Indywidualista Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Właśnie! Czym "Platinum" róznia się od "Heavy grade"? http://azteko.pl/kulki-rockets-platinum-series-0-36g-1000-szt-p-8933.html vs http://gunfire.pl/product-pol-1152207052-Kulki-Rockets-TM-Heavy-Grade-0-36g-1000-szt-.html Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Jest to zupełnie inna linia i seria kulek. Po prostu inny produkt :) Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Black - po co stwierdzać oczywiste? ;) Czym się różnią - o co chodzi w każdej z serii? Jakie są lepsze dla nas? Które puchną? ... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Jeszcze nie wiemy :D. One wyszły w tym tygodniu i bedziem testować. Quote Link to post Share on other sites
tregor Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Pomierzyłem swoje rocketsy: 0,43 srebna naklejka i 0,40 biała naklejka. Mierzyłem mikrometrem po 20 kulek każdą w trzech miejscach. Wymiary w przedziale: 5,95-5,98. Kulki były trzymane w orginalnych opakowaniach wcześniej otworzonych w szafie jakieś 2- 3 miesięcy. Quote Link to post Share on other sites
koniuXXX Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Kupiłem worek rocketsów 0.4 z gunfire (zwykłe nie platinum) srebrna naklejka. Rozrzut mają nieco mniejszy od szarych guarderów, jednak trochę większy od DD za czasów ich świetności, podatność na hopka, zdecydowanie mniejsza niż DD, trochę większa niż szare guardery, fakura kulek- pastelowe, w środku jednolite. Jak dla mnie są godne uwagi. Zobaczymy jak będą strzelały za miesiąc ;). Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Ja przed chwilką testowałem właśnie rakiety 0,43 (no powiedzmy bo ważątam 0,42 :D) i latają bardzo fajnie i jestem z nich mega zadowolony. Teraz wrzuciłem parę kulek do szklanki z wodą i za kilka godzina zobaczymy czy przelecą przez promyka :D. Quote Link to post Share on other sites
tregor Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Ja przed chwilką testowałem właśnie rakiety 0,43 (no powiedzmy bo ważątam 0,42 :icon_biggrin:) i latają bardzo fajnie i jestem z nich mega zadowolony. Teraz wrzuciłem parę kulek do szklanki z wodą i za kilka godzina zobaczymy czy przelecą przez promyka :icon_biggrin:. mówisz o tych nowych na gunfire? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Tak. Jadę po suwmiarke i zbadam czy puchną od wody. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Jbc to w biedrze są pojemniki próżniowe po 20 zl. Do kulek w sam raz Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 @Gloomer latają tak jak rakiety z pierwszej serii czy może lepiej lub gorzej? Bo nie wiem które pakować jutro do magazynkow :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Ciężko mi powiedzieć bo na 1 serii rakiet strzelałem na guarderze a teraz mam promysia. Mam wrażenie, że szybciej latają... może przez tą warstwe, która redukuje tarcoe powietrza. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Mam do dobre wieści. Kulki po 4h moczenia w wodzie nie zwiększyły średninicy. A oto dowód. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Zmartwie Cie - to niczego nie dowodzi :P jak wiemy PJ rosną jak drożdże. Początkowo mialy srednice ok, pozniej sie zaczely ciac w lufie. To tez je wrzucilem do wody i to na pare dni - srednica sie wcale nie zwiększyla. A po 3 miesiącach trzymane w paczce kulki i tak sie zwiekszyly jeszcze bardziej. Chyba ze to nei od wody rosna a np od jakiejs reakcji zachodzącej w powietrzu Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Próba nie strzelba, wziąłem na próbę woreczek tych GFC. Właśnie wróciłem z testów dostępnych ciężkich kulek - powiem krótko, jest bieda. Quote Link to post Share on other sites
tregor Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Chyba też kupię te rakiety, ciężkie życie snajpera... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Wydajesz ciężką kasę na tuning repliki aby mieć problem z zakupem kulek...smuteczek. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Śledzę sobie wątek od jakiegoś czasu bo też cierpię na brak ciężkich kulek widocznych w lunecie. Miałem sobie paczuszkę 0,43 PJ kupione zaraz po teście Mendiego. Próbowałem z nich strzelać jakiś czas po zakupie ale niestety średnica już sięgnęła 6,20 więc nic z tego nie wyszło. Naszła mnie nuda więc wpadłem na pomysł aby spróbować je "odparować" w piekarniku (temp 70 stopni), a oto wynik: 5 kulek przed pieczeniem, średnica od 6,17 do 6,21, czas pieczenia 10min. po wyjęciu i ostygnięciu do zimna średnica kulek była od 5,98 do 6,06. Nie mam pojęcia czy można z nich strzelać jeśli wygrzały by się wszystkie np 20min do jeszcze mniejszych rozmiarów, zewnętrznie nie zauważyłem żadnych zmian świadczących o uszkodzeniach. To bardziej taki wieczorny test z przypływu nudy, może komuś się przyda. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 No to przed każdą strzelanką kulki do pieca i heja :D Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Albo suszarka do warzyw Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Można by je wysuszyć by wrócił im rozmiar a następnie w obecności suchego powietrza zapakować do szczelnego pojemnika i wrzucić ryżu w torebce. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Bądźmy poważni panowie :D. Kulki mam nosić w pojemniczku do amciu amciu :D? Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 A jak! Trzeba się "rozwijać" Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 "Kulki prosto z pieca, strzelajcie póki gorące" Coś słaba nasza przyszłość. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Lepiej tak niż wkładanie luf 8mm by używać kulek "niby" 6mm. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts