Ari Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 Duzo lepsze jakosciowo i cenowo sa G&G Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 28, 2009 Report Share Posted August 28, 2009 adapter trzeba poprawiac aby dobrze działa :) u mnie adapter nie chciał działać z magami boyi'a nie cwchodziły normlanie i nawet wsyp kulek w adapter uniemożliwoał przejscie ich swobodne, skalpel czyni cuda nie tylko na cyckach kobiet :) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Co dokładnie poprawiłeś, bo mnie też adapter już do szału doprowadza... ? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 A ja miałem szczęście bo kupiłem adapter z tej 1 partii i jest wporządku :) A co do poprawek, to u moich znajomych trzeba było po prostu szlifować jedną ze ścianek bo była wypukła Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 U mnie problem z podawaniem wiąże się z potwornym lataniem maga w tym adapterze... dzisiaj podziałałem trochę z taśmą i jest lepiej. Pytanie na jak długo :/ Zaczynam doceniać magi od Gietki, jakby nie patrzeć, chyba najlepiej siedzące w gnieździe magi airsoftowe :D Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 ja kupilem p-magi ekonomiczne i ani dgrna w tym adapterze Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 ja również używam P-MAG'ów i nie mam z nimi żadnych problemów. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 Co dokładnie poprawiłeś, bo mnie też adapter już do szału doprowadza... ? komin kulek i ścianki wew trzeba było scinac jak również z zew szlifowałem bo dziad leeedwo wchodził w doy i rozpychał je . Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 17, 2009 Report Share Posted September 17, 2009 Duzo lepsze jakosciowo i cenowo sa G&G Nie w pełni się zgodzę: 1. Jeśli chodzi o cenę, róznica minimalna: - link do G&G, - link do Xtreme 2. Jeśli chodzi o jakość, uważam, że Xtreme również nieco lepsze (nie miałem na nich zacięć, choć mam lufę 6,03), co właśnie znajduje odzwierciedlenie w cenie. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 ale extreme masz 2800 szt. a nie 4k kulek. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 2. Jeśli chodzi o jakość, uważam, że Xtreme również nieco lepsze (nie miałem na nich zacięć, choć mam lufę 6,03), co właśnie znajduje odzwierciedlenie w cenie. Chyba Cie Bóg opuścił. Oczywiście używałeś G&G? I miałeś na nich zacięcia? Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 (edited) Słyszałem różne herezje, ale żeby Xtreme były lepsze od G&G? Cóż :-F Strzelałem z tych i z tych z Giety, i wyraźna przewaga GG. Edited September 21, 2009 by Filipoo23 Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 A ja przypomne, ze to temat o giecie, a nie kulkach. Wiec skonczcie te dywagacje albo przeniescie je do innego tematu Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 ma ktoś kolbe snajperska od SRc w gietce JG ? czy chwieje sie czy trzeba poprawiać cos ? bo np G&P w body CA lata lekko. ( widziałem u dwóch kumpli.) jak z wykonaniem i fakturą materiału ? czy taka jak body ? bo mam zamiar kiedys kupic bo mam dosc noszenia batki w skarpecie :P Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 Moj kumpel ma. Im bardziej kolba wysunieta tym sa wieksze lekkie luzy na prowadnicy. Nic nie trzeba przerabiac. Quote Link to post Share on other sites
aris2423 Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 mam pytanie, jak jest z oryginalna kolba ?, jest łamliwa czy poprostu spelnia swoje zadanie ? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 Spełnia swoje zadanie, nie jest łamliwa. Biegałem z uszkodzoną przez 2 lata i nic jej się nie stało. Co do kolby snajperskiej to z moich doświadczeń wynika że problemy są z zatrzaskami. Do TM nie podchodzi zatrzask CA, nie wiem jak z zatrzaskiem G&P. Ale jak widzę SRC do JG pasuje, ciekawe jakby było z TM'em i czy zatrzask CA czy TM pasowal do JG. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 mam pytanie, jak jest z oryginalna kolba ?, jest łamliwa czy poprostu spelnia swoje zadanie ? Po prostu spełnia swoje zdanie ;) Dla mnie trochę za krótka, ale nie wiem jak by było z lunetą bo i tak nie wiele widać ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Do giety CA pasuje kolba od JG Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Ari: chodzi mi o to ze po rozłożeniu kolby nie ma luzu prowadnica-body repliki ;P w CA body i kolbie G&P luz jest :) batka bedzie wymiarowo jak 10,8v na ogniwach SC. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Moja wypowiedz byla na pytanie Azura :P A luz jest ale to tyci tyci w przypadku body JG + G&P kolba (przy body CA nie testowalem). Przy batce 10.8V kolbe bedzie mozna miec tylko na 3/4 pozycji rozsunieta (na 3 pozycji tylko jesli batka ta nie bedzie miala szpary na dziure w prowadnicy aby kolbe skladac) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 batka bedzie "wymiarowo" bo bedzie li-po 11,1v 4400mAh 35C :) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Cwaniak. A jaki koszt jest takiej batki? Bo obecnie mam Large Ni-Cd i przyznam, że jest za cięzka ... Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 (edited) 345zł plus przesyłka :P waga: 398g i wysępie jakis rabacik :) wymiary pakietu: 27x49x160mm, a jak nie wejdzie to weźmie sie mniejszy ciut :P 3700mAh : wymiary pakietu: 18x46x143mm, waga 320g 3200mAh - wymiary pakietu: 23x48x143mm, waga 293g. jakbys mógł Ari ocenić który z nich wejdzie do kolby to będe wdzięczny baaaaardzo :) wiem że masz ni-cd ;) 9,6 RC 2400 sanyo :P Edited September 24, 2009 by seger Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Moja Ni-Cd wystaje z prowadnicy o 8mm (czyli nie moge zlozyc kolby na 1 pozycje, ale na 2 juz bez problemu razem z wystajacymi kablami) Ni-Cd ma wymiary 45x24x174mm Prowadnica w srodku ma przekroj 50x24mm Takze jak widac, twoj duzy kloc nie wejdzie do prowadnicy G&P (ale uwaga !! To G&P, byc moze w kolbie SRC wymiary prowadnicy od wewnatrzn sa inne) Ale za to 2 pozostale ktore podales, zmieszcza sie bez problemu i na dodatek bedzie mozna na full kolbe skladac :) Jak coś, to służę fotami jak to wygląda Zakupem i rabacikiem sie zainteresuje z pewnoscia :) . Ale to jeszcze nie teraz, bo sa inne wydatki :) . Ale predzej czy pozniej sie odezwe :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts