EndeBeats Posted September 10, 2016 Report Share Posted September 10, 2016 Jak kupisz stalowe suwadło, to przydałaby się metalowa komora i dysza. Inaczej możesz popsuć jedno i drugie. Stock żyje dosyć długo. Ja swój złamałem po chyba ponad 10k. Quote Link to post Share on other sites
pioraj Posted September 10, 2016 Report Share Posted September 10, 2016 Komore posiadam od iron airsoft, przyjmujaca lufy od aega. Czyli najlepiej tak, jesli suwadlo jest aluminiowe to plastikowa dysza, jesli suwadlo jest stalowe to aluminiowa dysza ? Quote Link to post Share on other sites
pioraj Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 Orietuje sie ktos jak zwiekszyc rof w gaziaku ? Tez mnie ciekawi sama praca replik, na niektorych filmach widac jak np na full auto replika od pierwszej do ostatniej kulki pracuje tak samo, na innych znowu po paru kulkach zaczyna zwalniac i sie dlawi, czasem syfonuje, mimo ze magazynek byl nabity gazem do pelna. Od czego to zalezy ? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 20, 2016 Report Share Posted September 20, 2016 Rof zwiększasz mocniejszą sprężyną. A praca zależy od wielu czynników. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 Mieliście kiedyś sytuacją taką, iż pękł wam upper receiver przy gwincie od frontu? Dziś replika wypadłą mi z szafy i się złamała. Uderzenia nie było mocne, upadła z maksymalnie 0,5 metra. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 Jedynie w AGMie xD Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 Tak, zagadka rozwiązana. Body było z AGM'a. Włożyłem drugie. Ale trochę szkoda tamtego. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 Jaki byście polecili upper? Najważniejsze by był wytrzymały. A może od palnej wersji podejdzie? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 Jak nie masz inokatsu to zapomnij. Kup od woca np g&p Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 Hah, od palnej podejdzie właśnie to WE a nie WA :D Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 Ino i WA to ten sam system (w ino nieznacznie zmieniony), czyli części te same. Więc dlaczego do WA nie pasuje? Duża różnica wymiaru. Miałem kiedyś WE. Ba, nawet do dziś jakieś części mam. Nie przypuszczał, że tak dobrze wymiar trzyma. Szkoda, że ma całkowicie inny zespół spustowy. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 Bo INO i WA mają ten sam system gazowy, ale INO trzyma 1:1 wymiary z palnym, a WA tak średnio na jeża. Jeśli chcesz używać bcg z WA/G&P w Ino to musisz założyć stosowną przedłużkę, bo wymiary komory nabojowej są inne. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 Ok. Dzięki za informację. Quote Link to post Share on other sites
Sanders Posted November 9, 2016 Report Share Posted November 9, 2016 Bo INO i WA mają ten sam system gazowy, ale INO trzyma 1:1 wymiary z palnym, a WA tak średnio na jeża. Jeśli chcesz używać bcg z WA/G&P w Ino to musisz założyć stosowną przedłużkę, bo wymiary komory nabojowej są inne. z tym, że z doswiadczenia powiem, że nawet z przedłużk hulanie boltów z WA w INO pozostawia wiele do życzenia. Raczej nie polecam takiego setu. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 10, 2016 Report Share Posted November 10, 2016 Ja też nie polecam. W ogóle nie polecam Magny. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted November 10, 2016 Report Share Posted November 10, 2016 Ma ktoś na sprzedaż upper od G&P lub inny, porządniejszy niż WA? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 11, 2016 Report Share Posted November 11, 2016 W polandii nie dostaniesz. Ja musiałem ściągać z ameryku. Akurat była promocja i 80$ za cały korpus G&P to dobra cena. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Witam! Mieliście problem ocierania się zamka w body? Tzn, nie zawsze wraca przy odciągnięciu, a przy otwartym korpusie wchodzi idealnie. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted December 16, 2016 Report Share Posted December 16, 2016 Problem rozwiązany: zepsute kółeczko na zbijaku. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted December 29, 2016 Report Share Posted December 29, 2016 Mam pytanie odnośnie sprężyny powrotnej która znajduje się w prowadnicy kolby. Jaka jest średnica zewnętrzna sprężyny? Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted February 13, 2017 Report Share Posted February 13, 2017 Witam serdecznie. Ktoś walczył może z brakiem kompatybilności korpusów Prime z magami GHK v.2? Zastanawiam się, czy jest to do obejścia, czy kupować nowy zestaw magów. Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted June 1, 2017 Report Share Posted June 1, 2017 Mam upper (chyba) G&P. Kupiłem w komisie. Zastanawia mnie jedna rzecz: jest on dużo lżejszy niż upper od WA/AGM (nie mam pewności). Ma ładny stalowy kolor, lecz jest bardzo lekki. Jest to na pewno G&P? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted June 1, 2017 Report Share Posted June 1, 2017 Na pewno, G&P jest ameliniowy, AGM jest znalowy. U mnie sam upper AGM ważył tyle co 3 całe korpusy G&P razem wzięte xD Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted September 2, 2017 Report Share Posted September 2, 2017 Ma ktoś może na sprzedaż kluczyk do regulacji NPAS? A może znacie jakieś zastępstwo dla niego? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 2, 2017 Report Share Posted September 2, 2017 A ja się spytam: mam dyszę ratech - czy też mieliście z nią problemy? Dziś rozwaliła mi komorę hu ( ten wypustek przed gumką hu). Ogólnie jestem lekko zawiedzony... chyba, że jest dostosowana pod zestaw ratecha i zrobiłem głupotę lądując steel bolt carriera i nozzle ratecha do woc'a. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts