Spid Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Witam Panowie! parę uwag o ProWinach z pierwszej ręki:) Magi są niesamowicie wykonane, każdy detal dopieszczony - za wygląd i jakość wykonania 5/5. Chociaż jak dla mnie cierpi na tym trochę realizm - są za ładne:) Surowe GHK o wiele lepiej imitują RS:) A jak to działa? Na pięć sztuk dwa były szczelne od razu, jeden przepuszczał górą - po przestrzelaniu sam się uszczelnił, dwa puszczały przez zawór do napełniania. Na szczęście można go zupełnie rozłożyć i po przesmarowaniu gęstym smarem malutkiego oringa jest git. Niewielkim nakładem pracy da się je doprowadzić do idealnej szczelności. Do WOC'a wchodzą bardzo ładnie, wypadają z gniazda pod własnym ciężarem. Faktycznie wchodzą nieco głębiej niż inne magi. Może to skutkować koniecznością minimalnego spiłowania zatrzasku magazynka żeby dało się go wogóle zatrzasnąć lub by uzyskać swobodny ruch suwadła. Rozchwiane body G&P nieco pracuje góra/dół i paradoksalnie robi w tym przypadku dobrą robotę. W moim przypadku magi wchodzą idealnie, suwadło chodzi jak w masełku a szczelność jest idealna. Kulki podawane są bez żadnych problemów, bolt catch działa za każdym razem. Wydajność jest świetna. W temperaturze 11C nabiłem magazynek, ogrzałem go chwilę w kieszeni i zrobiłem test singla, odstępy około 0,5s. Wynik: 130 strzałów. Setup: lekkie suwadło alu, NPAS 50%. Jak dla mnie rewelacja. Dopiero od 60 strzału dało się wyczuć postępujące schłodzenie magazynka. FPS na oko i puszkę jak z magów WA:) - nie mam niestety chrono. Jak dla mnie świetne magazynki, nieco zbliżą funkcjonalnością magnę do AEGów, chociaż panaceum na wszystkie jej dolegliwości z pewnością nie są. Niestety można zapomnieć o Plug&Play:( W dalszym ciągu konieczne jest przeprowadzenie subtelnego dostosowania repliki w celu uzyskania bezproblemowej pracy:) No i na razie tyle:) Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 ;-) Super fajna recka Mnie jakoś powstrzymały opinie na http://www.gasguns.info/forum/viewforum.ph...bda121959bef0b8 cały czas się waham między G&P a PROWIN-ami. Daj znać jak troche postrzelasz i zwróć uwagę na dysze tam gdzie się styka z magazynkiem Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 Wydajność jest świetna. W temperaturze 11C nabiłem magazynek, ogrzałem go chwilę w kieszeni i zrobiłem test singla, odstępy około 0,5s. Wynik: 130 strzałów. Setup: lekkie suwadło alu, NPAS 50%. Przyznam szczerze, że jestem mocno zaskoczony. Nie spodziewałem się takiej wydajności na jednym magu. Mam nadzieję, że się nie pomyliłeś pisząc o tych 130 strzałach na 50% mocy NPAS. ;) Quote Link to post Share on other sites
noah Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 (edited) Lekkie suwadło pewnie robi swoje. Edited March 10, 2010 by noah Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 Moje 6 Prowinów leży na cle, czekam aż do mnie dotrą, mam Npas z alu osłoną dyszy i stalowym suwadłem+hamer spring 130%. Co do body w WOCach to na 5 z mojej ekipy 3 się chwiały i miały szpary że ho ho(wszystkie pochodziły z pierwszych serii produkcyjnych),ale dziesiątki @+dokumentacja fotograficzna oraz filmik pt."ceiling price poor quality" dobiły gości z G&P i końcem roku dotarły do nas nówki body sztuk 3. Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Sebin jak tam operacja "magi na CO2"? :mrgreen: Pisz tu relacje ;-) Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Prace chwilowo stoją w miejscu, projekt mam już gotowy, teraz muszę znaleść kogoś kto machnie mi pare elementów na frezarce :) Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Według relacji z IWA 2010 http://www.wmasg.pl/aktualnosci/sprawozdan...10_umarex/1867/ to pojawia się nowy gracz w kwestii magazynków. Ciekaw jestem jak będzie ze szczelnością i czy UMAREX pójdzie krok dalej i będzie chciał robić magi na CO2 ;-) Sebin spiesz się :mrgreen: :mrgreen: Koledzy chciałbym rozwiać jeden z mitów jakoby LOWER RECEIVER pasował od ostrego odpowiednika. Miałem przyjemność porównać WA WOC (wszystkie newralgiczne bebechy wymienione na stalowe, suwadło RaTecha) z Coltem M4A1 Przede wszystkim chodzi o całkiem inny profil wyfrezowania elementu zaraz za gniazdem magazynka, tam gdzie przychodzi zwalniacz suwadła (bolt catch) a co za tym idzie całkiem inna konstrukcja mechanizmu tych wszystkich bebechów ;-) Kto kiedyś widział oryginał, wie o czym mowa. Wszystko to pisze po to, że gdyby ktoś wpadł na szalony pomysł wydania tych 100-150$ na oryginalny lower ( i udało by mu się to sprowadzić :wink: ) to musi się liczyć z tym że pasować mu to nie będzie ;-) Co do drobnicy, to prawie (zwróćcie uwagę, że napisałem PRAWIE wszystkie pasują ;-) Ale i tak uważam, że WA po wymianie newralgicznych elementów to fantastyczna zabawka :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 szybkie pytanie - jaki gwint posiada prowadnica kolby do M4 WA? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Prawoskrętny :) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Prawoskrętny :) Chyba chodziło o konkretne wymiary ;-) Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Szybkie pytanie szybka odp ;) Dokłądniej powinien być M30x1,5, ale głowy nie dam, suwmiarkę mam trochę zajechaną, no i pytanie czy to napewno gwint metryczny? Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted April 19, 2010 Report Share Posted April 19, 2010 (edited) Ktoś jeszcze może się pochwalić i opisać pokrótce jak śmigają ProWiny? Edited April 19, 2010 by Bartkie - CB Quote Link to post Share on other sites
noah Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Najtańsze firmowe magi do Magmy? Szkoda że wygląd trochę z pupy. ;) http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/produc...s=New%20Release Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Ale czy VFC jest kompatybilne z WA? Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Najtańsze firmowe magi do Magmy? Szkoda że wygląd trochę z pupy. ;) Widok jak widok, ważne żeby nie ciekły i żeby można było na nich wystrzelić te realne 30 kulek ;-) wyglądają na kompatybilne, na zdj. nie widać ale na filmiku wyglądają podobnie jak pro winy, przyjrzyjcie się w 0:46 filmu, wyraźnie widać góre magazynka. No i widać że kolega nie pyka z tego maga tylko normalnie strzela, ale z drugiej strony to filmik, który ma nas zachęcić do kupna tego produktu ;-) Ja wciąż nie mogę się doczekać, aż jakiś sklep sprowadzi magi do WA i nie ważne czy WA, czy GP, czy ProWin :evil: :???: Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 (edited) http://www.gp-web.com/en/productspop.php?pid=2592 -Sebin lepiej się pośpiesz Co do magów Prowina to na razie mam problem z 1 magiem z 6 jakie posiadam, nie trzyma zawór.Z wszystkich musiałem powykręcać napis Prowin oraz spiłować trochę zatrzask magazynka Edited April 30, 2010 by SARCO Quote Link to post Share on other sites
noah Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 (edited) http://www.gp-web.com/en/productspop.php?pid=2592 -Sebin lepiej się pośpiesz Chce się powiedzieć "wreszcie"! I ładnie, że od razu na 2 kapsułki. Edited April 30, 2010 by noah Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 noo to troche poczekać trzeba. GP-Web'ie mogą tylko hurtownicy kupować - nie realizują normalnych zamówień. Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 (edited) No ładnie ;) Zdążyć raczej bym nie dał rady przed koncem wakacji, a tymbardziej matura, egzamin zawodowy itp. Ciekaw jestem jak rozwiązali problem zbyt duzego ciśnienia CO2, no i jaka będzie cena :) No to teraz WA pokaże pazurki :D Edited May 1, 2010 by sebin Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 Problem ciśnienia jest rozwiązany najprawdopodobniej tak jak w innych replikach z magazynkami na kapsuły CO2, czyli po przebiciu kapsuły gaz przechodzi przez reduktor. Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 (edited) No tak, ale mnie interesuje ten temat głębiej, czyli jak dorwę ten magazynek to na pewno rozbiorę :D Edited May 1, 2010 by sebin Quote Link to post Share on other sites
ues Posted May 2, 2010 Report Share Posted May 2, 2010 Pany. Ktoś coś wie nt gumek : Pro-Win Pro-Win Magazine Gas Route Bucking ( 0 / 5 pcs ) # PW-PT-GRB-05 Price : US$ 21.00 Czy nadają się one do magazynków GHK???? Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted May 2, 2010 Report Share Posted May 2, 2010 Są juz ProWiny na asgshopie: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3852 Quote Link to post Share on other sites
creamono Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 Panowie. w związku z pojawieniem się magów WA Co2, co w najlepiej zainwestować teraz jeśli się ma standardowego WOC'a Sentry (Magpul Type)? Czy inwestycja w NPAS RaTech, lżejsze suwadło, lepsza lufe pozwoli w przyszłości na spokojne użytkowanie magów na CO2? @sebin: musisz być dobry w CADzie ;) Dzięki za każdą odp ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts