J.K. Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Kochane Wojsko Polskie! Niby przez ostatnie 20 lat zmieniło się wszystko, ale zarazem zmieniło się całe nic.;] Wciąż królują układy, układziki, klepanie się po plecach i robienie większości rzeczy na odwal się. Heller by tego lepiej nie wymyślił.;] Ale póki nie usiłują przeforsować ACU nie ma co aż tak narzekać. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Ale krój ACU jest przecież całkiem niezły, kontrowersje wzbudza raczej kamuflaż - UCP, nie? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Nie. Krój ACU ma jednak parę wad. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Wszystko ma wady, nic nie jest idealne. A ACU jest o niebo lepszy od wz. 93 czy BDU. Choć pewnie już wymyslono jak ACU poprawić, bo trochę się go używa ;) Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Cholera... Mój błąd. Miałem na myśli właśnie UCP.;P Wiem, frajer ze mnie. Uczciwie przyznałem się do błędu. Za uczciwie. Quote Link to post Share on other sites
victor Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 consumatum est ;-) Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Oho, dostaną under armory, prawie jak ACU. :D Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 (edited) Oho, dostaną under armory, prawie jak ACU. :D Nie bo lepiej w koszulkach latać, albo gotować się w bluzach :wink: Edited May 8, 2008 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
victor Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Ciekawe kiedy rzucą na allegro. ;-) Ta puchówka wygląda ciekawie. :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Tylko wygląda. O, załapałem się na fotkę :) Quote Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 O, załapałem się na fotkę :) Na filmiku też :D (1min - 40sek.) Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Heh, faktycznie. :) Quote Link to post Share on other sites
Mateo Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Królik, a będą rozmiary dziecięce? :D Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 A to musisz spytać Adasia - on był żywotnie zainteresowany. ;) Quote Link to post Share on other sites
AdAm Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Królik, a będą rozmiary dziecięce? :D :killer: ;) Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted May 8, 2008 Report Share Posted May 8, 2008 Nie rzucaj się, Adaś, ale filma se oglądnij. Mimo wszystko - jesteśmy w TIWI! :wink: Quote Link to post Share on other sites
WeRT Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 To na Gazecie bo widzę że nikt nie wrzucił: news (zasadniczo niewiele nowego): http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5189943.html film (zasadniczo część się powtarza ale mówią więcej) http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/10,..._zolnierzy.html Ogólnie - napawa to optymizmem a jak będzie czas pokaże. Vic -> Na allegro będzie jak przyjdzie 2 partia do magazynów i będzie można cichaczem wynosić ;) PS. Jakoś tak serce napawa mi radość że jednak zostajemy przy Panterze. Quote Link to post Share on other sites
skorek Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 (edited) Tutaj też troche informacji: http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat...mp;ticaid=15db4 Edited May 9, 2008 by skorek Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 Czy tylko mnie czy może komuś jeszcze tytuł "nowe szaty polskiej armii" skojarzył się z bajką "nowe szaty cesarza"? W skrócie: to w bajce chodziło o to, że po wielu przygotowaniach, przymiarkach, zapowiedziach itp. cesarz swojemu ludowi pokazał się w gaciach... Jaka jest szansa, że w najbliższym czasie żołnierze dostaną na wyposażenie nowy wzór munduru? A jak wygląda szansa na to, że krój tego munduru będzie wygodny, sprawdzony, nowoczesny ? Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 Z tym pierwszym pewnie będzie problem, a co drugiego pytania - projektanci twierdzą, że kierowali się uwagami żołnierzy na misjach, więc raczej kaszana to nie będzie (aż taka wielka?) ;-) Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 A to Polska właśnie... Problemy zaczną się dopiero przy projektanckiej interpretacji wskazówek żołnierzy. Quote Link to post Share on other sites
Raffee Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 No a tutaj coś o polskiej szkole snajperów: http://wiadomosci.wp.pl/gid,10296746,gpage...51,galeria.html btw. fajna kamizelka xD Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 No no nieźle :F Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Patterna już wcześniej można było zobaczyć na zdjęciach. Co lepsze do oglądania to wkbw Tor i stara szyna grzbietowa do montażu celowników z PCO. :) Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted August 31, 2008 Report Share Posted August 31, 2008 http://img54.imageshack.us/img54/2185/51033183hr5.jpg Miwo dotarło do Czadu. Całkiem ładnie prezentuje się na tle zwykłej panterki pustynnej i chorwackiego piksla. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts