu, a przy okazji podszlifować (dysza wysuwa się wtedy dalej i często rozwiązuje to problem braku fpsów) można by jeszcze wspomnieć o przerobieniu tylnej części popychacza (tak aby zębatka nie blokowała go przed wysunięciem się dalej) wstawienie mocniejszej sprężynki listwy popychacza też potrafi dać świetny rezultat. Edited March 30, 2016 by lech Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts