Hargin Posted February 6, 2004 Report Share Posted February 6, 2004 troche lajtowy topic :twisted: mam sloiczki po kulkach cybergun 0,25 - ktore mieszcza 2000 bb :) chcialem przesypac sobie do nich kuleczki ICS 0,25 - pakowane, jak twierdza na military.pl po 3600szt maksymalne zdziwnienie mnie ogarnelo 8O 8O 8O paczka 3500 ICS zmiescila sie do 2 sloiczkow CG po 2000 kulek kazdy... tyle ze oba sloiczki sa pelne na maxa! gdzie tkwi szwindel? 1. kulki ICS sa za male? 2. kulki CG sa wieksze? 3. kulek ICS w paczce jest 4000? 4. kulek CG jest 1750? bo cos tu mi nie gra :) Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted February 6, 2004 Report Share Posted February 6, 2004 To ja jeszcze troche namieszam, mam 0,2 z CG, przesypuje połowę do słiczka od kulek stti, które mieszczą 1000... słoiczek pełny, a w tym z CG jest na oko połowa. Czyli wszystko gra :) Możliwe że będzie brakowało 50-90... 200 ? :twisted: ale niechce mi się liczyć. A może kulek ICS jest więcej niż na opakowaniu pisze ? :? Quote Link to post Share on other sites
Jarcher Posted February 6, 2004 Report Share Posted February 6, 2004 Ja proponuje zważyć. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted February 6, 2004 Author Report Share Posted February 6, 2004 Ja proponuje zważyć. :wink: tez bym tak zrobil, ale nie mam wagi pod reka Quote Link to post Share on other sites
Dale Posted February 6, 2004 Report Share Posted February 6, 2004 Jak ja bym miał takie coś to by mnie żrzerała ciekawość. Możecie się ze mnie śmiać ale ja bym je przeliczył :) Chociaż sądze że nie wszyscy mają tyle czasu co ja. Jak dojdziesz do wniosku to napisz bo gotów jestem pojechać do ciebie i je przeliczyc:D Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted February 6, 2004 Report Share Posted February 6, 2004 W miarę szybki sposób na przeliczenie kulek: napełniamy na maxa jakąś rórkę(np. ładowarka do kulek od AEG) w której wiemy dokładnie ile się ich mieści, teraz napełniając rurkę i przesypujc z niej kulki możemy szybko odliczyć 500 kulek. W sypujemy je do jakiegoś naczynia tak aby było ono całkowicie zapełnione lub ewentualnie zaznaczamy poziom w słoiku. Kożystając z takiej miarki po 500 kulek mozemy szybko i bez wysiłku sprawdzić czy jest ich 3500 czy 4000. Miłego liczenia :D Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted February 18, 2004 Report Share Posted February 18, 2004 Dzisiaj dostalem kuleczki ICS :) Na opakowaniu widnieje napis 3500 a u mnie w woreczku bylo prawie 4200(do 4200 brakowalo jakichs 4-5 sztuk). W porownaniu z Excellami, TM i Cybergunami wychodzi to duuuuzo taniej. Miejmy nadzieje ze jakoscia nie beda odbiegac od TM i Excell. Quote Link to post Share on other sites
Tomkower Posted February 19, 2004 Report Share Posted February 19, 2004 Jak dla mnie jeśli kogoś interesują takie żeczy to najlepiej jest wziąść się do roboty i na chamca przeliczyć :wink: . To jest najlepszy sposób. Ja kiedyś misłem taki napad głupoty u kumpla i zaczęliśmy przeliczać jego paczkę 2000kulek tm :lol: i wyszło jak dobrze pamiętam 1999 ale ta 1 kulka to pewnie się gdzieś walneliśmy w przeliczeniach :wink: . Ale dla tych bardziej nadzianych maniaków to kulka w tą czy kulka w tamtą to myślę nie ma różnicy :| . A tak w temacie na szybko sprwadzić co jest grane to myślę, że zwarzenie to dobry pomysł bo nie mam najmniejszego pojęcia czym się to różni :?: Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted February 19, 2004 Report Share Posted February 19, 2004 Właśnie najwygodniej jest zważyć w małym sklepiku na osiedlu gdzie robi sie codzienne zakupy takie jak chleb ziemniaki cukier piwo zupka chińska i gazeta codzienna (żeby nie było że coś reklamuje nie podaje marek i nazw produktów). Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted February 19, 2004 Report Share Posted February 19, 2004 Ludzie, czytac uwaznie. Ja przeliczylem dokladnie. :P Wyszlo mi 4200 bez 5 kulek :P Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 20, 2004 Report Share Posted February 20, 2004 Właśnie najwygodniej jest zważyć w małym sklepiku na osiedlu gdzie robi sie codzienne zakupy takie jak chleb ziemniaki cukier piwo zupka chińska i gazeta codzienna (żeby nie było że coś reklamuje nie podaje marek i nazw produktów). tak, a zwrociles moze uwage jaka dokladnosc maja wagi sklepowe? i ile wazy jedna kulka? sam blad pomiarowy bylby kilkaset kulek Quote Link to post Share on other sites
Medium Posted February 20, 2004 Report Share Posted February 20, 2004 Kiedyś jak dostałem pierwszą paczkę kulek TM 3500 szt. to wszystkie przejrzałem, dokonałem szczegółowych oględzin powierzchni i podzieliłem na paczki po 1000 szt. i 500 szt. (żeby było wygodniej określić ile jeszcze zostało i ile już zużyte). Memu zdziwieniu nie było końca, gdy okazało się, że ilość zgadza się co do sztuki. Nazwy sklepu w którym kupowałem nie podam - reklamy nie będzie. Pozdrawiam Medium Quote Link to post Share on other sites
Indianin Posted February 20, 2004 Report Share Posted February 20, 2004 Nie chciałem zakładać nowego tematu, a wydaje mi się, że będzie to tu pasować. Ostatnio kupiłem kuleczki Excela i ku mojemu zdziwieniu zauważyłem, że każda kulka wygląda jakby była robiona z 2 połówek. Do tej pory strzelałem kuleczkami Cyber Guna i ICSa, na nich nic takiego nie było. Nie mówię, że zacinają się czy coś takiego, ale zastanawia mnie to dlaczego widać na nich łączenie. Z tego co słyszałem ich dokładność porównywana jest z kuleczkami TM. Czy ktoś kto ma teraz pod ręką Excele może się im przyjrzeć? To łączenie widać przy dobrym świetle. Quote Link to post Share on other sites
Edo Posted February 22, 2004 Report Share Posted February 22, 2004 Ów wałeczek czy tam inny nieokreślony kształt powstały z jakichś zlepków plastiku trafił mi się również w Cybergunach 0,25. Na szczęście został wypatrzony i unieszkodliwiony przed utylizacją przez strzelanie. Quote Link to post Share on other sites
Lukzari Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 Giers a było to w Kobylej Górze kiedy miałeś jeszcze Siga :D zgadałem nie :D? Co do kuleczek Exela też ostatnio znalazłem fajową kwadratową kuleczkę w paczce. Na szczęście rozsypałem je na tapczanie i przejrzałem dokładnie i nie musiałem przeżywać tego co Giersik. Ogólnie zalecam zawsze przejrzeć dokładnie kulki Exelki nie są złe (powiem więcej są dobre - ja nie narzekam) ale czasem się trafia takie gówno niestety. Quote Link to post Share on other sites
Indianin Posted March 2, 2004 Report Share Posted March 2, 2004 Czy ktoś z was strzelał już może z kulek firmy Toy-Jet dostępnych na machinegun.pl?? Ze względu ceny wydają się atrakcyjne, a jak jest z jakością wykonania? Czy nadają się do AEG-a? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 2, 2004 Report Share Posted March 2, 2004 Ze względu ceny wydają się atrakcyjne, a jak jest z jakością wykonania? no cena raczej sugeruje jakosc Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted March 2, 2004 Report Share Posted March 2, 2004 Ja kupiłem te kulki z macineguna i wywalilem juz z 1000... bez klopotów... Nie przeglądałem ich co prawda wcześniej, ale z gunem nic sie nie dzialo... jednak po przeczytaniu tego topicu postanowilem jednak obejrzec pozostale 3000 Pozdro Hop Quote Link to post Share on other sites
Indianin Posted March 2, 2004 Report Share Posted March 2, 2004 no cena raczej sugeruje jakosc Patrząc na powyższe posty mogę mieć pewne wątpliwości. Mi do tej pory wydawało się, że kuleczki Excela są też super jakości. Jednak kiedy je kupiłem zmieniłem zdanie. Bardziej ufam CG. Quote Link to post Share on other sites
LP_Kalvin Posted March 3, 2004 Report Share Posted March 3, 2004 Ja mam te kulki z www.machinegun.pl policzylem je(nudzilo mi sie) i wyszlo ze jest ich 3700 czyli 300 brakuje a tak poztaym to kulki byly takie jak powiny byc nie sa kwadratowe ani niewidac laczen czyli jak dlamnie sa ok Quote Link to post Share on other sites
PAT_Bubel Posted March 3, 2004 Report Share Posted March 3, 2004 No tak - zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony z danego typu kulek. Ja na przykład połowę zlotu w Janowie przesiedziałem wydłubując kulki z kałacha... i na dodatek cyberguny! Po przeglądzie 2 słoików (ok 4 tys sztuk) okazało się, że przynajmniej 20% z nich to totalne braki (żeby nie powiedzieć buble :D ). A żeby było jeszcze weselej nie zawiodłem się na tych najtańszych paczkowanych po 500 sztuk z Taguna. Quote Link to post Share on other sites
LP_Kalvin Posted March 3, 2004 Report Share Posted March 3, 2004 Trza pamietac ze nie zawsze to co drogie i markowe jest najlepsze Quote Link to post Share on other sites
PAT_Pinky Posted March 3, 2004 Report Share Posted March 3, 2004 Dlatego od dzis rusza produkcja chalupniczym sposobem kulek, bede je toczyl z nosa. Perfekcja murowana i nie rozpryskuja sie w lufie, ba nawet mozna sprawdzic czy delikwent zostal trafiony. Quote Link to post Share on other sites
Psycholog Posted March 7, 2004 Report Share Posted March 7, 2004 A może zaczniemy używać grochu... :) A na policzenie jest sposób i to bardzo szybkie policzenie... Jeżeli ktoś ma znajomego lakiernika w jakimś warsztacie samochodowym, to tam mają takie wagi, które ważą z dokładnością do 0.01 g. Wystarczy wrzucić na taką wagę opakowanie kulek i wynik pomiaru podzielić przez wagę jednej kulki. Prawda, ze proste :) ? Quote Link to post Share on other sites
Sony Posted March 8, 2004 Report Share Posted March 8, 2004 Identyczna sytuacja jest z śrubami w budownictwie. Blister ma 200 szt, jak rozpakujesz i policzych to jest różnie. Automat pakujący nie liczy tylko waży. Ja burżujsko kupowałem kulki z Tokyo Marui. Jeszcze nigdy się nie zawiodłem. Niedługo zamawiam inne, TAŃSZE :lol: i widzę że będę musiał je przesortować. Ojciec robi mi takie sito, :o blaszka w otworami 6,1 mm. Jak zamówię to sprawdzę jak działa :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts