AWu Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 (edited) Pewnie tak Ale one nie są od AKMa. Chwyt przedni nie ma wypustu na dłoń, natomiast chwyt pistoletowy w AKMie nie był z drewna, w dodatku ktoś już pisał w którymś wątku o AK (chyba o Tuningu) że są przaśnie kanciaste zamiast być zaokrąglone. Optymalnie by było jakby Cyma wypuściła zestaw AKM-owy tanio, ale coś mimo wariantu AKMa z drewnem, nie słychać o tym. Zachar: Ten właśnie zakupiłem magazynek, nie jestem zachwycony, bo się tnie bardzo, ale za to wygląda bomba, w sumie ma jedną wadę, dziurę na zębatkę Hi-Capa od spodu (pasuje do niego wkład z Hi-capa z zestawu, ale zębatka odrobinę za mało wystaje i podkręcanie jest mało wygodne). U mnie ten magazynek pasował bez szlifierki żadnej. Edited April 23, 2008 by AWu Quote Link to post Share on other sites
Dyrek Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 A czy dekiel od Ak47 bedzie pasował do Akm-a ? i Czy Kolba bedzie pasowała od Ak47 .. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted April 24, 2008 Author Report Share Posted April 24, 2008 Dekiel z "47" będzie pasował. Ale nie estetycznie ;-) Kolba z "47" raczej bez modyfikacji nie będzie pasowała. Przyczyną jest kąt ścięcia tylnej ścianki komory zamkowej. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted April 24, 2008 Author Report Share Posted April 24, 2008 Bzdura, niedawno to zostało obalone w temacie o tuningu AK 47 czy 74 ( nie pamiętam) ale o kolbie czy o Dyklu ? 1. Do AKM bez problemów zakładam pokrywę komory zamkowej od AK-47 Tokyo marui.2. Kolba od AK-47 Tokyo marui nie pasuje do AKM. Quote Link to post Share on other sites
Dyrek Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 a przedni chwyt? Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted April 24, 2008 Author Report Share Posted April 24, 2008 a przedni chwyt?To się łoże nazywa. Łoże z AK-47 TM pasuje, ale ma drobne luzy w relacji góra-dół przy obsadzie. I od razu uprzedzam kolejne pytania. Uchwyt nie pasuje. Nakładka na rurę gazową też nie pasuje. Quote Link to post Share on other sites
AWu Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Dyrek Różnica jest w tylnej części body karabinka, AK Tokio Marui ( i wszystkie jej kopie w tym chyba też Cyma 028) ma niewłaściwy kąt łączenia kolby z body – inny niż w ostrym. AKM ma właściwy Dlatego pasują kolby z ostrego (ale wymagają sporej obróbki) ale nie pasują kolby z modeli w standardzie TM (maja zły kąt). Polecam ten wątek i dowiesz się wszystkiego, o AKMach Cymy jest pod koniec, ze 3 dni temu pytałem o ta kolbe. http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=17056&st=0 Quote Link to post Share on other sites
Dyrek Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 No i w sumie bardzo ładnie wyglada .. a te drewno to gdzie moge kupic bo sa tylko do Ak47 :/ i czy wejdzie na lozie czy minimalna praca bedzie potrzebna? Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 Są na allegro drewna. Trzeba tylko dobrze obserwować. Co do pasowania to nie wiem...bo nie mam cymy. Ale na pewno trzeba zmienić obsadę w komorze zamkowej na taką jaka jest w replice. Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 No i w sumie bardzo ładnie wyglada .. a te drewno to gdzie moge kupic bo sa tylko do Ak47 :/ i czy wejdzie na lozie czy minimalna praca bedzie potrzebna? Drewno będzie pasować, aczkolwiek bez mniejszego lub większego podpiłowywania i dopasowywania się raczej nie obędzie. Quote Link to post Share on other sites
Dyrek Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 a teraz juz ostatnie pytanie .. na upewnienie sie :P Czy te czesci moge na 100% zamawiac i beda pasowac? http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=239 http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=225 Quote Link to post Share on other sites
AWu Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 (edited) Magazynek jak najbardziej, bo mam go, aczkolwiek trzeba było odrobine podpiłować (pół mm). Edited April 25, 2008 by AWu Quote Link to post Share on other sites
danielosw Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 (edited) AWu Jakiej firmy jest ten twój bębnowy ? To jest magazynek Bębnowy Cymy za 169zł z krakmana http://taiwangun.com/index.php?str=product&prId=1121 Oto kilka zdjęć mojego nowego 'kochanie' :) Edited April 26, 2008 by danielosw Quote Link to post Share on other sites
AWu Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 A co to za dwójnóg ? Ogladałem długie lufy do konwersji w RPK, ale tam body powinno byc troche inne ;/ Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 Dwójnóg od Tantala, na allegro można takie dostać za parę złotych. Quote Link to post Share on other sites
AWu Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 A jak on jest mocowany do karabinka ? Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted April 27, 2008 Author Report Share Posted April 27, 2008 (edited) A nie widać na zdjęciach ? :-F http://www.allegro.pl/item326624519_dwojno...ntal_wz_88.html to może wyjaśni sprawę Edited April 27, 2008 by Zachar Quote Link to post Share on other sites
danielosw Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 Jest zakładany na lufę ;) Ja dałem na allegro 29zł + 8zł za przesyłkę ;) Jak widać 'groszowa' sprawa. Quote Link to post Share on other sites
AWu Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 (edited) Znaczy się, ze zdjęć wynika, że jak się go złoży to się odczepia od lufy ? Myślałem, że to jakaś ambitniejsza konstrukcja, ze składaniem pod lufę i takie tam, a przynajmniej zakładana na lufe na jakiś gwint, ale pewnie nie byłaby taka tania wtedy... Edited April 27, 2008 by AWu Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 No niestety, żeby z nim chodzić musi być rozłożony. Czego się spodziewałeś za 30zł :P Quote Link to post Share on other sites
mcfly_tm Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 Witam, zakupiłem tego potworka ostatnio. Trochę postrzelałem i takie drobniutkie pytanie : jakiej firmy lufę polecacie do tego karabinu - czy CA będzie dobra np taka : http://gunfire.pl/product-yid-1152189771-L...47S-SLR105.html Quote Link to post Share on other sites
StarskiPL Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 Na youtube pojawiło się kilka nowych filmików o CM036. http://pl.youtube.com/watch?v=dSFG2H6ek-o Quote Link to post Share on other sites
Dyrek Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 Kupiłem ten Magazynek od Ak47 Low. Ale jak mam go przypiłowac i gdzie? Ps. Jestem zielony w takich sprawach : ) Quote Link to post Share on other sites
StarskiPL Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 Spróbuj go włożyć do repliki a zobaczysz dlaczego nie blokuje się. Nie potrzeba tu żadnej instrukcji, wystarczy obserwować i myśleć. Koło spustu masz blokadę magazynka, którą trzeba nacisnąć aby wyjąć magazynek. LOW cap PJ nie blokuje się ponieważ wypustek na magazynku jest za gruby i nie wskakuje w miejsce na blokadzie. Należy tak przypiłować wypustek aby się zmieścił w odpowiednim miejscy blokady magazynka. Quote Link to post Share on other sites
AWu Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 Tylko nie przesadź bo będzie latał ! Piłuj ostrożnie i co chwila testuj czy pasuje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts