Hoplita Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 (edited) Toś słabo szukał. http://en.wikipedia.org/wiki/24th_Infantry_Division_(United_States) Edited October 9, 2010 by Hoplita Quote Link to post Share on other sites
Tacho Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 (edited) 24th Infantry Division Na przyszłość użyj tego: http://www.militaryclothing.com/IBS/SimpleCat/Shelf/ASP/Hierarchy/07010V/pg/1.html Edit:Hoplita szybszy Edited October 9, 2010 by Tacho Quote Link to post Share on other sites
Vespi Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 (edited) Nie mam pewności czy dobry temat, jednak przewijał się tu wątek toreb M17, więc może się nadawać... W jaki sposób noszono te torby od MCU-2ap? Nie potrafię ogarnąć w jaki sposób na siebie ją założyć :/ Edited August 6, 2012 by Vespi Quote Link to post Share on other sites
Then Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Zakładasz jak nerkę przeplatając szerszy pas przez jedną/dwie szlufki w spodniach żeby Ci nie spieprzała w dół, torbę stabilizujesz na udzie cieńszym paskiem. Ja to nosiłem tak, że owijałem kilka razy dookoła nogi bo był zbyt długi. Trzeba to dość sprytnie ogarnąć żeby to było stabilne i wygodne. Można też nosić to jak nadupnik, a także zaczepić luźno na oporządzeniu gdzieś wyżej z tyłu, bardzo różnie to nosili, jednak najczęściej właśnie tak jak opisałem wyżej. Quote Link to post Share on other sites
Vespi Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 (edited) Dzięki. Teraz to ma jakiś sens. Całkiem wygodne rozwiązanie. Szukając sposobu noszenia tej torby sugerowałem się torbą na maskę Bundeswehry, którą nosi się przez ramię. Ni jak nie mogłem dopasować torby od MCU-2/ap pod ten schemat :) Edited August 7, 2012 by Vespi Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Tu ładnie widać jak można nosić maskę. 0:37; 1:03; 1:45 W skrócie. Szeroki pas owijamy wokół talii (nie trzeba przez szlufki, mnie nie spadał). Wąski pas owijamy raz wokół uda, przekładamy przez wąski D-ring i przypinamy do D-ringa od szerokiego pasa. Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Vespi, właściwie da się tak nosić tą torbę. Szerszy pas przekładałem przez ramię a węższy miałem zapięty na udzie. Nosiłem tak maskę podczas majówki w Bornem Sulinowie i o dziwo zdawało egzamin. Quote Link to post Share on other sites
Andrzej32 Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Czy podczas Desert Storm używali Buttpacka w woodlandzie czy tylko w oliv? Quote Link to post Share on other sites
ADRniemadrzwi Posted November 25, 2012 Report Share Posted November 25, 2012 (edited) Oliv. Pooglądaj sobie fotki. Edited November 25, 2012 by ADRniemadrzwi Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 25, 2012 Report Share Posted November 25, 2012 OLIVE jak już... A dokładnie to Olive Drab. Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 Taki zestawik pasuje pod stylizacje na najzwyklejsze jednostki-http://allegro.pl/zestaw-alice-tan-buttpack-ladownice-manierki-seals-i3384106769.html Pozdrawiam Mistrz25. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 No to raczej podstawa pod jakichś specjalsów - zwykła piechota nie malowała szpeju. Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted July 13, 2013 Report Share Posted July 13, 2013 Może jednak zdarzały się przemalowywanie bo patrze na fotki i nic. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 15, 2013 Report Share Posted July 15, 2013 Nie zdarzały się. Regulamin zabraniał. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Dla gruntów broń to świętość. Nie można z nią nic robić, można ją używać, czyścić, i trzymać w idealnym stanie. Kropka. Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 Cześć,sory za odgrzebywanie ale chciałem się dowiedzieć jak wyglądała sprawa z obszyciami u Marines na w/w operacji Pozdro Quote Link to post Share on other sites
BASYLON332 Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 Mundurów nie obszywano to wyróżniało Marines od armii. Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted January 31, 2014 Report Share Posted January 31, 2014 A jak ze stopniami ,widziałęm że u MARINES większość obszyć nie miała a jak mieli to US MARINES i nazwisko np.KOWALSKI Pozdro Quote Link to post Share on other sites
BASYLON332 Posted January 31, 2014 Report Share Posted January 31, 2014 Żadnych stopni nie mieli naszytych taśm z nazwiskiem i U.S Marines pojawiły się później ale to już w trakcie misji w Somalii. Bardzo często na kieszeni munduru było logo korpusu w zasadzie tyle. Quote Link to post Share on other sites
pablorambo Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Podczas DS Mundury z EGA i USMC trafiały się w zależności od jednostki, nie było reguły(w Somalii to już praktycznie był standard). Co do stopni USMC to były one przeważnie noszone na kołnierzu, widuje się je na wielu zdjęciach. Mowa tutaj o metalowych insygniach, Korpus nigdy oficjalnie stopni w tamtym okresie nie wyszywał. Przy okazji zapraszam na stronę, materiałów z wojny w zatoce ciągle przybywa ---> http://www.facebook.com/TheJarheadsGRH Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 Podczas DS Mundury z EGA i USMC trafiały się w zależności od jednostki, nie było reguły(w Somalii to już praktycznie był standard). Co do stopni USMC to były one przeważnie noszone na kołnierzu, widuje się je na wielu zdjęciach. Mowa tutaj o metalowych insygniach, Korpus nigdy oficjalnie stopni w tamtym okresie nie wyszywał. Przy okazji zapraszam na stronę, materiałów z wojny w zatoce ciągle przybywa ---> http://www.facebook.com/TheJarheadsGRH Wasz profil dawno już zalajkowany :icon_mrgreen: Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts