rafik1213 Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 Ja mam pytanko takie: W mojej sr25 od a&k siedzi obecnie promyk 590mm, komora modify, gumka przezroczyta gurader, wszystko kreci bardzo pięknie kulki lecą jak po sznurku nastepną rzeczą za jaką chce sie zabrac to gb , chce wsatwic sprezyne 140 gurdera wymienic głowice tłoka , doszczelnianą dysze i łozyska i to wszsytko na stokowym szkielecie i zębatkach, pytanie czy to wytrzyma ? Zębatka środkowa wymień na jakaś shs cnc czy cuś zaoszczędzisz sobie problemu z podwójnym dłubaniem w gb Quote Link to post Share on other sites
sopel44pl Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 Witam mam problem a mianowicie próbowałem ściągnąć z USA zestaw CA bore up lecz się nie udało moje pytanie http://azteko.pl/deep-fire-cylinder-bore-up-typ-long-500-705mm-p-1605.html jaką głowice tłoka i głowice cylindra użyć do tego cylindra bo dysze 24mm już mam proszę o szybką odp Quote Link to post Share on other sites
Kr1s Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 (edited) Najlepiej zestaw głowic bore-up guardera lub systemy http://airsoftarmory.pl/pl/p/Systema-zestaw-cichych-glowic-bore-up/682 Edited October 21, 2014 by Kr1s Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 Alu BU Modify tłokowa :teeth: Quote Link to post Share on other sites
sopel44pl Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 słyszałem że dysza od auga 24,9 tez pasuje to prawda? Quote Link to post Share on other sites
Kr1s Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 (edited) Tak, ja mam guardera 24.7 mm od aug i dobrze śmiga A tak na przyszłość to wszystkie informacje na temat części wewnętrznych i tuningu są na poprzednich stronach Edited October 22, 2014 by Kr1s Quote Link to post Share on other sites
Warior01 Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 (edited) Witam, mam ptanie od nośnie bloku gazowego, a mianowicie jaki klucz należy użyć, aby go zdemontować? Jeden to 1,5mm, a drugiego nijak nie mogę dopasować. :( Edited November 13, 2014 by Warior01 Quote Link to post Share on other sites
tregor Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 Taka ciekawostka (tak myślę przynajmniej...): sr-ka: -gearbox stock -cylinder, głowica cylindra i dysza stock (cylinder wypolerowany) -tłok SHS niebieski -głowica tłoka wentylowana POM SHS czerwona -sprężyna 150 SHS -prowadnica łożyskowana wszystko szczelne... Wynik z chrono: 595- 600 fps Czy to możliwe??? Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 (edited) Taka ciekawostka (tak myślę przynajmniej...): sr-ka: -gearbox stock -cylinder, głowica cylindra i dysza stock (cylinder wypolerowany) -tłok SHS niebieski -głowica tłoka wentylowana POM SHS czerwona -sprężyna 150 SHS -prowadnica łożyskowana wszystko szczelne... Wynik z chrono: 595- 600 fps Czy to możliwe??? Zestaw cylindra masz P&J czy A&K ? Bo ja bez pseudo bu p&j na praktycznie takim samym zestawie na m155 elementa miałem 580-585 fps potem sie ubiła i spadło do 565-570 Wieć chyba mozliwe :P Edited November 16, 2014 by rafik1213 Quote Link to post Share on other sites
tregor Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 Zestaw cylindra masz P&J czy A&K ? Bo ja bez pseudo bu p&j na praktycznie takim samym zestawie na m155 elementa miałem 580-585 fps potem sie ubiła i spadło do 565-570 Wieć chyba mozliwe :icon_razz: Wydaję mi się, że P&J (mosiężny cylinder i głowica), przy replice było wcześniej grzebane dlatego nie wszystko daje się zidentyfikować. Faktycznie pseudo bu, bo był zauważalny luz. Quote Link to post Share on other sites
Johnnybravo Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 Mam małe pytanko :icon_biggrin: Otóż zastanawiam się nad zakupem PJ25 i chciałbym wiedzieć co musiałbym w niej wymienić. Czy komora (koniecznie king arms?) i gumka (koniecznie czarna systemy) wystarczy? Czy koniecznie będę musiał zakupić też lufę precyzyjną,a może coś jeszcze do wymiany? Nie chcę tuningować jej na snajperkę, tylko chciałem kłaść kałachy na zasięg. Nie będę żałował sypać serią, oczywiście na możliwości repliki. Pozdrawiam! PS Jakby miało to z 470-480 fps więcej czyli 10-20 więcej niż w stocku byłbym zadowolony :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Johnnybravo Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 (edited) Najbardziej ciekawi mnie ta lufa precyzyjna, bo 590mm 6.04 Systemy kosztuje koło 300 zł za kawałek metalu czy to naprawde tyle daje ile kosztuje? :o Replika- 755zł Komora- 120zł Gumka- 25zł Precka- 300zł Co jeszcze ? PS Sory za podwójny post, ale nie mogłem go edytować nie wiem czemu. Edited November 23, 2014 by Johnnybravo Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 Szczerze? To już lepiej dołożyć te parę zł do promyka bo 300zł za systeme to przegiecie Quote Link to post Share on other sites
Johnnybravo Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 Znalazłem 250zł 6.04 systeme, ale to wziąż za dużo. Czy to serio tyle daje co kosztuje? Odpowie ktoś też na powyższe pytania może. Byłbym serio wdzięczny :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted November 25, 2014 Report Share Posted November 25, 2014 Kompletnoe nie opłaca się brać systemy w tej cenie. Quote Link to post Share on other sites
rolnik4 Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 Witam Mam 2 problemy z sr-ką: -po kilku strzałach kulki się blokują i trzeba je wypychać wyciorem -chwyt przedni ris chwieje się lekko na lewo i na prawo Dodam, że lufa została wymieniona na guardera a gumka na systeme. Czy ten problem może dotyczyć dyszy ? Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted December 4, 2014 Report Share Posted December 4, 2014 Po pierwsze, jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted December 4, 2014 Report Share Posted December 4, 2014 A jaką masz dyszę? Quote Link to post Share on other sites
rolnik4 Posted December 4, 2014 Report Share Posted December 4, 2014 Problem z kulkami rozwiązany, ale pojawił się inny mianowicie podczas strzału kolba się odkręca (kolba wsuwana na prowadnicy). Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted December 4, 2014 Report Share Posted December 4, 2014 Klej do gwintów? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 @rolnik4 Ty poskręcaj sobie dobrze te body. Bo wymiana lufy wewnętrznej nie ma nic do luzów frontu czy sztycy kolby. Poza tym są chińskie repliki, które mają luzy z racji złego spasowania elementów, a w takim wypadku to tzreba się trochę namęczyć by to ustabilizować. Quote Link to post Share on other sites
Warior01 Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Witam, postanowiłem sprawdzić stan bebechów mojej eSRki i zauważyłem, że brakuje śrubki unieruchamiającej kostke stykową :( Czy jest wśród was jakaś dobra dusza, która całkiem przypadkiem zna wymiary owej śrubki lub zna sklep internetowy, na którym można ją zakupić? :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 (edited) @Warior01 polecam przejść się do zegarmistrza i wybrać jakieś 1,5-2mm. A druga sprawa, że ta śrubka aż tak istotna nie jest chyba, że styki się ruszają w co wątpię ;) Edited December 11, 2014 by MyN3 Quote Link to post Share on other sites
Warior01 Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Ruszać się nie ruszają ale miałem chyba dobre 4 próby złorzenia gearboxa z powodu wyskakującej kostki stykowej ;) a w najbliższym czasie planuję tuning, więc szkoda czasu i nerwów :) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 Witam, postanowiłem sprawdzić stan bebechów mojej eSRki i zauważyłem, że brakuje śrubki unieruchamiającej kostke stykową :( Czy jest wśród was jakaś dobra dusza, która całkiem przypadkiem zna wymiary owej śrubki lub zna sklep internetowy, na którym można ją zakupić? :icon_smile: Pozdrawiam. Dorwij jakikolwiek dysk hdd 2,5 lub 3,5"- stary, spsuty, nieważne. Ważne jest to ze można go rozkręcić, a skręcony jest fajnymi stalowymi śrubkami m3 oraz m2 (oraz m2,5), które to po lekkim przycięciu spasują ci do kostki. Przy okazji - można przyciąć obudowę dysku, wywalić elektronikę i na ostro podpiąć batkę lipo pod silniczek napędzający talerz. Wychodzi z tego świetna ostrzałka do noży :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts