SnorlaXgru Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 (edited) Moje odczucia po zakupie Plate Carriera i plecaka 3-Day z Chin Plate Carrier Na pierwszy rzut oka kamizelka wygląda dobrze i cieszy oko. Jest wygodna ładnie leży i ładnie się prezentuje, materiały użyte wydają sie wytrzymałe. lecz nie jest bez wad. Pierwsze co wpadło mi w oczy to to że dolne paski łączące przód i tył kamizelki mają ok 5cm odcinki z gumy które może i poprawiają wygodę ale ich wygląd mówi ze długo nie wytrzymają. Jakość i wykonanie jak na chińskie rączki jest zadowalająca w 80%. Po bliższych oględzinach widać delikatne braki jakości, w dziwnych miejscach zakończenia obszyć, od wewnętrznej strony kamizelki widać ominięcie obszycia itp Rzepy dobre i dobrze trzymają. Widać delikatne nierówności pasków lecz system molle pasuje (PRZYnajmniej u mnie kontraktowe ładownice oraz G&P podpina się bez problemu). Podczas przymiarki zaskoczyła mnie na dzień dobry awaria jeden pasek łączący tył kamizelki z przodem się zerwał, jak się okazało prawie nie był zszyty z kamizelką. Mój Plate wygląda jakby był szyty przez Chińczyka poganianego pastuchem elektrycznym dlatego też kamizelka trafi na stół operacyjny i zostaną dokonane poprawki Porównując Recon Vest G&P i IBA Guardera wygląd Plate Carriera podczas manewrów nie odbiega od nich znacznie dopiero po bliższych oględzinach widać ze chińska kamizelka szału nie robi. Co do ceny to jak za te pieniądze to dla mnie chińczyk jest dobrym zakupem lecz nie najlepszym. Plecak 3-Day Nie ma co za dużo powtarzać słów Ogooraza. Plecak wykonany dużo lepiej od Plate Carriera chodź też trafiłem na delikatnie ominięcie zszycia. Plecak wydawał sie pojemy jak go zobaczyłem u przedmówcy lecz gdy dotarł mój egzemplarz stwierdziłem ze zmieściłby się w nim inny airsoftowiec ;) Plecak bardzo pojemny lecz nie wystaje za plecami jak przyczepa od stara, dużo pasków umożliwiających zminimalizowanie gabarytów plecaka. Plecak jak i kamizelka jest tak zaprojektowana że w razie potrzeby można sie pozbyć z pleców kilkoma ruchami jednej ręki może to i standard oporządzenia wojskowego ale w wwch to działa bez zarzutów. Wyroby wwch są jakie są lecz spełniają moje oczekiwania użytkowe jaki jakościowe dobrze lecz jest delikatna nieufność dlatego też Guarder zawsze jest zostawiony w razie wu ;) Fotki wkrótce Edited February 16, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
skorek Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 (edited) Masa nowości u Krakmana: Gogle GX-2000[WwCh] 3x Gogle GX-1000[WwCh] Replika hełmu Special Force Type[WwCh] Replika hełmu MICH2002 olive [P&J] Replika hełmu MICH2001 desert[P&J] Replika hełmu MICH2001 olive [P&J] Replika hełmu MICH2000 [P&J] Edited February 27, 2008 by skorek Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 A co sądzicie o tej kamizelce ? http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1008 oraz o tym? http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1062 Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Kamizelka ujdzie, ale ma spieprzone kolory. Ochraniacze sobie odpuść. Quote Link to post Share on other sites
mieciu-saper Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Kolory bardziej mi przypominają CCE Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Pytałem Krakmana o fsbe w innych kolorach głównie o olivkę. Będą, ale wg. niego w okolicach czerwca :( Szkoda wielka bo bardzo podoba mi się ta kamizelka, ale nie w tym kamo. :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 A czy ktoś już chociaż macał ten chiński produkt ? :D Jakieś wrażenia,opinie? Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 (edited) Lipne paski, nie takie jak trzeba poduszki. Trochę duża skorupa. Waga mniejsza niż w oryginale o około 0.2 kg. Edited March 6, 2008 by GRSW_Szreder Quote Link to post Share on other sites
Raffee Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 (edited) A wiadomo czy ta FSBE będzie w CB? Edited March 6, 2008 by Raffee Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Spytaj sklepu? :F Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Wg mnie nie. Mogą Ci zrobić chińczyki tan, pseudo CB, inne uje muje dzikie węże, ale chinola bankowo w kolorze który jest nazwany CB nie znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 to ktoś zakupił już tą kamizelkę FSBE1- Woodland [WwCH] ?? czy ten woodland jest tragiczny? ktoś napisze może jeszcze jakąś recenzje o tej? http://taiwangun.com/?str=product&prId=1003 Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Ktoś nauczy się szukać i czytać. Masz w tym temacie napisane dwie recki plate carriera i wspomnienie o FSBE. :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Umiem szukać, ale może ktoś by dodał 3 opinie ... a o FSBE to jest bardzo mało wspomniane... Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 W poniedziałek jadę do Krakmanów więc mogę zrobić zdjęcie w tej kamizelce założonej na bluzę BDU dla porównania kolorów. Mogę nawet na dwóch - prawie nowej i nieco spranej :) I zamieszczę w tym wątku ew. wyślę Ci mailem O ile mi pozwolą ;) Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 O ile mi pozwolą ;) Powinni. W końcu jest to dla ich produktów reklama. Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted March 7, 2008 Report Share Posted March 7, 2008 Taaa, albo odwrotnie jeśli kolory na prawdę okażą się kiepskie :) Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 Miał ktoś do czynienia z tymi ich kaburami z tworzywa? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Jak taką kaburę zamontować na udo? Czy da się ją zamontować na palsy? Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Dzis sprawdzilismy na treningu camelbacka tej firmy. Nie zdjelismy jeszcze nawet folii z ustnika - po prostu nalalismy wody. Koles zalozyl to na kamizelke (zero uciskania przez cokolwiek - moj Thermobak jest dociskany przez caly plecak) i zaczelo ciec na dole. Wyjalem, sprawdzilem - cieknie w miejscu zlaczenia zbiornika i weza. Po swietach odsylam. To jeden egzemplarz, plecaki i oporzadzenia chetnie jeszcze wyprobuje (zamawiam znowu za kilka tygodni), ale z camelback'ami sobie dam spokoj. Pozdrawiam Kret Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Ja używam jakiegoś camela dołączonego do "plecaka" z supermarketu i o dziwo nic mu się jeszcze nie stało. Inna sprawa, ze go jeszcze nie maltretowałem w boju, nie rzucałem się na plecy w ostrokrzewy itp. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Może nie jest to oporządzenie, ale wie ktoś jak z granatnikami tej firmy? http://taiwangun.com/?str=product&prId=284 Cena dwukrotnie niższa od CA czy G&P, a nie jest to bardzo skomplikowana konstrukcja, więc nei powinno być tak źle.. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Poszukaj w dziale GAZOWE. Tam pewnie jest o nich temat. Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Nowy tańszy i pewnie gorszy CIRAS. http://taiwangun.com/?str=product&prId=1111 Quote Link to post Share on other sites
Maverick5 Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Zawsze można go kupić jako kamizelkę odblaskową- przynajmniej Cię nikt na ulicy nie potrąci ^^ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts