cavtan Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Co do worka to nie trzeba odrazu kupować Eagle industrial bo za mniejsze pieniądze można mieć również porządnej firmy Singin Rock http://www.na-linie.pl/index.php?p54,torba...-line-do-50m-dl W przypadku produktów Singing Rock'a też płaci się za markę. Taki worek, można kupić poniżej stówki... A dałem link do Eagla, bo orzełkowe jest pro.. ;-) Quote Link to post Share on other sites
alvarado Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Przepraszam za odgrzewanie staroci ale mam pytanie: jak wygląda dostępność oryginałów ew. kopii kamizelek Janysport używanych przez wrocławski SPAP? Zdjęcie kol. Auer1 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 11, 2009 Author Report Share Posted November 11, 2009 Podobne są do tych dla OSŻW - jakiś czas temu mieli jedną na sprzedaż :) Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 A ja że tak powiem, nieśmiało się zapytam, czy w Warszawie istnieje jakaś grupa rekonstruująca BOA? Interesuje się tą tematyką od jakiegoś czasu i szukam osób, które podzielały by moje zainteresowanie. Myślę o rekonstrukcji, aczkolwiek nie chcę się pakować samemu w coś co okaże się solową zabawą, bo raczej fajnie jest budować pełen fireteam. Piszę od razu że interesuje mnie współczesna koncepcja BOA (patrząc od strony wizualnej to: ACU, oliwka, etcetera). Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Niektórzy w SPAT Warszawa mają też ciuszki pod ZOA. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 26, 2010 Author Report Share Posted January 26, 2010 http://www.podkarpacka.policja.gov.pl/gfx/.../2090759194.jpg CBŚ - kamizelki i reszta klamotów na nich wyglądają jak... MIWO? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Kombinezon też wygląda na MIWO, chyba, że kama zaczęła je szyć i z rip-stopu. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 To jest regionalny CBŚ, nie te pieniądze co centrala więc kupują na co ich stać. Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 To jest regionalny CBŚ (...) Nie wiesz czy kielecki, czy rzeszowski? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 31, 2010 Author Report Share Posted January 31, 2010 Wystarczyło spojrzeć w link zdjęcia :P policjarzeszow/pl/policjarzeszowaktualnosciwszystkie Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 (edited) Czytałem właśnie, ale zmyliło mnie zdanie: "Policjanci Centralnego Biura Śledczego i komendy wojewódzkiej w Kielcach zatrzymali dwóch młodych mężczyzn, którzy wieźli samochodem 5 kg marihuany." Swoją drogą widzę, że rzeszowski CBŚ ma 10x lepszy sprzęt niż nasz SPAP :mrgreen: . Właśnie dodatkową zmyłką było to, że "tak dobry" sprzęt jeszcze się na Podkarpaciu nie pojawił. Edited January 31, 2010 by DaVID AntiTerrorist Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 11, 2010 Author Report Share Posted February 11, 2010 Dawno nie odświeżane, więc wrzucę: Zielony Pro-Tec ;) A tu pełen lans :F Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Widzę, że moje pytanie w żartobliwej formie nie zostało dobrze odczytane. Chodzi mi o tę rączkę wystającą u lewego boku na drugim zdjęciu. To jest jakiś rewolwer? Pistolet sygnałowy? Flara? Jeśli rewolwer, to do czego się go używa? Zapasowa broń boczna? Czy może to jest jakiś obrzyn na niedźwiedzia/magnum na rosyjką mafię? Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Nie znam się na tym, ale to wygląda na strzelbę (pewnie do odstrzeliwania zamków w drzwiach). Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 16, 2010 Author Report Share Posted February 16, 2010 (edited) Jak dla mnie to strzelba w "kołczanie" ;) A co do rewolwerów w "CT" - z tego co czytałem, znacznie ułatwiają robotę przy tarczy (ze względu na brak odrzutu zamka) ;) edit: Zuber mnie wyprzedził Edited February 16, 2010 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 Mortis - to jest strzelba. Często widać tą ładownicę na zdjęciach z realizacji CBŚ http://img143.imageshack.us/img143/1779/64704385.jpg http://www.podlaska.policja.gov.pl/_baza/a.../zdj_2451_1.jpg http://img156.imageshack.us/img156/1603/11263641.jpg (tu bez ładownicy) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 17, 2010 Author Report Share Posted February 17, 2010 Jutro w Uwaga! o 19.50 ma być materiał o akcji ZOSu przeciwko kibicom (choć główną robotę wykonywały chłopaki z BOA) ;) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 18, 2010 Author Report Share Posted February 18, 2010 Skriny z dzisiejszego odcinka :-F Wybaczcie znak wodny, ale za dużo siedziałem nad tym, żeby poszło to w świat pod cudzym nickiem :-F ZOS CBŚ WRka BOA Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 Nie ma to jak dostać taserem w dupkę. ;> Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 Jaki był powód użycia tasera? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 19, 2010 Author Report Share Posted February 19, 2010 (edited) A właśnie - czy ktoś wie czyjej produkcji jest mundur BOA? Ma wkładki plastikowe, ale na Crye mi nie wyglądał (choć może się mylę). Co to za kurtkę w MC mają Panowie z ZOSu? Edited February 19, 2010 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Crye na 100%. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 23, 2010 Author Report Share Posted February 23, 2010 Ha, a właśnie ponoć nie - tylko Arc'tyrex. Catch? :) Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 (edited) Może i arcteryx. Jak dla mnie to patrol parka od OTTE: http://www.ottegear.com/catalog-detail.php?p=18 Mówiąc crye, miałem na myśli mundury. Edited February 23, 2010 by aciepk Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 23, 2010 Author Report Share Posted February 23, 2010 Mówiąc crye, miałem na myśli mundury. Aaaa, fakt - mój błąd :-F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts