Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Snajperskie Kulki

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Czy Blaster Devil 0,3 nadają się na bezwietrzną pogodę?

http://azteko.pl/bla...szt-p-8026.html

A może ktos strzelał z tych jasno-zielonych?

http://azteko.pl/kul...one-p-8025.html

Czy rzeczywiście są JASNO-zielone?

Dzięki.

Tak, są jasno zielone (na Aztekowej fotce jest stara butla z ciemnoszarozielonymi). Używam ich w PTW i dają radę.

80 postów temu zamieściłem zbiorczą fotkę. Devile są na środku - butla i parę luzem w zakrętce.

A te Rocketsy to faktycznie Platinium (.4) w ciąży... Bo .43 nie puchną.

Edited by roos

Między innymi dostałem rocketsy platinum 0,4g ze sribnom naklejką i 0,43g z białą.

Prosto ze świeżutkiego woreczka 0,40g mają średnio 6,08-6,10mm, a 0,43g 6,03-6,06mm.

Niech jeszcze napuchną przed testem to nadadzą się tylko do strzelb 8mm.

Zmierzę, zmierzę,.,.,.

Niestety mam tylko suwmiarkę ale to stara PRLowska konstrukcja więc liczę, że dosyć dokładna. Mikrometru się nie dorobiłem.

Mam aktualnie na stanie Rocketsy 0,36 ,0,4 i 0,43. Pomierzę je i potem utopię i powtórzę pomiary. Wszystkie kulki z partii z pastelową etykietką z wagomiarem. W żadnym z tych opakowań nie było pyłu w torebce.

Nawet w szczelnym pojemniku jest pewna ilość powietrza, które ma jakąś tam wilgotność Nawet jeśli będzie to powietrze względnie suche to im go więcej - większy pojemnik - tym więcej wilgoci więc może w małym pojemniku będzie tej wilgoci na tyle mało, że nie wpłynie to znacząco na kulki. Po otwarciu paczki kulki mają dostęp do wilgoci nawet jeśli wsadzimy je do słoika lub ponownie zamkniemy paczkę. Trzeba więc korzystać z jakiś pochłaniaczy wilgoci.

Przy akcji w deszczowy dzień kulki te zostawiają osad na kołnierzu gumki który pod wpływem deszczu zamienia się w gęsta maź która sprawia że kulki się tną w lufie po kilku strzalach.

Problem ten wyeliminowalem ucinajac gumie kołnierz ale to działa tylko w komorze pdi do której kołnierz nie jest potrzebny. I kulki nie rosną nam w magazynkach :-D

Dobra Panowie, ja nie lubie pier**enia wiec konkrety z mojej strony:

Dotarly do mnie kulki rockets zeby nie bylo nie domowien - te nowe z Gunfire. Waga 0.43. Czerwone opakowanie ze srebrna naklejka. Porownalem je z rocketsami pierwsza seria ze srebrna nalepka 0.43

Przed chwila je potestowalem w moim malym domowym laboratorium a więc:

Pierwsze co sprawdzilem czy sa pecherze w srodku - rozkrojone 4 kulki, w zadnym sladu pecherzy.

Drugie co - sprawdzilem ich powierzchnie. Nie widac jakis defektow, jedynie cos jakby moze kurz troche ? Niby nie wiele tego, za bardzo szczegolowy moze jestem, ale warto by je umyc tak jak tamte rocketsy.

Trzecie - polerka - rownie slaba jak w rocketsach z pierwszej serii ze srebrna naklejka. Umycie powinno je troche "nablyszczyc" tak jak ma to miejsce w tych z pierwszej serii.

Czwarte - waga. Niestety znowu sie zawiodlem. Waza tyle samo co rocketsy z pierwszej serii, czyli jakies 0.41-0.42 :(

Piąte - średnica - mają średnicę taką samą jak rocketsy z pierwszej serii i madbule 0.4 zolte.

Szóste - nie ma tego dziwnego osadu w "okienku" opakowania i ogolnie na kulkach, nie brudza ciemnego materialu, wiec cos jak by lepsze moze nawet niz ta pierwsza seria ?

Podsumowując - Nadaje im kategorię "Można spróbować z nich postrzelac", nie widzę przeciwskazań aby nie wsadzić ich do promyka. W sumie nie roznia sie zbytnio jakos niczym od rocketsów z pierwszej serii. Chociaz moze tym, ze nie maja tego osadu. Jak latają w porownaniu do tych legendarnych z pierwszej serii nie mam pojecia i nie predko bede mial to okazje sprawdzić. Z dotychczasowych obserwacji moge je polecić, jak ktoś nie ma nic zachomikowanego, to brać, zwlaszcza ze kosztuja niewiele.

Odessalem cale powietrze, tzn ile sie dalo i szczelnie zamknalem... Te rocketsy z biala nalepka to odrazu chyba sie ciely, nie po czasie jak dum dumy, wiec moze nie urosna

Bralem z gunfire, przeciez napisalem w pierwzym zdaniu

To chyba mamy inny internet :P ?

http://gunfire.pl/product-pol-1152207050-Kulki-Rockets-TM-Heavy-Grade-0-43g-1000-szt-.html

Edited by oofo