gloomer Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Jak zawsze sniperzy w plecy przez konkurencje... Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Doszły przed chwilą rocketsy zwykłe, waga 0,43g. Średnica kulek 5,93mm (7 losowych, mierzone w 3 miejscach). Raczje matowe, ale równo wypolerowane. 10 kulek waży 4,2-4,3g, waga się zdecydować nie mogła. Z zewnątrz delikatne ryski, jakby popękane, ale w środku jednolite i bielutkie. Nie tną się w pdi i latają bardzo przyzwoicie. Mi pasują. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 To dobrze bo już zamówiłem i czekam. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 (edited) Teraz tyko strach czy będą zachowywać średnice :(. Edited March 10, 2015 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
tregor Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Teraz tyko strach czy będą zachowywać średnice :(. Dzisiaj przyszły rakiety 0,43 i narazie widokiem nie jestem zachwycony. Wygladają na zabrudzone (zakurzone) ciemnym pyłem... gloomer Twoje też takie były? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Nawet są ale strzelają ładnie :D. Quote Link to post Share on other sites
gepardcheetah Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Ciekawy jestem jak wyglada Twoja gumka i lufa po tym osadzie... :P jesli mozesz to umyj je i sprawdz czy strzelają "ładniej" kiedy są czyste :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Wyczyści się :D. Quote Link to post Share on other sites
tregor Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 To mi poprawiło humor :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Przyszły właśnie 4 paczki. Czarny i biały osad (czarny trochę jak kurz z podłogi, białego trochę, taki sam jak w pierwszych rocketsach platinum). Część kulek ma widoczne rysy i pęknięcia. Zdecydowanie większy odsetek niż w Platinumach. Polerka identyczna w przypadku obu serii. Póki co nie przestrzelane. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Umyłem kulki bo faktycznie czarne od syfu były. Opłukałem tylko w wodzie i zobaczymy jak czyste kulki będą latać :D. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Hmm, nie sprawdziłem czy na dnie worka jest osad. Wziąłem garść kulek z góry i strzelałem. Test kulek z cytadeli poszedł wczoraj do sprawdzenia i publikacji. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Od wczoraj rocketsy z pierwszej serii już nie wchodzą mi do lufki PDI i promyka. Trzymane w oryginalnym opakowaniu w szafce. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 U mnie wchodzą. Trzymane przy kominku (na wszelki wypadek). Ciulowo wyglądało więc są zastawione drewnem dla niepoznaki. Otwierałeś je czy tak po prostu się powiększyły? Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Otwierane po teście Mendiego, już niewiele ich zostało. Mam jeszcze jedną paczkę nieotwieraną z pierwszej serii, niech leży i czeka na lepsze czasy. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 (edited) A 0,4 czy 0,43 masz? Edited March 16, 2015 by Black93 Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Te nowe Rocketsy 0,36 latają bardzo fajnie. Nie mam precki, ale na 70-75 m trafiam powtarzalnie w cel 50*50 cm Quote Link to post Share on other sites
gepardcheetah Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Dzisiaj doszły do mnie Rocketsy 0,43. Po sprawdzeniu ok. 50 sztuk jedynie 3 sztuki odrzutu były, miały lekkie kraterki. Jeśli chodzi o osad to gołym okiem widać, że są różnych odcieni, więc będę je czyścił. Jak latają sprawdzę dopiero w weekend, więc dam znać jak poszło, ale pierwsze wrażenia bardzo fajne, może w końcu będę widział gdzie strzelam :) Aha, do opakowania kulek wsadziłem dwa dosyć spore pochłaniacze wilgoci, mam nadzieję, że zapobiegnie to tyciu tych skurczybyków. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Ja specjalnie położyłem parę kuleczek luzem a może i nawet na balkon dostaną desant. Wszystkie pomierzyłem i miały 5,96mm średnicy :D i zobaczymy czy spuchno. Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 A 0,4 czy 0,43 masz? 0.43 Quote Link to post Share on other sites
Jubux Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Jak już pisałem w innym temacie, tak Rocketsy 0.40g wchodzą do mojego promyka :) paczka świeżo otworzona. Kulki wolałem odesłać do sklepu niż eksperymentować i mieć niespodzianki na strzelankach, Quote Link to post Share on other sites
stanis69 Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Jak już pisałem w innym temacie, tak Rocketsy 0.40g wchodzą do mojego promyka :icon_smile: paczka świeżo otworzona. Kulki wolałem odesłać do sklepu niż eksperymentować i mieć niespodzianki na strzelankach, Chyba NIE wchodzą? Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 No przeciez mu o to chodzilo, to sie nazywa Ironia.... Ale to sa te stare rocketsy przeciez i wiadomo ze one sie nie mieszcza, bylo to wałkowane w tym temacie juz wielokrotnie. Aktualnie jest mowa o rocketsach w CZERWONYM opakowaniu, nie doczytaja ludzie a pozniej sie dziwia ze sie strzelac nie da. Te z granatowym opakowaniem juz sie nie nadaja do strzelania i wszelkie proby wciskania ich nawet do stockowej lufy zakoncza sie niepowodzeniem, Tylko pierwsze serie w tym opakowaniu granatowym byly ok. Teraz mozna probowac jedynie te czerwone. Czytac ludzie, czytac.... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Ja ciągle parę kulek trzymam poza opakowaniem i jeszcze nie puchną. Latają ładnie. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Dzisiaj dla porównania postrzelałem rocketsami 0,43 z paczek z białą i srebrną naklejką. Jest spora różnica według mnie. Te z paczki ze srebrną naklejką latają znacznie bardziej powtarzalnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts