Procent Posted September 19, 2009 Report Share Posted September 19, 2009 Dzisiaj dostałem cocking handle od wersji palnej, wystarczy spiłować te dwa wystające "skrzydełka" i działa bez problemu w WA, a właściwie w body G&P, nawet ma nieco luzu. Ciekaw jestem ile wytrzyma, bo wyszło mnie z przesyłkami itp 120 zł, wiec taniej niż jakieś G&P w Polsce, które sypnęło mi się szybciej od stockowego WA. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted September 19, 2009 Report Share Posted September 19, 2009 Tak z ciekawości zapytam gdzie kupiłeś ? Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted September 19, 2009 Report Share Posted September 19, 2009 GunBroker, E'bay z bronią i akcesoriami, niestety właściwie wszyscy userzy wysyłają tylko do USA i nie wiem czy nie jest wymagana amerykańska karta kredytowa, by tam kupować. Ogólnie akcesoria na przykład MagPula są tam tańsze, niż w Polsce rzeczy PTSa w większości. Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 (edited) http://www.ebairsoft.com/barrel-guide-barrel-p-2587.html Kopia komory prowina do luf AEG 5KU :D Włożyć tylko dobrą gumkę i dystanser h i mamy naprawde niezły zestawik do współpracy z NPAS :) btw. Muszę powiedzieć, że jak na niską cenę to hammer łożyskowany od 5KU jest całkiem niezły. Pozdrawiam Edited September 27, 2009 by sebin Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Muszę zdać relację :D Emka WA napdzana dwutlenkiem miażdży we wszystkich kategoriach. Odrzutem, rofem, stabilnością i całkowitym brakiem cooldowna. :) Magazynki GHK spokojnie wytrzymują jego ciśnienie, jednak w zaworach przydałoby się wymienić oringi, i dać silniejsze sprężynki. Poprostu czasem walną syfona :/ Pracuję nad tym :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Ładujesz z adaptera MB? Jakie ciśnienie ustawiasz? Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Ładuje na pełnym ciśnieniu z butli paintballowej. Jednak zawory GHK nie działają dobrze przy takim ciśnieniu, jestem w trakcie pracy nad nimi :) Quote Link to post Share on other sites
Spid Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 Sebin czekam niecierpliwie na dalsze info o CO2:) Wrzuć może jakiś filmik jak to hula:) Quote Link to post Share on other sites
luthorhuss Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 http://airsoftbuddy.com/index_eproduct_vie...products_id=370 ciekawe kiedy wa zadziała :) Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 Problemem nie są części wewnętrzne. Inokatsu spokojnie pociągnie co2, tak samo G&P WOC z najlepszymi suwadłami. Oczywiście NPAS. Problemem są magazynki, nieprzystosowane do co2. Tylko te od GHK trzymają co2 dobrze, jednak problem jest z zaworami - za słabe sprężyny mają i często syfonią. Jutro powinny dotrzeć do mnie mocniejsze sprężyny do zaworów, co razem z "tefon fixem" (niezły patent, jeśli zrobi się go dobrze to wogóle nie trzeba smarowac tych cholernych zaworów) powinno dać mi w pełni sprawne magazynki. Jeśli uda mi się wszystko dograć to nakręcę jakiś filmik, nie ma problemu ;) Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 (edited) Ok dostałem nowe suwadło od JDT. Jest wykonane super, waży 100G więcej niż moje obecne suwadło od RA-Techa. Zrobiłem więc ostateczny stes CO2, śmiga super. Mało strzałów, ponieważ miałem tylko naboje CO2 do dyspozycji, a nie da się z nich napełnić w pełni magazynku og GHK. Trzeba używać butli paintballowej z przejściówką. Zawór magazynka nie był jeszcze modyfikowany, postrzelać można, ale jeśli dłużej potrzymasz w nim gaz to za 1 strzałem walnie syfona. Niezły ROF dała sprężyna 140%, na standardowej to suwadło ma szybkostrzelność jak jakaś bateria przeciwlotnicza :D Wideo: http://www.youtube.com/watch?v=4mu9rO9Pvh0 Edited October 27, 2009 by sebin Quote Link to post Share on other sites
Spid Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 Hehe:) Nieźle! Pozostaje tylko sprawdzić jaka wydajność będzie z jednego maga przy pełnym nabiciu. Obserwowałeś może jak to wpływa na prędkość wylotową kulek? CO2 jest chyba jedynym możliwym źródłem zasilnia dla suwadła JDT. Przy wadze 300g. GG nie daje już rady. Pewnie stalowa rączka przeładowania też by się przydała ze względu na duże obciążenia. Na filmiku widać, że odrzut jest konkretny:) Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Oki mam problem z magami GHK - opis gniazgo oczywiscie wyszlifowane wchodz jak ta lala - lecz chym jeden strzal i przy bolt stopie wywala mi caly gaz z maga - jakies pomysly?? Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Jakoś to wyjątkowo nieprzystępnie opisałeś :). Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 ok jeszce raz - wkladam mag do gniazda - pociągam za spust - pada strzał (na semi pojedyńczy i syfon) na auto strzela i syfon. tak mam na 5 magach GHK na bomberach tego nie mam ;/ a GHK mam 2 uzywane i 3 nowe Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 A syfonuje Ci blokując suwadło w tylnym położeniu, czy w pozycji "zaryglowanej"? Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 no tak o tym zapomniałem w tylnym położeniu Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Sprawdź czy bijnik naciska na zawór. Spróbuj też postrzelać z tych magów dociskając je mocniej lub słabiej do samego suwadła (niekoniecznie z użyciem zwalniacza maga). Poza tym profilaktycznie nasmaruj górny zawór w magu. Widać, że to problem konstrukcji magazynków, możliwe, że właśnie podchodzą za wysoko bądź są za nisko względem swojej właściwej pozycji. Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 ok dzięki - będę walczył Panowie czy słychać coś w ogóle o magach na CO2 do systemu MAGNA? Quote Link to post Share on other sites
Bielkins Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 Chłopaki na gasguns.info kombinują z HP :) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 Nic nowego, każdy magazynek możesz przerobić w ten sposób na zasilanie zewnętrzne... Poza tym wystający wężyk z magazynka do butli wygląda komicznie (przeszkadza chociażby przy wymianie magazynka) , nadaje się co najwyżej do strzelania tarczowego/rekreacyjnego lub sprawdzania fpsów repliki... Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 Zrobili też Hi-Capa na 800 kulek :D Oczywiście wężyk i butla tak jak tutaj. Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Tak, tylko że system MAGNA miał dawać graczom jak największy realizm,a wężyki wystające z magów w tym nie pomagają. Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Ja o tym wiem :) Jednak na zimę to jak na razie chyba jedyne możliwe rozwiązanie w przypadku WA... Quote Link to post Share on other sites
Bielkins Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Rozumiem że magazynek z GHK był bez przeróbek? Ciśnienie bez redukcji, czyli pełne z butli. Pięknie magazynek zmroziło - to się nazywa cooldown :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts