gloomer Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 No to DD to w ogóle średnice mają jak do działa :D. Ja na dniach jadę reklamować moje kulki rocketsty z drugiej partii. Bo nadają się jedynie do granatów... Quote Link to post Share on other sites
Dantes Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 Panowie, włożyłem na noc kulki do pojemnika z pochłaniaczem wilgoci i moje zdziwienie, 1/3 kulek po nocy przelatuje przez lufę !. Wątpię by GFC uznało mi reklamację na otwarte opakowanie. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 Co z tego, że otwarte opakowanie, jak produkt który jest w środku nie nadaję się do użytku. Kulki z pierwszej partii trzymam w oryginalnym woreczku, nic się z nimi nie dzieje i ładnie latają cały czas. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 Hmmm te nowe snajperskie kulki to zagadka niesłychana.... U mnie nowa seria przelatuje u innych nie :P teraz nie tylko gumke ale i kule trzeba dopasowywać do karabinu :P Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 Blacki nie wiem jak to robisz :P ale u mnie i glooma z Cytadeli kulasy nie przeszły... Quote Link to post Share on other sites
leon24_36 Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 A powinny, co prawda moje były otwarte zaraz przed pomiarem ale tylko jedna miała średnicę powyżej 6mm fakt że są "tępe" i może dlatego sie tną. Jak się trochę podkuruje to wezmę replikę i zobaczę jak się u mnie zachowują, oczywiście najpierw przemierzę czy nie urosły. Przy takiej jakości kulek prym w replikach będą wiodły lufy Miracle Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 Black najwidoczniej możemy z blackiem mamy 3 serie kulek bo tylko to mi przychodzi na myśl. chyba właśnie przejdę na lufy miracle :D. Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 Muszę Was zmartwić bo u mnie przez lufę miracle też nie przechodzą (przynajmniej te rocketsy co ja mam) Quote Link to post Share on other sites
Dantes Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 Według mnie problemem jest wilgoć, czyżby kuleczki miały właściwości higroskopijne ? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 Trzeba by polizać, może są słone? To by wiele tłumaczyło. Quote Link to post Share on other sites
leon24_36 Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 I teraz wszyscy liżą swoje kulki :-D Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted January 1, 2015 Report Share Posted January 1, 2015 I teraz wszyscy liżą swoje kulki :-D Damn, mi maciek przeszkadza ;) U mnie obie paczki rocketsów 0.43 z cytadeli ze srebrną naklejką przechodzą przez promyka. Quote Link to post Share on other sites
leon24_36 Posted January 1, 2015 Report Share Posted January 1, 2015 Luźno wrzucone przelatują ale mogą się blkować podczas strzału ze względu na trochę większą średnicę i powierzchnię która jest dość "tępa" Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Szamciu, u mnie i glooma z białą nie przechodzą... Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 (edited) Słuchajcie, dziś byłem na LRS (long range shooting) - tak to sobie nazwałem :icon_smile: A wczoraj szybko umyłem swe Rocketsy 0.36 (!szybko!) i po wytarciu na sucho, umieściłem na grzejniku. Co 30 min mieszałem kulki aby każda wygrzała wszystkie boki. A dziś, mimo że pogoda w Gdańsku deszczowa, kulasy latali SUPERSKO! Tylko jedna się wykruszyła. P.S. Strzelałem do dmuchanych baloników i plastikowych talerzy z różnej odległości. Bez precki i przy wietrze cudów niema, ale jakimś tam razem - zestrzeliłem wszystko. Czy mamy gdzieś osobny wątek o treningach dla snajperów? https://drive.google...iew?usp=sharing https://drive.google...iew?usp=sharing https://drive.google...iew?usp=sharing Edited January 4, 2015 by seger zmienione Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Chcę sie tylko pochwalić małym porównaniem, bo niestety, ale prawie żadna z wypróbowanych kulek GFC platinum 0.43g nie przeszła przez lufę PDI 6.01 ;P Za to z G&G 0.25g nie było żadnego problemu. Przy mierzeniu ich mikrometrem (kiepskim, ale jednak) G&G miały około 5,94-5,95 a GFC od 5,99 do 6,04. Przez 6,04 Też nie wszystkie przechodzą, dopiero przez jakiegoś stocka pewnie z 6,12 przechodzą spokojnie. https://www.youtube.com/watch?v=lzpZRo-XS80 Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Kiedy kupowałeś? Do mnie w tym tygodniu dojdzie lufka PDI to zobacze jak moje z pierwszej partii idą, bo na promyku na razie nie ma żadnych problemów. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 6.12 to nawet stockowe nie maja.. Masakra. Czyli dzieje sie z nimi to samo co z pj i dum dum a takze druga seria kalashy. Czyzby to faktycznie wszystko z jednej fabryki lecialo ze ciagle te same problemy ? Niby roznia sie fakturami i np wadami powierzchni wiec moze kilka lini produkcyjnych w tej samej fabryce. Narazie zaopatrzony jestem w rocketsy starej serii (chyba bo etykietka ta stara) ale mialem nadzieje ze sie cos juz wyklaruje a tu coraz gorzej. Niedlugo wrocimy do ery ze ciezkie kulki sa tylko zielone i czarne a z jasnych tylko 0.4 guardera ktore tez wcale tak latwo nie mozna dostac Edit: Znalazlem juz kiedys takie kulki a widze ze nadal sa dostepne. Bardzo podobne do WE 0.43 z koloru. Mial te ktos ? Bo WE byly nawet w miare i szlo je ujrzec w lunecie bo jasny ten zielony byl http://allegro.pl/precyzyjne-kulki-bb-madbull-5-95mm-0-43g-2000-szt-i4872466249.html Quote Link to post Share on other sites
Prostownik Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Panowie bede chcial sprowadzic z Czech bb kinga ale wagowe 0.45 i moze 0.43 czy ktos reflektuje przesylka niestety jakbym samemu zamawial to prawie ponowny koszt paczki kulek ceny wygladaja tak: 45- 355 ck 43- 330 ck 40- 310 ck Wszystko to biale kulasy pakowane po 2000 szt. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 O tych bbking oofo pisał już. Nie warto sprowadzać. @oofo Moim zdaniem ktoś się machnął w aukcji i fotkę kulasów 0,36g wrzucił Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 (edited) @prostownik Najpierw szukaj w polsce, deltashop jest ściśle powiązany z stronka internetowa z czech - airsoftpro. Tutaj masz te kulki: http://deltashop.pl/pl/85-kulki-030g Ale tak jak Mendi mówi - nie polecam ich, 0.45 waza tak naprawde 0.43 i nie mieszcza sie do lufy musialem je reklamować :icon_razz: Jedyne nadające się to 0.43- ktore ważą ok 0.41 g, ale ich już dostępnych nie ma. @Mendi Wyraźnie na stronce piszą w paru miejscach że ważą po 0.43, nawet masa całego opakowania to ponoć 900 gr wiec chyba nie pomyłka :D. W dodatku na necie znalazlem takie o to foto, któe potwierdzałoby, że o takiej wadze w tym kolorze istnieją: http://www.airgun.ro...ame-madbull.jpg Edited January 6, 2015 by oofo Quote Link to post Share on other sites
TaoWeiHung Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 @oofo znam tego Pana oraz ten sklep jestem również z Bydgoszczy jutro postaram się sprawdzić czy faktycznie są zielone. Swoją drogą koles z tego sklepu fajnie się reklamuje np. wpada na strzelanki na respy lub miejsca zbiórek i rozstawia swoj baner z kulasami można tez testować różne kulki na strzelanach. Jeżeli faktycznie są zielone to sam się skusze pewnie na 1 słoik :) Quote Link to post Share on other sites
Prostownik Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 Kurde.. a juz mialem nadzieje.. mam pewne obawy ze teraz przy rhopie te 0.43 moze byc za lekkie do 600 fps.. ale sie okaze mam jeszcze koncowke 1 parti rocketow i jakies ochlapy kalaszy Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 (edited) @TaoWeiHung Ale ze maja 0.43 wcale nie znaczy ze beda dobrze latac. Bo bardzo podobne wlasnie o takim kolorze firmy WE lataly w testach u Mendiego gorzej niz np rocketsy. Z ich widocznoscia tez roznie zalezy jakie tlo, bo mialem ok 100 sztuk tych kulek jak jeszcze byly na GF dostepne. Jak by ci pozwolil rozkroic ze dwie kulki czy maja pecherzyki w srodku to by bylo fajnie Edited January 6, 2015 by oofo Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 (edited) Są zielone:). O ile dobrze pamiętam to je widziałem. Tzn. Kule w Bydgoszczu. Edited January 6, 2015 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts