Nath Posted July 5, 2017 Report Share Posted July 5, 2017 (edited) Dwa posty powyżej pytania jest odpowiedź, gumka wymaga przeróbki. Edited July 5, 2017 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Karyzeusz Posted July 5, 2017 Report Share Posted July 5, 2017 Czytałem, ale kolega miał problem raczej z długością gumki a nie z grubością. Nie rozumiem za bardzo jak miałbym ją przerobić. Ja mam problem z grubością i nawet po solidnym naoliwieniu gumki i komory HU olejkiem sylikonowym nic nie dało. Jedyną przeróbką jaka by tu wchodziła to skrawanie gumy dookoła, co jest jakimś absurdem. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 A to pardon, faktycznie odpowiedź nie była dwa posty wyżej tylko gdzieś w tym temacie. Gumki G&G zwyczajnie ciężko wsadzić do tej repliki ze względu na ich grubość/mięsistość. Co więcej te gumki potrafią się różnić "grubością" (nie wiem jak to lepiej określić) pomiędzy partiami-lepiej kombinować z cieńszą gumą-Systemą albo może białym Guarderem, ale ten ostatni jest naprawdę kondomowaty i lubi się podrzeć. Quote Link to post Share on other sites
Karyzeusz Posted July 7, 2017 Report Share Posted July 7, 2017 Napisałem do serwisu GunFire i otrzymałem taką odpowiedź: Do replik aeg firmy kwa pasuje albo gumka fabryczna od KWA albo GG zielona (jest trudno ją zainstalować ale jest to możliwe). O innych gumkach pasujących bez poważnych przeróbek nie przypominam sobie. Wcisnąłem ja jakoś, delikatnie cofając i wpychając na nowo lufę milimetr po milimetrze, z tym że gumka naciągnęła się i jakieś 3mm musiałem odciąć żeby wszedł c-clips. Pojawia się teraz pytanie, czy to naciągnięcie nie wpłynie źle na funkcje gumki? Do tego jakby spojrzeć w lufę to widać, że języczek gumki wystaje nawet na HU ustawionym na 0. Quote Link to post Share on other sites
Fari Posted July 9, 2017 Report Share Posted July 9, 2017 (edited) To że przyciąłeś gumkę żeby zapiąć lufę klipsem to norma, tak samo jak wystający docisk HU na standardowym dystanserze od G&G. W większości przypadków nie robiło to żadnego problemu, natomiast czasem zdarzało się że trzeba było kombinować z dystanserami. Gdyż był za duży doćisk nawet na zerowych ustawieniach. Ja na swoim przykładzie miałem idealnie ustawioną komorę w pozycji na 0 gdyż docisk był wystarczający. 500fps, kilki 0,28g/0.30g, Zielona G&G z dystanserem i Guarder 363mm. Edited July 9, 2017 by Fari Quote Link to post Share on other sites
Alien3294 Posted July 22, 2017 Report Share Posted July 22, 2017 Czy polecacie replikę KM4A1? Bardzo mnie kusi ze względu na cenę - 1121 zł w Gunfire. Quote Link to post Share on other sites
Alien3294 Posted July 22, 2017 Report Share Posted July 22, 2017 Zapomniałem dopisać jeszcze jedno pytanie, a nie mogę już edytować poprzedniego posta. Z jakiego metalu zostały wykonane metalowe elementy repliki? Jest tam coś ZnAlowego? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 22, 2017 Report Share Posted July 22, 2017 Praktycznie wszystko ;) Quote Link to post Share on other sites
Alien3294 Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 Dostałem odpowiedź od Gunfire, całość jest ze ZnAlu... Wobec tego, czy polecacie tą replikę? Myślę jeszcze nad specnowym HK416 skoro to i to jest znalowe, choć doprowadzenie tego do stanu używalności pewnie wyniesie mnie więcej niż KWA. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted August 28, 2017 Report Share Posted August 28, 2017 (edited) Jakiego zasięgu skutecznego powinienem się spodziewać w KWA/LMT z 470 fps, kulkami G&G 0,28, czarną Systemą, dystanserem H Airsoft Pro, i lufą KM Head 363 mm? Mam około 65 metrów bez overhopa (nie sprawdzałem celności w człowieka, ale w kartkę A4 bez większego problemu na leżąco, chociaż czasem coś poleci tak od czapy metr w prawo/lewo) i się zastanawiam czy to w normie. Gdzieś na początku tego tematu przewija się 70 metrów przy 395 fps i trochę mnie to zaskoczyło. Może pora na kulki 0,3? Edited August 28, 2017 by kukunamuniu Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 18, 2017 Report Share Posted September 18, 2017 Sprawdź na cięższych kulkach i innym dystanserze. Miałem replik... cholera, nie wiem ile, dużo, bardzo dużo, za dużo, w ŻADNEJ dystanser typu H nie dawał nic prócz problemów. Druga sprawa-to 70 metrów to jak mierzone? Taśmą? Czy na oko? Bo na oko, to wiesz, w szpitalu umrzeć można ;). Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted September 18, 2017 Report Share Posted September 18, 2017 70 Metrów wyciskam na 501fps lufa jakaś precka niby ultimate systema czarna więc te 390fps i takie zasięgi to pewnie fotomontaż . Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted September 21, 2017 Report Share Posted September 21, 2017 Sprawdź na cięższych kulkach i innym dystanserze. Miałem replik... cholera, nie wiem ile, dużo, bardzo dużo, za dużo, w ŻADNEJ dystanser typu H nie dawał nic prócz problemów. Druga sprawa-to 70 metrów to jak mierzone? Taśmą? Czy na oko? Bo na oko, to wiesz, w szpitalu umrzeć można :icon_wink:. Mierzyłem taśmą ;) Sprawdzałem jak daleko jestem w stanie trafić bez overhopa, z overhopem to leciało jeszcze z (tu już na oko) 10-15 metrów za cel, ale co mi po takim zasięgu, jak gdzieś od 55 metra celność jest taka, że najwyżej zaporowy można kłaść, co przy midach na 80 lub 130 kulek i RoFie rzędu 24k/s raczej się nie sprawdzi :D Quote Link to post Share on other sites
Ajwory Posted September 21, 2017 Report Share Posted September 21, 2017 Przede wszystkim zorganizuj sobie flathopa. Różnica potężna, a trudność niewielka. Dodatkowo cięższe kulki. Ja przy 460 FPSach i flathopie korzystałem z .36 dopóki nie przetarłem gumki. Na zasięgu 60 metrów skupienie wciąż jest bardzo zadowalające. Wiadomo, że kulka będzie leciała o wiele wolniej, ale tor lotu był mega stabilny. Optymalne były by .32, ale ich w Polsce jak na lekarstwo (swoją drogą jak ktoś widział .32 które przejdą przez Promyka to dajcie znać). Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Jaskimos Posted September 28, 2017 Report Share Posted September 28, 2017 (edited) Jaki silnik polecacie do stockowych zębatek i sprężyny m150? Na stockowym mocno się grzeje i już nie daje rady. Edited September 28, 2017 by kubutek Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted September 28, 2017 Report Share Posted September 28, 2017 Element Ultra Torque, przez moje ręce przewinęło się trochę silników, ale jak na razie nie miałem u siebie mocniejszego. Na azteko uzupełnili stany i jest ten silnik dostępny coś za około 180 zł. Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted September 28, 2017 Report Share Posted September 28, 2017 Ło jezu. Kup najdroższy. Ponoć im droższy. Tym mniej się grzeje. :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Jaskimos Posted September 28, 2017 Report Share Posted September 28, 2017 Ten Element w porównaniu do Tornado High Torque gen. 2? To mimo wszystko Elementa brać czy Tornado? Jak na ich tle wypadają najdroższe typu Lonex, Ultimate? Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted September 28, 2017 Report Share Posted September 28, 2017 swoją drogą jak ktoś widział .32 które przejdą przez Promyka to dajcie znać. HPA Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted September 29, 2017 Report Share Posted September 29, 2017 Podobno w Tornado szybko pada zębatka i dość szybko lecą szczotki. Osobiście też miałem taki dylemat i padło na Elementa. Jestem bardzo zadowolony z tego silnika, jest trochę szybszy od Tornado. Ogladnij sobie porównanie: Quote Link to post Share on other sites
Jaskimos Posted September 29, 2017 Report Share Posted September 29, 2017 Ok dzięki za poradę. Wezmę Elementa. Jeszcze jedynie znalazłem z Lonexa high speed and high torque ale nie wiem czy przez to że będzie high speed to nie straci trochę na mocy. Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted September 29, 2017 Report Share Posted September 29, 2017 High Speed to do max M120, bo ma ferrytowe magnesy i mocniejszych sprężyn może nie uciagnąć. Powyżej to raczej High Torque na neodymach. Quote Link to post Share on other sites
Jaskimos Posted September 29, 2017 Report Share Posted September 29, 2017 Wiem wiem, tylko to jest taka wersja dwa w jednym od Lonexa high speed i high torque, ale nie mogę znaleźć nigdzie o tym jakiś opinii. Zastanawiałem się jeszcze nad zwykłym high torque od Lonexa tylko nie wiem czy jest sens tyle płacić (300 zł) jeśli nie będzie jakiejś znacznej różnicy w porównaniu do tego Elementa. Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted September 30, 2017 Report Share Posted September 30, 2017 Nigdy nie miałem Lonexa, więc się nie wypowiem na jego temat, ale nie wiem czy będzie tak duża różnica między nim a Elementem żeby płacić ponad 50% więcej. Quote Link to post Share on other sites
Robak Posted October 28, 2017 Report Share Posted October 28, 2017 Po kilku h spędzonych na necie i zagranicznych forach cały czas nie umiem znaleźć żadnego dostępnego mid capa w Polsce do KM4 SR10. Czy koledzy mogliby coś doradzić co będzie działało i będzie się dało kupić? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts