hamilkar Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 @ Mendi pytałem Azteko gdy wyszła sprawa z rosnącymi kulkami i podobno te rosnące wycofali a teraz te się pojawiły . Czyli znow w GF są cięzkie białe snajperskie ? Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Przed chwilą dzwoniłem do Azteko. Pytałem się o 0,36. Mówią: "nie rozróżniamy tych serii. Obecnie mamy z naklejkami..." I bądź mądry... Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 To każdy z Azteko mówi co chce Quote Link to post Share on other sites
koniuXXX Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 zamówiłem testowo worek tych 0.4 z gunfire. Dam info jak przestrzele, o ile wylecą z lufy :v Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 hah black mnie kusił tymi co teraz wysypały się na GFie ... ale jednak na zimne wolę dmuchać :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Zamówiłem woreczek 0,43g. Najwyżej GF odda pienionszki :D. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 (edited) Czy Blaster Devil 0,3 nadają się na bezwietrzną pogodę? http://azteko.pl/bla...szt-p-8026.html A może ktos strzelał z tych jasno-zielonych? http://azteko.pl/kul...one-p-8025.html Czy rzeczywiście są JASNO-zielone? Dzięki. Tak, są jasno zielone (na Aztekowej fotce jest stara butla z ciemnoszarozielonymi). Używam ich w PTW i dają radę. 80 postów temu zamieściłem zbiorczą fotkę. Devile są na środku - butla i parę luzem w zakrętce. A te Rocketsy to faktycznie Platinium (.4) w ciąży... Bo .43 nie puchną. Edited March 4, 2015 by roos Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 Między innymi dostałem rocketsy platinum 0,4g ze sribnom naklejką i 0,43g z białą. Prosto ze świeżutkiego woreczka 0,40g mają średnio 6,08-6,10mm, a 0,43g 6,03-6,06mm. Niech jeszcze napuchną przed testem to nadadzą się tylko do strzelb 8mm. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Ale w czerwonym opakowaniu? Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Nie. On mówi o platinium rockets co są dostępne na cytadeli czyli ta rosnąca wersja Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Do mnie wczoraj dotarły Rocketsy Platinium 0,43 kupione na Allegro u vip1977. Nie mierzyłem jeszcze ale oddałem ze 20 strzałów i przez guardera 6,02 lecą bez problemu i powtarzalnie. Opakowanie z pastelową naklejką. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 To lepiej trzymaj w suchym. Najlepiej obok ryżu :D bo otworzyłes paczkę i teraz dochodzi do nich wilgoć i bd rosły. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Nie omieszkam kilka sztuk zamoczyć :) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 To Ty je zmierz, bo się może okazać, że kulki są takie same jak i moje tylko ten guarder to bardziej 6,20 niż 6,02 jest :P Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Zmierzę, zmierzę,.,.,. Niestety mam tylko suwmiarkę ale to stara PRLowska konstrukcja więc liczę, że dosyć dokładna. Mikrometru się nie dorobiłem. Mam aktualnie na stanie Rocketsy 0,36 ,0,4 i 0,43. Pomierzę je i potem utopię i powtórzę pomiary. Wszystkie kulki z partii z pastelową etykietką z wagomiarem. W żadnym z tych opakowań nie było pyłu w torebce. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Jak utopisz to nie urosną odrazu. To nie gąbka. Tak po miesiącu będą większe dopiero jak bd w wilgotnym Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Jak mają urosnąć po miesiącu to jaki problem trzymać je w szczelnym pojemniku i przed strzelanką pobierać potrzebną ilość? Toż to ja myślałem, że wam puchną w magazynkach przy akcji w deszczowy dzień. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Nawet w szczelnym pojemniku jest pewna ilość powietrza, które ma jakąś tam wilgotność Nawet jeśli będzie to powietrze względnie suche to im go więcej - większy pojemnik - tym więcej wilgoci więc może w małym pojemniku będzie tej wilgoci na tyle mało, że nie wpłynie to znacząco na kulki. Po otwarciu paczki kulki mają dostęp do wilgoci nawet jeśli wsadzimy je do słoika lub ponownie zamkniemy paczkę. Trzeba więc korzystać z jakiś pochłaniaczy wilgoci. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Dokładnie albo wpakować pochłaniacze albo wsypać ryżu. Kulki 0,36 są co prawda u mnie od 2 miesięcy ale teraz pewnie i tak to niewiele zmiena, bo mamy sezon grzewczy i u mnie w pokoju mam wilgotność na poziomie 20%. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Przy akcji w deszczowy dzień kulki te zostawiają osad na kołnierzu gumki który pod wpływem deszczu zamienia się w gęsta maź która sprawia że kulki się tną w lufie po kilku strzalach. Problem ten wyeliminowalem ucinajac gumie kołnierz ale to działa tylko w komorze pdi do której kołnierz nie jest potrzebny. I kulki nie rosną nam w magazynkach :-D Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Dobra Panowie, ja nie lubie pier**enia wiec konkrety z mojej strony: Dotarly do mnie kulki rockets zeby nie bylo nie domowien - te nowe z Gunfire. Waga 0.43. Czerwone opakowanie ze srebrna naklejka. Porownalem je z rocketsami pierwsza seria ze srebrna nalepka 0.43 Przed chwila je potestowalem w moim malym domowym laboratorium a więc: Pierwsze co sprawdzilem czy sa pecherze w srodku - rozkrojone 4 kulki, w zadnym sladu pecherzy. Drugie co - sprawdzilem ich powierzchnie. Nie widac jakis defektow, jedynie cos jakby moze kurz troche ? Niby nie wiele tego, za bardzo szczegolowy moze jestem, ale warto by je umyc tak jak tamte rocketsy. Trzecie - polerka - rownie slaba jak w rocketsach z pierwszej serii ze srebrna naklejka. Umycie powinno je troche "nablyszczyc" tak jak ma to miejsce w tych z pierwszej serii. Czwarte - waga. Niestety znowu sie zawiodlem. Waza tyle samo co rocketsy z pierwszej serii, czyli jakies 0.41-0.42 :( Piąte - średnica - mają średnicę taką samą jak rocketsy z pierwszej serii i madbule 0.4 zolte. Szóste - nie ma tego dziwnego osadu w "okienku" opakowania i ogolnie na kulkach, nie brudza ciemnego materialu, wiec cos jak by lepsze moze nawet niz ta pierwsza seria ? Podsumowując - Nadaje im kategorię "Można spróbować z nich postrzelac", nie widzę przeciwskazań aby nie wsadzić ich do promyka. W sumie nie roznia sie zbytnio jakos niczym od rocketsów z pierwszej serii. Chociaz moze tym, ze nie maja tego osadu. Jak latają w porownaniu do tych legendarnych z pierwszej serii nie mam pojecia i nie predko bede mial to okazje sprawdzić. Z dotychczasowych obserwacji moge je polecić, jak ktoś nie ma nic zachomikowanego, to brać, zwlaszcza ze kosztuja niewiele. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Ciekawe czy po miesiącu nie urosną :) miejmy nadzieję że nie :) Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Oofo, pytanie: brałeś z Azteko, Cytadeli czy gdzieś indziej? na GF nie widzę aktualnie 0,43. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 (edited) Odessalem cale powietrze, tzn ile sie dalo i szczelnie zamknalem... Te rocketsy z biala nalepka to odrazu chyba sie ciely, nie po czasie jak dum dumy, wiec moze nie urosna Bralem z gunfire, przeciez napisalem w pierwzym zdaniu To chyba mamy inny internet :P ? http://gunfire.pl/product-pol-1152207050-Kulki-Rockets-TM-Heavy-Grade-0-43g-1000-szt-.html Edited March 5, 2015 by oofo Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Aaa przepraszam, z uporem maniaka szukałem Rocketsów Platinum (bo te były w 1 serii właśnie) i które są ciągle na azteko: http://azteko.pl/kulki-rockets-platinum-series-0-43g-1000-szt-p-8935.html Ciekawe o co kaman :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts