leszczeton Posted January 1, 2016 Report Share Posted January 1, 2016 Ile by wyszlo za taką powiedzmy 6.00? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 1, 2016 Report Share Posted January 1, 2016 Ile by wyszlo za taką powiedzmy 6.00? za 400zet można kupić edgi 500x6,00mm, po pocięciu na kawałki jak wyżej opisałem, to wyszło by 8 testerów wiec i taniej, w granicach 60zet. Przy czym ja bym jednak wolał testerek 5,98mm Quote Link to post Share on other sites
leszczeton Posted January 1, 2016 Report Share Posted January 1, 2016 To to czaje sory bo nie powiedziałem do kogo pytanie :D miałem na myśli ile to wyjdzie za zrobienie tego z pleksi u Bartuce. Quote Link to post Share on other sites
Bartuce Posted January 1, 2016 Report Share Posted January 1, 2016 Ja projektuje / wykonuje :) cen nie znam niestety. Wrócę 7 do pracy to się wszystkiego dowiem. Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Używał ktoś Valkenow zielonych 0.36? dobre, czy lepiej kupić białe BIO? http://www.asg.warszawa.pl/asg/amunicja/0-36-g/p,valken-kulki-0-36g-2500szt,29033.html Quote Link to post Share on other sites
trajler Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 pokażcie projekt a być może mogę to wypalić laserowo i pozaginać. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 pokażcie projekt a być może mogę to wypalić laserowo i pozaginać. kulki będziesz zaginał czy tester? Quote Link to post Share on other sites
trajler Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 kulki będziesz zaginał czy tester? Oczywiście tester. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Jeszcze trochę i kulki będziemy sobie drukować albo frezować na cnc :). Quote Link to post Share on other sites
trajler Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Powiem wam Panowie że do tematu białych kulek chyba wrócimy za 3 miesiące , spadł snieg :) widać czarne ! Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 Ja dzisiaj i to calkiem przypadkiem nabylem jakis 1500 albo i wiecej kulek 0.4 guardera tych zoltych/pomaranczowych tych legendarnych i nigdzie nie dostepnych :D osoba je posiadajaca wziela je przez przypadek na strzelanke i nawet nie doceniala tego co ma. Mozliwe ze wystawie je za jakas wygórowana cene na komisie za jakis czas jak stwierdze ze nie wracam napewno do sniperstwa Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 Powiem wam Panowie że do tematu białych kulek chyba wrócimy za 3 miesiące , spadł snieg :) widać czarne ! Który leży na poziomych powierzchniach. Pionowe pnie drzew, ściany budynków itd. wciąż nie zmieniły koloru, a to one stanowią tło. Quote Link to post Share on other sites
leszczeton Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 A jednak :D GFC rocketsy kupione przez allegro spuchnięte. Niewiele, ale spuchnięte. Nie oddałem żadnego strzału, same zacinki :( Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 A czego się innego można było spodziewać... Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 Coś nowego czy, to samo w nowym opakowaniu? http://www.airsoftatlanta.com/0-43-White-Doge-2000-BBs-p/25544.htm Jeżeli było to sorry. :P Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 Pierwsza opinia już jest na stronie. Sama nazwa odstrasza, chyba miała być taka japońska... Że jakość, że precyzja. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 A czego się spodziewaliście po kulkach z piesełem na opakowaniu? Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 A może to... http://www.airsoftatlanta.com/0-66g-Deathzone-40-White-BBs-p/25548.htm I już widzę jak po strzale snajper biegnie, aby takową kulkę odzyskać xD. Wychodzi prawie 2 zł za kulkę... xD Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 A może to... http://www.airsoftat...BBs-p/25548.htm I już widzę jak po strzale snajper biegnie, aby takową kulkę odzyskać xD. Wychodzi prawie 2 zł za kulkę... xD To i tak tanio, normalnie ceramiki chodzą po 5-6zł, nawet Spajda kombinował żeby było tanio i poniżej 3zł nie udało się zejść... Quote Link to post Share on other sites
Bartuce Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 (edited) "Sitko na kulki wycięte i posklejane. Wieczorem wrzucę zdjęcia tu na forum. Czy ktoś posiada przyrząd którym jest w stanie zmierzyć dokładną średnicę otworu wielkości 5,9 i 6mm które wyciąłem laserem? Ja niestety nie posiadam takiego sprzętu a chciałbym zobaczyć ile jest straty materiału podczas wycinania. Mierzyłem zwykłą suwmiarką z wskaźnikiem elektronicznym i pokazuje mi stratę rzędu 0,1mm, więc analogicznie chcąc uzyskać otwór 6mm muszę wyciąć 5,9. Chciałbym to jednak potwierdzić i wysłać do kogoś jedno takie sito do testu. W chwili obecnej sitko wykonałem z plexi #10mm czarnego wylewanego. Materiał ładniejszy i łatwiejszy w obróbce ale ma właśnie takie straty podczas wypalania. Chcę też spróbować plexi #10mm bb extrudowanej. Jest dużo twardsza i trudniejsza w obróbce ale podobno trzyma wymiar. Edited January 12, 2016 by Bartuce Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Koleś strzela z jakichś ProBall 0,45. Ktoś je widział / macał / strzelał? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Na filmiku mówi jedno, podobno link w opisie, a jeśli chodzi o kulki to jest tam tyle: RIFLE & CAMO Tokyo Marui G-Spec @ 485fps w/ 0.2g. Using WE Nuprol 0.43g bb's. PDI 6.01mm 430mm inner barrel. Laylax zero trigger & piston. Laylax Teflon cylinder Jack Pyke LLCS camo suit & leaf material for the rifle. O tych .45 nic, a szkoda bo moim zdaniem latają fajnie. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Gość ma świetny akcent, mówi bardzo wyraźnie, fajnie się go słucha, Cieszy mnie również podejście praktyczne gościa - w sumie mam takie samo - nie ważne jak replika strzelała by w testach laboratoryjnych, ważne co można osiągnąć w praktyce, w terenie. Widać że dosyć mocno powiewa wiaterek. Jedyny ból to taki, że krzyż lunety jest za wysoko względem trasy kulki, hopek też nie jest dokładnie wyregulowany (ale cóż, jest mowa o nowej gumce) a dodatkowo wiadro stoi na ziemi. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Widział ktoś może w polsce albo w jakimś sklepie zagranicznym z w miarę przyzwoitą przesyłką kulki G&G Bio 0,33 gr. ? Może ktoś by się na zbiorowe zamówienie skusił. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 http://www.socomtactical.net/Proball-045g-airsoft-bbs-bag-of-1000 Ale wydaje mi sie ze to jest wszystko to samo co rocketsy/ bbkingi i inne biale wiec tez predzej czy pozniej spuchna i nie ma sensu ich sprowadzac Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts