HellCat Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 ...ale o tym też było, i to nawet w tym temacie. Quote Link to post Share on other sites
snake4 Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Mam długą wersję g36, temat rzucił mi się w oczy bo była mowa o systemie, tematów o g36 JG są 3 + tematy o tuningu w sumie 124 strony? No proszę, jak ktoś od początku śledził temat jest jeszcze wstanie ogarnąć co gdzie było, a jak piąte przez dziesiąte to już jest problem. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Masz przecież na samym dole przeszukiwarkę tematu. Tak, Systema ma większy obwód, co czasem sprawia problemy. Co więcej, Gumka Systemy ma większy obwód niż stokowa i może się nie zmieścić do komory, jak u mnie niegdyś. Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek34232 Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 (edited) Jak myślicie czy zrobi to dużą różnicę replice gdy włożę do niej taką sprężynę http://www.taiwangun.com/shop,show,656 piszą, że osiąga się na niej ok 370 fps więc niewiele więcej od stocka a chciałbym żeby strzały były w miarę powtarzalne. Plus do tego gumka Guardera i precka Systemy. Co myślicie o takiej konfiguracji i czy pozwoli ona mi w miarę dobrze posługiwać się tą repliką w lesie? EDIT: Mogłoby też być G36c z taką konfiguracją bo jest tańsze trochę a kasy nie mam zbyt wiele?? :-F Edited May 27, 2009 by Grzesiek34232 Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Jak myślicie czy zrobi to dużą różnicę replice gdy włożę do niej taką sprężynę http://www.taiwangun.com/shop,show,656 piszą, że osiąga się na niej ok 370 fps więc niewiele więcej od stocka a chciałbym żeby strzały były w miarę powtarzalne. lepiej włóż tą: http://www.taiwangun.com/shop,show,970 będzie o wiele pewniejsza w kwestiach, które Cię nurtują. Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek34232 Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Dobra zamontuje sprężynę Systemy tylko chyba zdecyduję się na wersję C bo i tak będę robił lekki tuning to te kilka centymetrów lufy chyba nie ma takiego wielkiego znaczenia jak włożę tam M110, gumkę Guardera i precke Systemy? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 (edited) Na M110 przy dobrym uszczelnieniu otrzymasz 380-380 fps. Kilka centymetrów lufy nie zrobi różnicy. Jeśli szukasz taniej precki systemy do G36C to wal śmiało :P :) Edited May 27, 2009 by Azur Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Podobny dylemat rozwiązałem wersją K. Fajna precka tam wchodzi, a i poważniej wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek34232 Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Azur chętnie bym kupił ale na razie cierpię na tzw: "brak gotówki" :-P Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 rozumiem, że mówisz o MAGPUL PMAG ?? czy coś się innego pojawiło na rynku ?? Tak, Magpul, przepraszam Mała pomyłka :???: Jakoś czasami raz mówie magpul na madbull'a A czasami zdarza mi się wyrazić coś w stylu madpull :-F To chyba grawitacja nie służy mojemu mózgowi :wink: Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Podobny dylemat rozwiązałem wersją K. Fajna precka tam wchodzi, a i poważniej wygląda. ja kończe właśnie moje K, jutro zrobię fotki. Zapowiada się całkiem przyzwoicie.... Tak, Magpul, przepraszam Mała pomyłka :???: Jakoś czasami raz mówie magpul na madbull'a A czasami zdarza mi się wyrazić coś w stylu madpull :-F To chyba grawitacja nie służy mojemu mózgowi :wink: aaa. ok. Uzywam PMAG-ów od zawsze :) Służę pomocą jak byś coś chciał wiedzieć w kwestii G36-BattleAxe-PMAG. Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Można gdzieś dostać w polskich sklepach PMAGi? Jakoś szukam szukam i nie mogę znaleźć. A globalairsoft odmawia posłuszeństwa mojej myszce chyba Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Można gdzieś dostać w polskich sklepach PMAGi? Jakoś szukam szukam i nie mogę znaleźć. A globalairsoft odmawia posłuszeństwa mojej myszce chyba http://asgshop.pl/ ale cena jest "niesatysfakcjonująca", przynajmniej dla mnie. pojawiły się też na taiwangun.com, ale z tego co widzę, to są tylko hi-capy Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 (edited) Dzięki za link ;) Troszkie drogie, no ale nikt nie mówił mi, że airsoft jest tani 8-) Edited May 27, 2009 by hasfa Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Masz przecież na samym dole przeszukiwarkę tematu. Tak, Systema ma większy obwód, co czasem sprawia problemy. Co więcej, Gumka Systemy ma większy obwód niż stokowa i może się nie zmieścić do komory, jak u mnie niegdyś. Aż do czasu jak sprzedałeś mi swoją komorę. :P Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 (edited) Dzięki za link ;) Troszkie drogie, no ale nikt nie mówił mi, że airsoft jest tani 8-) jak uważasz, looknij na wszelki wypadek tez tutaj: http://airsoftglobal.com/index.php?cPath=90_395_497 i tutaj: http://shop.ehobbyasia.com/magazines/aeg-s....html?limit=all będziesz miał pogląd na całość zagadnienia - również finansowego. Edited May 27, 2009 by JarekM Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 (edited) Aż do czasu jak sprzedałeś mi swoją komorę. :P Proste, komora CA zawsze spoko. :mrgreen: Edited May 27, 2009 by pin-king-pin Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Poza tym ma mnóstwo zalet : jest o wiele praktyczniejsze - w ładownicach mieszczą się po dwa ... Nie bardzo mogę zgodzić się z tą częścią opinii. Wystarczy kupić http://www.miwo-military.net/-produkty/pid...sze-uniwersalna i doskonale sprawdza się jako ładownica na dwa spięte magazynki do "Gieny", leżą jak ulał :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 I tak większość ładownic robionych jest na magazynki od M16/M4. Ładownica od MiWo na magazynki do G36 jest wielgachna jak na 3 zwykłe magi emkowe. Osobiście również używam magazynków od M16/M4 gdyż oprócz tak marginalnej sprawy jak wygląd, jest jeszcze unifikacja w drużynie, oraz wszelkie inne zalety magazynków typu stanag 4179, szerokość, dostępność, wielkość. Wszystkie te cechy są dla mnie plusami za tym aby używać emkowych magazynków. :) Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 ja kończe właśnie moje K, jutro zrobię fotki. Zapowiada się całkiem przyzwoicie.... obiecane fotki... customizacja zakończona (prawie, bo myślę jeszcze nad zmianą kolby :)) z zewnątrz widać, wnętrze opiszę jesli będzie kogoś interesowało. Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Fajna... Ale nie ładniej by było na skośnym montażu kolimator (lub Eotech) i tłumik dźwięku? Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Fajna... Ale nie ładniej by było na skośnym montażu kolimator (lub Eotech) i tłumik dźwięku? EoTech'a mam, mogę założyć i cyknać fotkę. A tłumik na wersji K, nie bardzo mi pasuje.... do lasu ?? Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 no wiesz, teoretycznie coś tam tłumi ;p w praktyce się to zbytnio nie sprawdza, choć dźwiek od ostrej broni z tłumikiem bardziej przypomina dźwięk aega niż dźwiek ostrej bez tłumika, do aega ;) Quote Link to post Share on other sites
grimor Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Tłumik tylko do zakrycia dłuższej lufy, zastosowanie do tłumienia prawie nieprzydatne choć fakt faktem coś tam tłumi i dźwięk jest dla mnie ładniejszy : ) Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 (edited) Tak do zakrycia, ale mi chodzi o wygląd,i podobność dźwięku do oryginału np... MP5SD6 BBack cymy chodzi prawie jak ostry ;) Edited May 28, 2009 by hasfa Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts