skoora Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Dzięki, właśnie o to mi chodziło. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Tak, samochodowymi. Czyli następnym razem pomalować farbami o kolorach bardziej zbliżonych do tych z kamuflażu woodland? Dobrze zrozumiałem? Tak. Poszukaj farb takich firm: Krylon Montana (Gold, Black) Sabotaz80 NFM Ja maluję Montaną Black i Sabotaz`em i jestem bardzo zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
krogul Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Lukasp -> http://forum.wmasg.pl/index.php?act=ST&f=21&t=58333 topic o dobieraniu kolorów. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Szukam spray'u w magpulowskim flat dark earth - spotkał się ktoś z tym? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 p.s. Znalazłem Humbrol Dark Earth - na zdjęciach jednak wygląda ona troszkę inaczej niż kolba :/ Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Dark Earth Magpula to farba nr. 118 matt ewentualnie nr. 29 matt z palety Humbrolla Quote Link to post Share on other sites
shinobi Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 Poniżej kilka moich prac, wykonanych dla siebie i kolegów z zespołu. Malowanie było raczej pod kątem skuteczności, czyli rozmycia kształtów broni, stąd jedynie dwubarwna paleta - IMHO w zupełności wystarczająca. M4 i SPR malowane farbami Sniper Paint, G36 malowane MOTIPem. M4: SPR: G36: M4 i SPR zdołały już uzyskać tak zwany "Afghanistan look", gieta jak widać świeżo malowana :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Pablodzim Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 (edited) hej mam pytanie czy te farby sie nadadzą http://allegro.pl/humbrol-farby-modelarskie-akrylowe-w-sprayu-i1942600329.html Prosze o szybką odp. maskowanie ala digital planuje zrobić Edited November 24, 2011 by Pablodzim Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 (edited) Nie dadzą rady, bo Humbrolki są przeznaczone do modeli wystawowych (przynajmniej nic nie wiem o innych). Zresztą to jest przerost ceny nad treścią, Montana Gold/Black/94 powinna wystarczyć, a kosztuje +/- 15 zł za 400 ml. Sam malowałem 94 (jako najbardziej matową) i ani nie odpada, ani 'zajęcy' nie puszcza. PS. Z poprawką na to, że nie malowałem metalowych części (G36 ich prawie nie ma). Edited November 25, 2011 by Akkenoth Quote Link to post Share on other sites
Guest Jedi Knight Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Taki efekt chciałbym uzyskac ze swojej CM 0.40C. taka farba (chyba ze lepsza) http://allegro.pl/humbrol-farby-modelarskie-akrylowe-w-sprayu-i1942600329.html Jaki utwardzacz użyć, może wytrwaić całe body? Niby to stalowe (niektóre elementy znal) Jak ktoś to robił prosiłbym o podpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Czy ktoś wie jaką farbą Ari pomalował swoje G36 ? Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Montana. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Dzięki AnR pozostało jeszcze znaleźć jeden z xxx kolorów :) Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Nowe kolory Montany Black http://www.concrete.shop.pl/files/34%20new%20colors%20montana%20black.jpg Co powiecie o kolorach 8110 8120 8130 ?? Quote Link to post Share on other sites
marcinczajnik2 Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Na pewno nie farbą modelarską;p Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Dziękujemy za Twój wydobywczy post, o Potężny. Quote Link to post Share on other sites
marcinczajnik2 Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Jak zacząłem przygode z ASG to pomalowałem taką farbą więc majsterkowiczą nie polecam!! Quote Link to post Share on other sites
Figlu Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Autor tematu na pewno czekał 5 lat, żeby się w końcu zdecydować czym pomaluje jedną małą część :) PS Robisz komiksy z Puchałkę i Prosiałkę? Quote Link to post Share on other sites
marcinczajnik2 Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Sorki za te debilne komętarze z mojego konta... pasy na konto dałem kuzynowi żeby popytał się różnych ważnych rzeczy o ASG a ponapisywał takie głupoty. Mam nadzieje że przez tą "osobe" nie będę mieć zszarganej opini. PS ten "człowiek" w ogóle repliki nie ma i ponapisywał kłamstwa. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 skoro temat już wykopany, to ja tylko dorzucę, iż DenBraven czarny mat się sprawdza. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 Pytanie z dupy - no, ale :D Jakiego koloru farby szukać, jeśli chcę uzyskać taki efekt? Quote Link to post Share on other sites
cNR Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 Malowanie wykonane przez sklep Khaki Endurance z Krakowa. Oraz zdjęcia na polu: Malowanie bardzo dobre, miało pasować do Multicama i jak widać pasuje. Farba to krylon - khaki, olive, brown oraz rustoleum army green. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 (edited) Krótka piłka. Który kolor Montany wybrać, jeśli chcę uzyskać kolor Coyote Brown? Czyli żeby to NIE było coś strasznie jasnego/piaskowego Edited November 2, 2012 by Graszczur Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 sprawdź BLK 8130 Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 (edited) Możliwe że już gdzieś było napsiane, jednak przekonany na własnej skórze (a raczej replice) zdecydowanie polecam kolorki z serii Montana Black: Toad (ładna zieleń, jaśniejsza niż na wzorniku) Syrian (dość ciemny tan) Black (wiadomo:) ) Polecam unikać kolorku Desert, wychodzi jakoś tak żółto;/ Potwierdzenie fotką mojej repliki: Edited November 7, 2012 by Szycha201 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts