baxik Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 Siema mam pytanie. Posiadam AUG`a i chce wmontowac BU i teraz pytanie bo wacham sie miedzy Guarderem a Deep Fire i co wybrac ?? mozecie cos na ten temat powiedziec? dzieki Quote Link to post Share on other sites
Zoff Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 Wybacz szanowny kolego ale masz jak BYK temat z porównaniem tych części więc rusz leniwe du.... i przeczytaj te kilka stron... Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 Ja polecam guardera - DF szybko zajedzie ci gearbox, a co do szczelności to jeden pies o ile kupisz oringi z sanitarnego. Quote Link to post Share on other sites
baxik Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 doczytalem reszte tematow chyba najrozsadniej bedzie Guardera :) dzieki Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Ja polecam guardera - DF szybko zajedzie ci gearbox, Przy sprezynach rzedu M140 - jak najbardizej. Ale przy M120-M130 nie ma to znaczenia. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Oczywiście :P Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 (edited) Dostałem dzisiaj BU Guardera do M16. I mam takie pytanie - czy wam też brakowało uszczelki w dyszy? W miejscu gdzie powinna być jest pusty rowek... BU nie był raczej otwierany. Czy możliwe że po prostu trafiła my się wybrakowana sztuka? Raklamacja czy też wymiana nie wchodzi w gre, ponieważ BU był ściągany z WGC przez Holmes'a i po 6 miesiącach czekania nie mam zamiaru więcej kombinować. Więc czy w sklepie z hydrauliką i podobnymi duperelami dostane tak małą uszczelke? Bo nie uśmiecha mi się płacic za taki badziew 9 zeta + wysyłka na asgshopie :) Edited May 16, 2008 by slepy Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Poszukaj w castoramie, ale raczej wątpię. Ta uszczelka ma bardzo cieniutkie ścianki. Jak chcesz to ci mogę wysłać takową bo mam :D. Akurat po przebiegu ok. 500 kulek, więc jak nowa. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Idź do hurtowni uszczelek i poproś o uszczelki 5mm x 0,75mm , 5mm x 0,5mm. 5mm x 1mm są za duże. albo po prostu idź z dyszą i głowicą cylindra i dobierz odpowiednią. Tylko najpierw nałóż troszkę smaru na prowadnice dyszy aby nie stawiała oporu uszczelce. Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 Odkopuję temat ponieważ mam pytanie. Chciałbym się dowiedzieć dlaczego bore up CA działa prawidłowo ze stockowymi sprężynami kiedy systema czy guarder potrzebują do tego przynajmniej m120 (według asgshopu). Było o tym mówione na pierwszej stronie jednak jednoznaczna odpowiedź nie padła. Chciałbym wsadzić do swojej repliki sp110 guardera i jakiś BU jednak nie wiem czy faktycznie muszę kupić akurat ten od CA czy może jest to wymysł asgshopu i taki sam efekt osiągnę montując BU np. systemy. Prosiłbym o łopatologiczne wyjaśnienie. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 To raczej wymysł, ale nie asgshopu, ale tak jest napisane na opakowaniach systemy/guardera. Bajeczka, z resztą niech jakiś warsztatowiec się wypowie i to będzie najwiarygodniejsze. Quote Link to post Share on other sites
fiolek Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Posiadałem kiedyś bore up DF HC i spisywał sie naprawdę dobrze, dźwięk strzału miodzio po prostu. Teraz posiadam Guardera i mogę powiedziec ze po przebiegu około 17tys głowica tłoka straciła strzelnośc. Mam teraz okolo 380 fps na m130 i lufie 509mm. Wymieniłem głowice na Systeme i okazało się że dysza jest nie szczelna. Nie ukrywam że sie nieźle wkurzyłem bo 17tyś to nie jest aż tak wielki przebieg. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Mam Borka CA na M100 DF. Działa pięknie nic nie mam do zarzucenia. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Rzecz się rozbija nie o działanie a przyrost mocy... miałeś okazję sprawdzić? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 ok. 20fps. Sprawdzę niedługo ponownie bo już jakiś czas u mnie "plumka". Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Witajcie dobrzy ludzie! http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?c...Cylinder%20Sets Jak widać są cylindry NB i są Bore Up. Teraz czy te NB to są te całe ciche zestawy, i czy widzieliście kiedyś Bore Up cichy? I kolejne pytanie na asgshopie piszą że ten zestaw: http://asgshop.pl/produkt.php?id=135 Podejdzie tylko do Rajfla i M16A2, a ja zamawiam niedługo sobie A4 i jak sądzicie czy coś może nie zgrać się? Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 W BU zawsze jest "cicha głowica tłoka i cylindra" z wyjątkiem P90 chyba, gdzie jest aluminiowa, ale nie jestem pewien czy też nie zaliczy się do cichych. Hmm...raczej przy konwersji to A4 nie zmieniasz nic w gearboxie - zgra się :) Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Super dzięki bardzo za odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
woma Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Mam szybkie pytanko, czy są dostępne zestawy BU z metalowymi głowicami? Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Tak, np. Deep fire. http://asgshop.pl/catalog.php?cat=87 Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Są dostępne głowice Tłoków identyczne jak systemowskie i cała reszta cichych ale z aluminium firmy modify z tego co pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 A jak bardzo Modify przewyższa DeepFire? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Jak dla mnie tym że nie jest płaska i nie obciąża tak szkieletu. Quote Link to post Share on other sites
aLBEDo Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Czy przy BoreUp Systemy będzie duża różnica zakldając springa Systemy M120 lub M120s ? Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 Odbiegając trochę od dyskusji mam do was dwa pytania. 1.Czy łączenie zestawów ma sens? Np. głowica tłoka CA, dysza i głowica cylindra Guarder, cylinder DF. Wszystko będzie działać prawidłowo jak przy normalnym bore-upie? Pytam bo są różnice w opisach, różne zestawy działają dobrze przy różnych sprężynach. (Np. Guarder działa dobrze przy m120 i powyżej, DF m110 i powyżej, a CA nie wiem:D). 2.Wiem że nie ma mowy o tym w tytule, ale czy ktoś testował borki Hurricana? Cena jest bardzo kusząca(taniej od chinoli) a firma nie jest taka zła skoro asgshop tiuninguje tym repliki:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts