rambo0072 Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 (edited) Witam, Czy w jakimś polskim sklepie (po za Carpim) można dostać atrapy płyt sapi? pzdr Edited August 17, 2008 by rambo0072 Quote Link to post Share on other sites
Levy Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 Były...są może jeszcze na allegro...coś około 100 zł za dwie. Do wyboru był rozmiar M i L. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 A jaki jest dobry, sprawdzony, testowany sposób na ich wypełnienie do wagi oryginału? Próbował ktoś, słyszał, widział ? Quote Link to post Share on other sites
goren Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Słyszałem, że ludziska piaskiem wypełniają. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Krathor ostatnio kombinuje z płytami, jak na razie nie ważą tyle ile trzeba, ale jest już bliski rozwiązania zagadki :) Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Masochisci... :-P Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Ołowiem można dociążyć. Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Piach, gips, klej jakiś.... co jeszcze? A może inaczej? Co najmniej zawodzi? Bo gips po tzw. "ciosie" łamie się, kruszy i mamy grzechotkę, piach to samo, jedynie klej. ale schnie dnie/tygodnie. Wiecie co to za klej?? Albo jaki by tu był dobry? Chodzi i masę, która nie będzie hałasować nawet jak się połamie, pokruszy. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Jeśli cała atrapa będzie do końca wypełniona, to nawet po pokruszeniu nie będzie grzechotać. Quote Link to post Share on other sites
hologram Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 Prawda jest taka, że obecnie oryginalne płyty SAPi mozna dostac po tak dobrej cenie, że nie ma sensu kupowac atrap za całe 100 zł - wg. mnie pieniądze wyrzucone w błoto. Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 No 100zł to drogo. Gość na allegro robi sztukę, rozmiar L o wadze 1,8kg, z laminatu cała za...25zł sztuka :) Quote Link to post Share on other sites
Chmielu7 Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 o wadze 1,8kg, z laminatu cała za...25zł sztuka A dokładnie to 35 zł za 1.8kg, za 1.2kg- 30 zł. I teraz nie wiem co już się bardziej opłaca. Używane kopie można kupić od 50-do 70 zł. I mamy większy lans na "oryginalnych" kopiach bo mają napisy, ale z drugiej strony co za problem samemu je zrobić ;) Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Używane kopie można kupić od 50-do 70 zł No co Ty opowiadasz??? Pokaż mi gdzie, bo ja z takimi się nie spotkałem (czemu znowu ja.... :( ) Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 To ja wolę laminatowe kopie o bliższej oryginałowi wadze i bez napisów, niż plastikowe wydmuszki z napisami :) W sobotę właziłem przez okno po plecach kumpla. Jak stanąłem na jego "SAPI" to fajnie czułem jak się wgniata :) Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 Czy ktoś jeszcze te płyty SAPI robi/sprzedaje? Allegro niestety milczy, a chciałbym czymś wypełnić moją kamizelkę... Quote Link to post Share on other sites
StalkerPMC Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Diamentowa łopata za odkopanie tematu sprzed 4 lat! Jezus maria, wpisałem "Atrapy SAPI" w google, i mi od razu wyskoczyły 2 linki z DOSTĘPNYMI atrapami SAPI. Trochę wysiłku, to naprawdę nie boli. http://www.ballistic...plyty_SAPI.html http://azteko.pl/atr...dium-p-687.html Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 "Waga: 280g" - no to trochę żarty są z atrapy nawet. Próbuję się póki co kontaktować z podanym wyżej użytkownikiem Allegro, ale on już płyty nie robi... Quote Link to post Share on other sites
StalkerPMC Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 (edited) Tak, ale te atrapy są puste, a gdybyś zerknął troszkę wyżej, to zobaczyłbyś taki tekst: A jaki jest dobry, sprawdzony, testowany sposób na ich wypełnienie do wagi oryginału? Próbował ktoś, słyszał, widział ? Ołowiem można dociążyć. Słyszałem, że ludziska piaskiem wypełniają. Dziękuję, pozdrawiam Jeszcze raz spróbujesz kogoś obrazić, a sam umrzesz dla tego forum. Szmer. Edited September 24, 2012 by szmerglu Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Moge ci wykuć z blachy 8 mm, waga jednego elementu około 8-10 kg, chcesz? :D Albo z centymetrówki :P Quote Link to post Share on other sites
MaciejT Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Kup sobie płytę wiórową i wytnij. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Ale z 12.7mm nie bedzie nikt do niego strzelał przecież ;) mam adres mailowy człowieka, który mi wyprodukował płyty SAPI cięzkie. 98recondivision@wp.pl Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 W marketach budowlanych można kupić gumowe podkłady pod pralki. Gumowe, więc nie ma ryzyka, że pękną, trzasną, złamią się itp. Sprzedawane w arkuszach o wymiarach około 1m x 1m i różnych grubościach. Cena jednego takiego akrusza to około 30-40 zł i można z tego wyciąć conajmniej dwie płyty. Może spróbować iść w tym kierunku? Niestety wycięta z tego kopia płyty będzie płaska, chyba że się ją czymś uzbroi, żeby miała profil oryginalnego SAPI. Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 No nie będzie, ale chciałbym żeby moje oporządzenie było zbliżone wagą do oryginałów (stąd - póki co nieskuteczne - poszukiwania replik hełmów volvera). Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Hełm Volvera (MICH 2000 chyba) jest aktualnie w WMASGowym komisie. PASGT Volvera był też ostatnio na Allegro więc dla chcącego nic trudnego. A wracając do kwestii wykorzystania tych gumowych mat to sądzę, że nie byłoby problemu z uzyskaniem wagi oryginału. Wystarczyłoby wyciąć dwie takie same płyty i skleić je chociażby butaprenem, wkładając pomiędzy nie jakieś kształtki. W ten sposób można odwzorować kształt i wagę oryginału. Pytanie tylko, czy to nie wyjdzie drożej, niż zakup gotowych kopii z laminatu lub innych materiałów. Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Pietracha thx za info a'propos MICHa. Zajrzę chociaż szukam 2001. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts