Piasek89 Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Znacie coś konkurencyjnego do tego USMC approved/certified Np. obówie firm takich jak Meindl, Asolo, Salomon czy Danner. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Tiaaaa mają aż 2 sztuki i to w rozmiarze na karłów - Small Regular. Kocham takie wypowiedzi kolorowy misiu... Quote Link to post Share on other sites
wrsys Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Np. obówie firm takich jak Meindl, Asolo, Salomon czy Danner. Z tego co znalazłem, tylko Danner ma buty o specyfikacji militarnej. Jedne wpadły mi w oko: Danner Marine Temperate Military Boots. 200$ to dużo, ale mam nadzieję, że na wiele lat. (przeznaczenie: całoroczne) Ewentualnie, może Belleville... Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 (edited) Kocham takie wypowiedzi kolorowy misiu... Kolorowego misia młody to na noc w łóżku przytulasz ;) Kalashnikov - to jak z tą ceną? Odp czy szybciej mi będzie samemu spytać? ;) Edited November 22, 2009 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Możliwe ze mieli tylko parę sztuk i nie opłacało i mnie wrzucać na stronkę. Spodnie były po 100zł. U nich już tak jest, niektóre rzeczy mają nie powystawiane a dostępne. Na przykład mają nomexy używane po 50zł a na stronie żadnego info. :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Z tego co znalazłem, tylko Danner ma buty o specyfikacji militarnej. Jedne wpadły mi w oko: Danner Marine Temperate Military Boots. 200$ to dużo, ale mam nadzieję, że na wiele lat. (przeznaczenie: całoroczne) Ewentualnie, może Belleville... Tak, ale w poście mówiłeś o konkurencyjnych markach dla butów z EGA, więc podałem przykłady alternatywnego obówia ;-) Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Jakoś mam 188cm wzrostu i normalną budowę, a spodnie SR są na mnie ideale i chyba za karła uznać mnie nie można? No chyba, że każdy poniżej 90cm w pasie jest dla Ciebie karłem. :) Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 W takim razie rozmiarówka marpatów jest inna niż BDU i ACU bo regular sięga mi do kostek, a rękawy są przykrótkie. Noszę XL Long bdu i jest ok, a jak wspomniałem o regular - mam w tym rozmiarze ACU. Quote Link to post Share on other sites
goren Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 MCCUU o długości regular jest na osoby o wzroście do 180 cm - sprawdzone "organoleptycznie". Johan, jeśli na Ciebie dobry jest regular przy wzroście 188 cm, to widać masz nietypowe proporcje ciała. Quote Link to post Share on other sites
Wzorek Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 (edited) Weźcie pod uwagę również to jeżeli nie macie odpowiednich wymiarów w klacie, bluza na was opadanie to samo przez co zrobi się dłuższa z gaciami tyle że się zrobi worek na d... :) Edited November 23, 2009 by Wzorek Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Ta równie dobrze mógł bym powiedzieć, że xl-long jest dla spaślaków... S-R MCCUU- trochę przydługie na 176, S-R ACU UCP- idealne, S-R BDU- mogły by mieć trochę mniej w pasie. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Ok, ok teraz kumam. Sorry za tamtą wypowiedź ;-) Quote Link to post Share on other sites
MaCiEjOoS Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 PECA W PL!!!!!! http://www.headshot.com.pl/flyye-personal-...rmor-p-246.html Quote Link to post Share on other sites
brok Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Spodnie od MCCUU w rozmiarze regular są dłuższe niż w BDU o tym samym rozmiarze po to by można je było bez problemu zbluzować. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 Misie pluszowe, to nie jest wątek o faken rozmiarówce mundurów więc każdy OT będzie znikał. Quote Link to post Share on other sites
pietrasss Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 W których latach operatorzy FR używali ciras landów i maritime ?? Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 Ja bym temat przeczytał cały od początku i wtedy zadał to pytanie, albo właśnie tego nie robił. Quote Link to post Share on other sites
spet Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Podpowiem, że tych drugich nie używał wcale. Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Z tym wcale, to nie przesadzaj, Grzywa. :-P :lol: W galerii Badzika gdzieś widziałem ostatnio również fotki w CIRASach MAR, co zreszta ostatnio była chyba ruszone na forum 2nd MSOBa. Pozdro :) Quote Link to post Share on other sites
MaCiEjOoS Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Spet jak się nie znasz to się nie wypowiadaj używają jednych i drugich.... http://picasaweb.google.com/badseedc/MARSO...543858777790098 Quote Link to post Share on other sites
spet Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 (edited) o_O Byłem święcie przekonany (czytając z forum warriora, tego i wannabe), że tylko Landy... No nic, człowiek uczy się całe życie ;). http://www.defensereview.com/stories/strac...m_in_Iraq_2.jpg Z drugiej jednak strony, na podstawie TEGO zdjęcia można stwierdzić, że korpus lata w IOTV. Edited November 26, 2009 by spet Quote Link to post Share on other sites
pietrasss Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Sorry, przeczytałem temat jeszcze raz i juz wiem. A jeszcze takie pytanie czy uzwali/używają kamizelek QPC ?? Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Może się nie znam ale co to jest kamizelka QPC? Catch, poratujesz? ;-) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Z drugiej jednak strony, na podstawie TEGO zdjęcia można stwierdzić, że korpus lata w IOTV. To ciekawe co piszesz, bo ja tu widzę IBA II z kieszeniami na boczne kafle, natomiast żadnego IOTV. Nie wiem co to jest QPC, zapewne jest to nazwa własna jakiejś chińskiej podróby amerykańskiego szybkowyczepnego Plate Carriera. Nie spotkałem się. Quote Link to post Share on other sites
spet Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 To ciekawe co piszesz, bo ja tu widzę IBA II z kieszeniami na boczne kafle, natomiast żadnego IOTV. Ooo to mi chodziło :P. Miałem na myśli generalnie kamizelkę w UCP, a nazwy po prostu zapomniałem i niefortunnie pomyliłem z IOTV. Jak już pisałem - człowiek cały czas się uczy ;). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts