Errhile Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 (edited) Na Gunfire znalazłem coś takiego: http://www.gunfire.pl/product-yid-1152190487.html Czy ktoś mi może powiedzieć, co to takiego jest (albo ma być)? Bo przyznam, że zdębiałem. Wygląda na jakiś karabin do strzelań precyzyjnych, ale jaki - i co toto jest warte - naprawdę nie wiem... Nawet, dranie, nie podpisali, to i szukać trudno :/ Edited February 16, 2008 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Opis się pojawi, widocznie dopiero to dostali. Zrobią co trzeba i wrzucą. Jeśli to gazówka to myślę że z 500fps będzie w stocku miało. Nie ma co ukrywać, drugi Mk1 carbine. Quote Link to post Share on other sites
dawidos160 Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 I szczerze mówiąc nawet ładne :) Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 (edited) Jeśli to gazówka to myślę że z 500fps będzie w stocku miało. Nie ma co ukrywać, drugi Mk1 carbine. I tu i tu nie trafiłeś. http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=740 Edited February 16, 2008 by GZ Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 16, 2008 Author Report Share Posted February 16, 2008 Jeśli tak, to nasi skośnoocy bracia coś bardzo, bardzo pokręcili, bo Walther G22 wygląda zupełnie inaczej: WaltherPistols.com: Walther G22 IMO wracamy od podstawowego pytania - jeżeli nie Walther G22, to co to jest? O ile cokolwiek (w końcu mogli też puśić wodze fantazji, i wykombinowac kompletny miotacz absurdu - nie byłby to pierwszy raz...). Czy jest cokolwiek wart - jak zwykle i tak dowiemy się, kiedy ktoś toto kupi i wypróbuje. Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Jeśli tak, to nasi skośnoocy bracia coś bardzo, bardzo pokręcili, bo Walther G22 wygląda zupełnie inaczej: WaltherPistols.com: Walther G22 Mea culpa. Chodziło mi o G22 (Gewehr 22 or Scharfschützengewehr 22) która jest AWM po Niemiecku. Ale dalej łoże nie to. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 (edited) I tu i tu nie trafiłeś. Nie za bardzo czytam po angielsku, ale czy tam nie jest napisane, że replika jest bardzo mocna i sugerują używanie gazu 134a, po którym jak wiemy fps'y śmiało idą w dół? Potem w nawiasie jest napisane 430fps - to się odnosi do wyniku na gazie 134a, czy zwykłym, green gasie? Edited February 16, 2008 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Nie za bardzo czytam po angielsku, ale czy tam nie jest napisane, że replika jest bardzo mocna i sugerują używanie gazu 134a, po którym jak wiemy fps'y śmiało idą w dół? Potem w nawiasie jest napisane 430fps - to się odnosi do wyniku na gazie 134a, czy zwykłym, green gasie? Z pierwszym nie trafiłeś że to drugi Mk1 Carbine, G22 jak widać na fotkach to czterotakt. A z drugim, powiedz mi na jakiej podstawie wydedukowałeś te ponad 500fps w stocku, wiem że GG jest mocniejszy od 134a, ale bez przesady. Na dodatek nigdzie nikt nie napisał że na GG ma 500fps. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 500fps to był domysł, Ty to podważyłeś 430fps'ami, no a ja coś tam wybrzdękałem z tłumaczeniem z gunnera. Krótko mówiąc, źle przetłumaczyłem. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 430 to na Dusterze. Jak napompujesz propanem, to te 500 wykręci bez problemów. Szkoda tylko, że samego zamka nie można dokupić, miałbym na zmianę ;) . Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Westie. Nie obraź się al jak ty coś napiszesz to czasem ciężko zakumać o co ci chodziło ;) Żuć jakimś linkiem bo co to Duster to wiesz ty i ? ;) Ja np. nie :F Quote Link to post Share on other sites
wally Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Duster to sprężone powietrze do czyszczenia klawiatury. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Czyli HFC134a. Quote Link to post Share on other sites
Bond<007> Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Dziwne, ale według opisu na Gf replika ma 450 fps na green gazie. A green gas to chyba właśnie propan z jakimiś dodatkami, nie ? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Cóż, niedouczony jestem ;p Z około 18% dodatkiem silikonu. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Kolba w tym wygląda jakby była regulowana(stopka i poduszka) ale za nic nie mogę sie dopatrzeć żadnych pokręteł za regulacje odpowiedzialnych. Wie ktoś co tam w środku jest? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Za krótko chyba by stwierdzić. Trzeba poczekać na opinię pierwszy kupujących, ew. opis sklepu . Ale po Wellu wiele bym się nie spodziewał. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Cóż, niedouczony jestem ;p Z około 18% dodatkiem silikonu. :-F No to ostre smarowanko... :P Normalnie (silikon) mniej niż 1% całej objętości butli z GG (ok 0,3% Gaz Ultair) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Ehhh. Palnąłem a edytować nie można ;p W końcu zrobili by Baretta M82A1 w wersji poniżej 5k :F Kolba w tym wygląda jakby była regulowana(stopka i poduszka) ale za nic nie mogę sie dopatrzeć żadnych pokręteł za regulacje odpowiedzialnych Ja też bym na to nie liczył, ale jak będzie, to pewnie się popsuje ;p Quote Link to post Share on other sites
Senior TCS Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 http://www.airsoftretreat.com/forums/index...?topic=53784.0- recka tego cudaka Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 26, 2008 Author Report Share Posted February 26, 2008 Coś mi mówi, że "snajperzy za XXXzł" bedą mieli nowego ulubieńca :( Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted March 14, 2008 Report Share Posted March 14, 2008 (edited) http://www.accuratereloading.com/trg41.jpg To Sako Trg... Myśle że gdyby coś pokombinował to dałoby radę przerobić to G22 na takie cudeńko ;) W stocku przypomina właśnie coś pomiędzy sako trg 21 a L96... A poduszka jest regulowana-zobaczcie na niektóre zdjęcia z recki. Czekam na szersze info ;) Edited March 14, 2008 by Garoo Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Link do chrono z Youtuba http://www.youtube.com/watch?v=KN4tcx9IZMo I trochę lepszych fotek http://www.kapowwe.com/Merchant2/merchant....mp;Store_Code=R Nurtujące mnie pytania: 1 Jak ze szczelnością, gaz nie ucieka ? 2 Czy można dokupić dodatkowe magazynki, a jeśli tak to gdzie? 3 Czy można zainstalować bez problemów którąś preckę i gumkę np prometheusa? 4 Czy można zamontować bipod z tych ogólnie dostępnych? 5 Czy jest kompatybilny z jakimś karabinem znanej marki (mechanizm) ? Quote Link to post Share on other sites
knadus Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Cześć, wczoraj na strzelance i kumpel miał tego G22. Jest fajny nawet bardzo, gaz starcza niestety na max 2-3 magi ;/ xP ale sam gun zaje..fajny ;P. Niestety oddalem z niego moze 5 strzalow wiec nei moge opisac nic wiecej niz to ze jest fajny i dobrze leci kulka 0,28 na 50m celnie, ma koło 460 fps. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Na 28'kach wykręcił 460 fps?! O bohu, ale potwór... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts