Drakeus Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 W moim AKM , na precce 6.04 Systemy i gumce Guardera kulki PandJ lubią się na auto zacinać. 0,25 Premium. Jak napisał mój przedmówca, jest bardzo duży problem z podawaniem na auto na low-capach od AK. Mam ~400fps w replice a HU musi być ustawiony na 85% by kulki były dobrze podkręcane. Nie wiem czym to jest spowodowane, myślałem że to wina dystansera Guardera jednak po wymianie na Boyi ten problem tylko troszeczkę zmalał. Quote Link to post Share on other sites
Zelu Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Po dzisiejszym strzelaniu zgłaszam, że coś z kulkami jest nie tak, a mianowicie hop ich nie podkręca (gumka systemy), a jeśli już to podkręca jedną na 10. Karabiny innymi kulkami strzelały jak trzeba - ten sam problem miały jeszcze 2 osoby :? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 (edited) 0.28 PJ- żenada 4 midy się zacięły i problemy z podawaniem w 3 replikach :/ A przez lufę DF 6.02 przechodzą bez problemu. Edited October 5, 2008 by KicpA Quote Link to post Share on other sites
drn Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Nie polecam pjotow tna się jak cholera Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 (edited) Ostatnio testowałem PJ Premium .28g, po zwykłych PJkach tragedia w dwóch odsłonach. Raz na gumce guardera, drugi fioletowy promyk. Kulki latają jak chcą, seria z 10 kulek, mniej więcej 5 w kierunku celu, reszta leciała sobie gdzie chce. Ciąć w lufie się nie tną, ale za to pięknie mi się cięły w haju i midach z KA. W sumie z pół paczki mi się wysypało i nawet przez moment nie żałowałem. O ile zwykłe jeszcze jakoś dawały radę, o tyle te premium to totalna beznadzieja. EDYTKA: repliki: FN FAL z KA lufa 6.03 550mm, G.5 Galaxy lufa 114 stok i drugie 229 Systema, USP Compact z KJW stok. W każdej był problem z podawaniem i niesamowity brak powtarzalności strzału. Edited December 15, 2008 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Na mid-capach MAG .28 PJ Premium coś się przycinały. Przerzuciłem się na SRC, które też są u Krakmana - jest ok. Do drugiej repliki najpierw używałem .25 PJ Premium - w miarę ok, na razie mam tylko hi-capa. Eksperyment z Excelami .23 - mnóstwo podwójnych strzałów. Potem PJ Premium .23 - wszystko ok. Po dokładnym zbadaniu przyczyn stanęło na tym, że PJ są odrobinę większe i/lub mają większe tarcie, dzięki czemu nie przechodzą przez lamelkę gumki. Wot, technika :) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 G36C TM, tuning 390 fps, gumka i precka Systemy - kulki P&J 0.25. Realcapy P&J - zacinki. Hicap TM - zacinki. Drum Dboys - zacinki. Powędrowały do kosza. Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 P&J Premium 0.20 FAMAS CG bez zacinek Mossberg DE bez zacinek G36C JG bez zacinek Tor lotu marny, średnie podkręcanie. Quote Link to post Share on other sites
drn Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 W mojej emce Gp z wymieniona komora hop up (king arms),prec lufą (systemy).Pjoty zacinały się niemiłosiernie. Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 (edited) U mnie chińskie PJoty z chińską repliką (JG) i gumką guardera strzelają bardzo dobrze :) Wystrzeliłem już 4k 0,25 PJ i jestem zadowolony.... Osiągi spoko,rozrzut normalny jak na 300mmx6.04( stock lufa w JG, co nie wierze że posiada średnicę 6.04' :P ) Zero zacinek,hi cap podaje bdb je bdb. na 9,6V ;) Kupiłem ostatnio guerderki 0,25 i wrażenie takie że rozrzut większy niż na PJ ale wystrzeliłem póki co z 100szt, nie testowałem w boju. :) Edited January 16, 2009 by augustox Quote Link to post Share on other sites
siridar Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 (edited) Przez ostatni rok strzelałem z PJtek Premium 0.25 z G36C ze stockową lufą oraz z G36 z lufą Elementa 6,08 x 496 mm i byłem bardzo zadowolony. Zmieniło się to kiedy zamontowałem w G36 lufę Systemy 6,04 x 509 mm, a w P90 Systemę 247. W G36 po paru pierwszych kulkach doszło do zacinki, która o mało nie zniszczyła dyszy, natomiast P90 wypluwał kulki na 5 metrów, bo kulki ledwo przeciskały się przez lufę. Więc albo jakość PJtek się obniżył, albo Systema zrobiła ciaśniejsze lufy (mimo to Extreme'y i Blastery latały b. dobrze). Podsumowując - b. dobre kulki dla luf stockowych (niezły lot kulki, dobre wyważenie), ale kompletnie nie nadają się do precek. Edited January 30, 2009 by siridar Quote Link to post Share on other sites
gregoszcz Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Kupiłem paczkę z ciekawości i na precce bodajże deep fire chodzą oki, ale tylko w hajkach, bo w midach ka tną się niemiłosiernie. Pozdrawiam Shrek BBG Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 Kupiłem paczka 0,28g P&J i niestety w Low-Capach Boi tną się, w hi-capie nie miałem problemu. po wymianie na G&G w Low-Capach nie miałem problemów. Lufa Guardera 6,02mm. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts