wiciok Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Błąd w opisie. To na 100% jest Double Eagle. Zresztą ta kwestia była już poruszana w tym temacie. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 (edited) Zmiana nastąpiła dopiero niedawno, dopiero dzisiaj krakmani dali je na sklep z nowym logiem. Pytam z czystej ciekawości. W szczególności w kontekście Cybergunowego szału licencyjnego. Edited June 12, 2012 by Winiacz Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Żadnej zmiany nazwy nie ma i nie było, po prostu krakman tak to opisał w swoim sklepie i tyle. Czy to przez nieuświadomienie, czy przez pomyłkę - nie ma to najmniejszego znaczenia. Jak nie wierzysz, to popatrz na pierwszą stronę tego tematu (2008 rok i jakoś opisane było tak samo), a nie tworzysz teorie spiskowe... :wacko: Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 (edited) W opisie tej wersji z rozsuwaną kolbą podano, że materiał to ABS. Mam rozumieć, że prowadnica kolby to też ABS? :icon_neutral: Mam nadzieję że to pomyłka w opisie, przecież kawałek stalowej (w ostateczności "ameliniowej") rurki nie jest aż tak drogi :D Edited June 12, 2012 by eMBeKa93 Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Wybaczcie za post pod postem, ale uzyskałem odpowiedź prosto ze sklepu: prowadnica kolby jest stalowa. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Ma ktoś jakiś sposób na blokowanie się kulek w lufie? Czyściłem smarowałem olejkiem sylikonowym i nic. Tylko nie piszcie mi żeby zmienić kulki na lepsze, strzelam kulaskami G&G. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Jeśli kulki blokują się w shellu, lub w kanale doprowadzającym, to zastanowiłbym się nad zastosowaniem patentu do mid-capów (ceratka teflonowa). Można by jeszcze spróbować przesmarować całą drogę, którą przebywa kulka (oprócz gumki i lufy) smarem teflonowym w spreju, aczkolwiek nie wiem, czy to pomoże, czy zrobi się tylko syf. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Wszystkie kulki normalnie dochodzą do komory hopa. Ale zaraz za komorą się blokują, no może nawet już w niej. Przeładowanie wypycha zablokowaną kulkę. Jestem pewien że to lufa. wszystkie przeczyściłem i ułożyłem w innej kolejności. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Może to głupio zabrzmi, ale na pewno dobrze założyłeś "gumki" HU? Bo raczej niemożliwe jest, aby kulki blokowały się stricte w lufach, więc pozostaje "komora", ewentualnie rozdzielacz przed nią. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 (edited) Sam nie wiem jak można źle złożyć te gumki. Ale jeszcze z tym powalczę. Albo to kwestia gumki albo lufy. Edited June 14, 2012 by Jankus Quote Link to post Share on other sites
Bojan Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Witam. Czy na tych kulkach: http://www.taiwangun.com/amunicja/kulki-0-23-g/kulki-0-23g-4300-szt-guarder.html dam radę sobie radę postrzelać na nich czy nie? Jakie jest wasze zdanie? A jeszcze, w razie problemów z tą strzelbą jest jakaś gwarancja na nią czy coś w tym stylu? Dzięki Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Jankus, a sprawdzałeś może, czy jakaś kulka nie zablokowała Ci się przypadkiem pomiędzy tymi trzema dyszami? Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Rozebrałem mechanizm. okazuje się że uszczelka jednego tłoka jest zniszczona. Przerobię uszczelkę od AEG'a. Ale teraz bardziej pomogłoby mi zdjęcie zespołu spustowego. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Zdjęcie, wraz z całą instrukcją jest gdzieś na poprzednich stronach niniejszego tematu. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Tak mam je. Ale niewiele widać. Chodzi mi tu o szczegóły. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Sorry za post pod postem. Ale niech ktoś mi wytłumaczy jak złożyć zespół spustowy. Nie rozumiem, to tylko 3 elementy i 1 sprężynka. A spust jest cholernie twardy i nie da się wystrzelić. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Hmmm, jak ostatnio składałem, to też tak miałem - ale wystarczyło cośtam przesunąć i już wszystko śmigało. Ale głowy nie dam, że u Ciebie też tak będzie. Niestety bardziej nie mogę pomóc - bo już dokładnie nie pamiętam co i jak tam się znajdowało :-F Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 (edited) Dodam że przy naciskaniu spustu czółenko idzie trochę do tyłu. Wiciok dzięki za pomoc, a pamiętasz może czy musiałeś go całkowicie rozbierać? Edited June 14, 2012 by Jankus Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 14, 2012 Report Share Posted June 14, 2012 Znaczy się po ostatnim rozebraniu na części pierwsze złożyłem ten plastikowy środek "do kupy", naciągam sprężynę (trzymając za same prowadnice) - a tu spust nie chce się wcisnąć. Poszarpałem się lekko z tym, cośtam (no kurczę nie pamiętam co) przestawiłem i wystrzeliło. Potem już działało normalnie, to poskładałem całość. Quote Link to post Share on other sites
ParQ Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 pozostała może komuś klapka zatrzaskująca od shelsów? jak tak proszę o kontakt Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Heja Pytanie do serii tych pompek: http://www.taiwangun.com/shotguny/shotgun-m56dl-ee.html One są wszystkie 3-strzałowe tak? Jak ma się sprawa z bebechami? Jest możliwość modyfikacji systemu tak, aby strzelało 1 kulką z 1 lufy? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Tak, wszystkie są trzystrzałowe. Nie, przeróbka raczej nie wchodzi w grę. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Mam pytanie - w jaki sposób poradziliście sobie z podkręceniem śruby w prowadnicy kolby? (model M56c czyli z regulowaną kolbą) Po jednej strzelance prowadnica złapała luzy "góra/dół" , widać śrubę w prowadnicy ale ... tam jest ampul tak głęboko, że żaden standardowy klucz tam nie dosięgnie ... :( Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Czy ktoś wie może gdzie można jeszcze dostac akcesoria które są widoczne na foto? Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Z tego co tu widzę to jakaś strzelba Krzysia :icon_razz:. - Chwyt AFG2 (http://asgshop.pl/sk...dukt.php?id=418 i http://www.taiwangun...coyote-acm.html - Panele XTM RP http://asgshop.pl/sk...ukt.php?id=3846 - Zawieszenie MS2 - I celownik chyba T1 Micro http://asgshop.pl/sk...ukt.php?id=3425 - latarka nie wiem . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts