HermanL Posted August 9, 2017 Report Share Posted August 9, 2017 Dzięki za odpowiedz. Zamówiłem ten zestaw z alliexpress, jak przyjdzie to zobaczę co jest wart :) Quote Link to post Share on other sites
mativodka Posted August 16, 2017 Report Share Posted August 16, 2017 Panowie, szybkie pytanie: po strzale zamek cofa się ale tak jakby nie napina kurka - nie można oddać kolejnego strzału, trzeba znowu przeładować ręcznie. Wygląda to tak jakby listwa spustowa nie pozwalała na cofnięcie się hammer seara, jak bardzo szybko puszczę spust kurek załapuje. Jakieś rozwiązanie? Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted August 18, 2017 Report Share Posted August 18, 2017 Witam po to 3 sezon mojego gaziaka też dużo ćwiczyłem nim na sucho.Został wymieniony jedynie na cylinder z innego glocka army.A teraz do rzeczy po strzale zamek nie rygluje się i powstaję zacinka(patrz foto) którą usuwam po dopchnięciu zamka. Czyściłem smarowałem wiele razy jednak problem jest nadal są sytuacje ,że 3,4 strzały oddam bez zacinki ale rzadko ;/ Moje główne pytanie czemu akurat w tym miejscu zamek się zatrzymuje? gdzie stawia opór a może to wina sprężyny powrotnej? bo swoje już przeżyła foty https://postimg.org/image/ect8jq2rt/ https://postimg.org/image/yy80bmkcp/ Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted August 21, 2017 Report Share Posted August 21, 2017 Nie orientujecie się która z tych dwóch prowadnic pasuje do naszego glocka army? http://azteko.pl/guarder-wzmocniona-prowadnica-sprezyny-do-g17-s-type-g-118bk-p-17850.html http://azteko.pl/guarder-wzmocniona-prowadnica-sprezyny-do-marui-g1718c-g-17-p-17851.html Co da wymiana tej sprężyny i czy konieczna jest wymiana sprężyny kurka która jest w zestawie? Quote Link to post Share on other sites
erykjan Posted August 22, 2017 Report Share Posted August 22, 2017 Cześć, czy ktoś może wie co jest przyczyną tego że klocek strzela seriami albo wystrzela za jednym pociągnięciem spustu cały magazynek ? Quote Link to post Share on other sites
Tadzwirz Posted August 22, 2017 Report Share Posted August 22, 2017 Cześć, czy ktoś może wie co jest przyczyną tego że klocek strzela seriami albo wystrzela za jednym pociągnięciem spustu cały magazynek ? Swego czasu mojemu też odwaliło i pruł tylko seriami, pomogło rozebranie i dokładne wyczyszczenie oraz nasmarowanie. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 9, 2017 Report Share Posted September 9, 2017 To nie dział do porównania replik. R31 nie jest dostosowany do CO2. Musiałbyś rozwiercić szkielet i nie wiem czy zbijak da radę ruszyć.. bądź co bądź przy CO2 jest lekko inne ciśnienie. A nawet jak ruszy to cylinderek i body są słabe.. Quote Link to post Share on other sites
ShinAh Posted September 9, 2017 Report Share Posted September 9, 2017 (edited) Inaczej. R17 dalej jest inwazyjny czy już to lekko poprawili. O R31 w tamtym temacie. Edited September 9, 2017 by ShinAh Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 9, 2017 Report Share Posted September 9, 2017 Stockowy jest średni. Mam używkę po lekkim tuningu: -Army force Nozzle -Głowica cylindra bb Silverback Airsoft -GunsModify aluminium cnc blowback housing -GunsModify Improved Zero Hammer Ver.3 + zero rotor -pokrętło regulacji hop upa zmienione na maple leaf -gumka hop up A+ -Shooters design valve knocker -Shooters design 150% sprężyna kurkowa -guarder reinforced airtight magazine rubber -Dolny korpus guarder - przyrządy celownicze ze stali. Jeśli chodzi o osiągi i działanie: - zbliżone do stocka od TM. W stocku był taki se. Chociaż chyba lepszy od 1911 army, ze względu na większy magazynek... bo jednak sporo więcej gazu pomieści. Quote Link to post Share on other sites
ShinAh Posted September 9, 2017 Report Share Posted September 9, 2017 (edited) Akurat pojemność magazynka mnie nie martwi aż tak. Ale i tak słabszy od 1911 army? Zresztą i tak pewnie wezmę R31. Najtaniej R17 w sklepie znalazłem za 275 zł po przecenie z 350. Za 2 stówy bym kupił ale tak... Edited September 9, 2017 by ShinAh Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 9, 2017 Report Share Posted September 9, 2017 ShinAh, zakończ proszę temat porównania Glocka do 1911. Dywagacje na temat cen też odpuść, bo nie wnoszą nic do tematu. Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted September 12, 2017 Report Share Posted September 12, 2017 Witam panowie. Czy ten cylinderek będzie pasował do g19 army? http://deltashop.pl/p/547/20133/guarder-wzmocniony-cylinder-do-marui-g17-g26-g-26-czesci-replik-gazowych-air-soft-gun.html Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
aror15 Posted September 27, 2017 Report Share Posted September 27, 2017 Witam, Zastanawiam się nad montażem do glocka dłuższej lufy (znalazłem lufe do glocka WE 240mm tak () dajcie linka do tego modelu bo nie widzę nigdzie do kupienia glocka z już zamontowanym gwintem pod tłumik) Lufe zewnętrzną planuje kupić guardera z gwintem Tak więc lufa 240 + tłumik + flat hop i HP, montował ktoś coś takiego kiedyś ? :) tj czy i dużo da lufa w FPSach bo u kumpla z 300 na 380 zmieniło 10cm Quote Link to post Share on other sites
Mikrus9000 Posted December 12, 2017 Report Share Posted December 12, 2017 Witam Zastanawiam się nad zakupem owego glocka. Czy nadal warto? :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted December 13, 2017 Report Share Posted December 13, 2017 WitamZastanawiam się nad zakupem owego glocka. Czy nadal warto? :) Pozdrawiam Mój śmiga prawie rok i bez większych problemów. Jedyny to szczelność maga. Mogło to wyniknąć z faktu, że nie było w nim gazu ze 2 tygodnie. Rozłożenie i złożenie pomogło.Moim zdaniem, za cenę <200 nadal warto :) Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 13, 2017 Report Share Posted December 13, 2017 Również mam Glocka prawie dwa lata i śmiga jak trzeba. Może poza tym, że przy powrocie suwadło nie wraca do końca, ale to też rzadko się zdarza. Quote Link to post Share on other sites
Mikrus9000 Posted December 16, 2017 Report Share Posted December 16, 2017 Mój śmiga prawie rok i bez większych problemów. Jedyny to szczelność maga. Mogło to wyniknąć z faktu, że nie było w nim gazu ze 2 tygodnie. Rozłożenie i złożenie pomogło. Moim zdaniem, za cenę <200 nadal warto :icon_smile: A za więcej niż 200? Np 300? :) Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted December 16, 2017 Report Share Posted December 16, 2017 Rzeczywiście stoją po 300 :icon_eek: To zależy przy jakiej kwocie uznasz, że boli Cię kieszeń i czy koniecznie musi być nowy. Dużych awarii nie ma, części masa. Ja brałem, bo glocki były po 150 na allezło. Jakbym miał dać 300, to jednak rozglądnąłbym się w komisie za czymś ciekawszym ;) Jeśli masz parcie na nowego glocka, to bierz- i tak taniej nic sensownego raczej nie znajdziesz :P Quote Link to post Share on other sites
Wieri13 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 Witam wszystkich. Jestem posiadaczem Glocka 17 ARMY i pojawił się problem zamka w pozycji out of battery. Nasmarowanie nic nie pomogło, myślałem czy by nie podpiłować jakiejś części tylko pytanie czy replika będzie dalej sprawna? Quote Link to post Share on other sites
Overek97 Posted May 1, 2018 Report Share Posted May 1, 2018 Panowie, jakie dolne zawory wchodza do magow? Poda ktos link? Moj juz padł Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Overek97 Posted December 18, 2018 Report Share Posted December 18, 2018 Siemka, poleca ktoś jakis kurek czy tez zero hammer do wymiany w glocku? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts