Gregory82 Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 (edited) Mam zamiar kupić jedną z tych baterii: 1. Intellect 9.6V 2000mah NI-MH 2. Firefox 9.6V 2300mah NI-MH Miałem intellecta 9.6V tyle że 1400mah i działał bardzo dobrze. Zastanawiam sie nad firefoxem ponieważ cena mniejsza a pojemność trochę większa. Z tego co słyszałem to nowe baterie intellecta nie są już takie dobre. Może ktoś doradzi co kupić. Edited January 7, 2008 by Gregory82 Quote Link to post Share on other sites
Filip von Izabelin Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Firefox to shit straszny w porównaniu do Intellecta. Quote Link to post Share on other sites
Wojtass Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Intellect, 100 x razy lepsza jakość, są bardzo dobre jak na cenę. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Że są lepsze od od firefoxa, to się zgodzę, firefoxy są strasznie badziewne. Ale czy są aż takie super? Tu bym polemizował... Quote Link to post Share on other sites
Wojtass Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Wg mnie dobry stosunek jakości do ceny. ;) Quote Link to post Share on other sites
Dandi Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 ja mam intelekta 9.6 1400 i nie jestem zadowolony:/ jak masz troche wiecej kasy to lepiej kupic cos lepszego. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Bo? Sam aku wiosny nie czyni, inne elementy też są ważne... Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=43125 Poczytajce na temat wspaniałości Intellectów. Jeden z wielu tematów w którym ludzie piszą o dziadowatości Intellectów. Quote Link to post Share on other sites
Adam10 Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 ja mam firefxa nicd 8,4 v 2000 ma iabrdzo dobrze dziala odtatnio na strzelance 5 godzin grałm przy 2 stopniach i pieknie sie trzmal. ja polecam. moim zdaniem to dobry aku i mi wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Adam, a piszesz, bo porównywałeś z Intellectem, ew. innymi firmami, czy syndrom "polecacza swojego" objawiający się "dobre, bo też używam"? Quote Link to post Share on other sites
mant3z Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 FF 8.4 1500 w porównaniu do mojego prawie półtora rocznego kana 8.4 1100, wypada o niebo lepiej, podwoiła się szybkostrzelnośc. Niestety nigdy nie miałem okazji sprawdzić jak działają intellecty. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 FF 8.4 1500 w porównaniu do mojego prawie półtora rocznego kana 8.4 1100, wypada o niebo lepiej, podwoiła się szybkostrzelnośc. Podniesienie szybkostrzelności przy urzyciu Intellectów to standard, mają większą wydajnoś prądową. A co do działania - dziwisz się że nowa batka o większej pojemności działa lepiej niż półtoraroczny (zajechany już nieźle jak się domyślam) aku?? Porównaj nowe akumulatory i wtedy napisz wynik. Quote Link to post Share on other sites
batonszalony Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 ja moge co do porównania jedynie porównać z kanem, bo akurat mam ten sam woltaż czyli FF 9.6V 1100 oraz Kana FF 9.6V 1400, Jak widać kan ma troche większa pojemność ale dużej różnicy nie ma. Ogólnie u mnie troche lepiej chodzi kan na początku ale natomiast po paru magach hi-cap 330 mniej więcej 2-3 lepiej trzyma się FF. Aktualnie używam półrocznego intellecta 10.8V 1400. do Auga JG (tuningowany) i sprawuje się świetnie:) Quote Link to post Share on other sites
Dandi Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 ja moge co do porównania jedynie porównać z kanem, bo akurat mam ten sam woltaż czyli FF 9.6V 1100 oraz Kana FF 9.6V 1400, Jak widać kan ma troche większa pojemność ale dużej różnicy nie ma. Ogólnie u mnie troche lepiej chodzi kan na początku ale natomiast po paru magach hi-cap 330 mniej więcej 2-3 lepiej trzyma się FF. Aktualnie używam półrocznego intellecta 10.8V 1400. do Auga JG (tuningowany) i sprawuje się świetnie:) A jak Ci dziala ten intellect na mrozie?? Quote Link to post Share on other sites
komora Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 Napisałem maila do Krakmana z prośbą o porównanie baterii Firefox'a do Intellect'a. Odpisali mi, że Firefox lepszy. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 Oczywiście, że Ci tak odpisali, bo handlują tym i z tego co widze to Intellecta mają 1 w swojej ofercie. Więc niezależnie od tego jaka by była prawda ta opinia jest lekko niewiarygodna. Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 są bardziej wydajne od pakietów SANYO taaaa... Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 A ja wam powiem, że jade na 8,4 RC 2000 i uważam że Sanyo są najlepsze. ;) Nigdy nie stwierdzisz co lepsze, bo każdy karabin jest inny, i każda batka inaczej ten tłok ciągnie. Ale intellect zdecydowanie szybciej bym wybrał patrząc chociażby na cene Firefox'ów za granicą, gdzie kosztują bodajże 14 $. Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 ja nie brał bym zadnej z tych miałem intelecta przez 3 miesiące to padły mi chyba 3 ogniwa kumpel ma ff i trzyma u bardzo krótko a teraz kupiłem g&p i jestem zadowolony Quote Link to post Share on other sites
melon Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Ja korzystam z 9.6 intellecta i wiem że nigdy w życiu nie kupię żadnej baterii tej firmy. Przez całą zimę nigdy na niej nie postrzelałem. Zawsze padała po 10-20 minutach, próbowałem owijania w folię, koc, papier, rękawiczkę... Tragedia. Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Słyszałem, że intellecty kiepsko reagują na zimno ale żeby padały po 20 minutach? Wszystkim użytkownikom tak szybko pada? Może trafiłeś na jakiś trefny egzemplarz? Ja mam 8,4V 1400mAh intellecta i w temperaturze -10 po 4-5 godzinach dalej działał, a w nic nie owijałem. W jakiej temperaturze miałeś taką reakcję? A może to ja mam jakiś dobry model :) ? Quote Link to post Share on other sites
melon Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Różnie to bywało, od 1-3 stopni na plusie do -13. Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 zgadzam się z powyzszą informacją tez tak miałem Quote Link to post Share on other sites
noah Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 A ja mam "pecha", bo mój aku NiMH RC 9.6V 2000mAh działa w każdych warunkach bezproblemowo i jeszcze nie odmówił mi posłuszeństwa, cóż... ;) Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 (edited) No to wychodzi, że z intellectami jest jak z chińskimi AEG. Zależy jak się trafi. Mój akumulatorek też działa w każdych warunkach, a nawet powiem, że nie zamieniłbym go na nic innego ale te wszystkie osoby które mają problemy z kolei też nie wyssały ich sobie z palca. Jak ktoś chce mieć baterię "1 klasy" to chyba najlepszym wyborem będzie sanyo RC. Edited January 27, 2008 by KaczorLsm Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts