Piesof Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Witam, wiem że są tematy poswięcone każdej z tych replik. Ja jednak proponuje zrobić tutaj porównanie podobne do TEGO Z MP5 Czyli wypowiedzi osób które miały styczność z AUG'ami różnych firm i mogłyby się podzielić wrażeniami. Pozdrawiam PS. Nie znalazłem takiego porównania, jeżeli ktoś uzna, że temat był lub jest bez sensu proszę o usunięcię. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Tu masz conieco : http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=47879 . Quote Link to post Share on other sites
Zielarz Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Ciężko, porównać repliki z klasy I i II, również to dwa segmenty cenowe. Quote Link to post Share on other sites
maciek28 Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 Czołem Zastanawiam się nad kupnem repliki. Interesują mnie repliki Steyra AUG. I tu nasuwa się pytanie:Brać JG czy dozbierać do TM??? Będzie to moja pierwsza rasowa replika i chcę mądrze wydać pieniądze. Na Allegro można czasem wyhaczyć jakiegoś AUGa. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 (edited) Według mnie jedno z nielicznych porównań replik I i II klasy, które ma rację bytu. Za tm przemawia na pewno bezawaryjność, kultura pracy no i osiągi, które są dobre w każdym egzemplarzu. Za jg z pewnością przemawia cena i to, że ten aug to jedna z lepszych chińskich replik. Jeśli idzie o stockowe strzelanie, to aug jg którego wiele razy macałem chodził bardzo dobrze nawet bez wymienionej gumki hu, zasięg podobny do mojego p90tm. Aug ma dość fajną komorę hu, więc nawet w wykonaniu chińczyków nie jest ona zła, choć na pewno gorsza od tej tm. W każdym razie celność, skupienie też były ok. spipcył się w nim tylko magazynek(stockowy hi), a reszta działa cały czas(ale przebieg ma mały-około 10k kulek). Tak czy siak, moja opinia jest taka, że o ile nie planujesz mega upgradów rzędu 450fps(a takie upgrady w szturmówkach są bez sensu) to bierz tm bo jest to replika pewna, ewentualne podkręcenie jej do~350fps jest bezproblemowe i praktycznie darmowe a i tak nie koniecznie potrzebne bo tm strzela świetnie nawet w stocku. Jeżeli jesteś pewien, że Aug ci się nie znudzi i ma ci służyć latami to bierz tm, jeżeli tego pewien nie jesteś, to możesz brać jg bo za tą kasę jest naprawdę ok. Pamiętaj tylko, że chińczyki się miedzy sobą często różnią, jeden pochodzi dłużej, drugi króćej, a tm to właściwie 100% gwarancji bezawaryjności(widziałem wiele tm'ów, które miały po 5 lat a nadal chodziły świetnie a czytałem i o takich8-10 letnich). Edited November 7, 2008 by Bociano Quote Link to post Share on other sites
maciek28 Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 Co do AUG to mi się nie znudzi, przecież jest dużo różnych konfiguracji np. phantom kit z wieeeeelkim tłumiokiem ;-) A chcę wydać pieniądze raz, a dobrze. Tylko jeżeli fundusze pozwolą. Ale jak na allegro tylko się jakiś pojawi to na pewno będzie mój ;-) Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Mechanicznie TM jest lepszy, ale JG ma jedna zaletę: jest w wersji A1 (z lunetką). Wybór jest dość ciężki, bo z jednej strony ta lunetka 1.5 jest genialna do airsoftu, z drugiej na RISa można posadzić wszystko co sie chce. Ja wybrałem wersję pośrednią (trochę drogą) i mam oba warianty AUGa (obie z ręki JG). Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Brałbym TM. Niezawodność ponad wszystko.pl Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted September 9, 2009 Report Share Posted September 9, 2009 Bierz TM. Używkę TM kupisz za 500pln, a są one niezniszczalne, jak się odpowiednio zatroszczysz:D Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 TM, po prostu piękna replika. Jedyne z czym trzeba uważać to by jej nie upuścić na beton. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 Do założyciela topica - pogadaj z Kumplem ode mnie z grupy - nick Kocur666, on ma tego z JG parę sztuk i robił uber_mega_hyper_tuningi na ponad 500 na stokowych częściach GB i teraz zrobił sieczkarnię na jednym ponad 25 k/s, uważam, że w tym momencie ma prawo się wypowiadać na temat jakości tej repliki i czy się opłaca ją brać ;-) (jeżeli chodzi o chinola). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts