Skejter Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 Witam. Szukam kolorku, mianowicie tego: http://i27.photobucket.com/albums/c177/medic103/SABR2.jpg I tu moje pytanie jaki to jest kod w tabeli farby z serii montana black,i czy lepiej dołożyć i kupić krylon,( wie ktoś gdzie jest dostępny ? ) . Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 Coś chyba link nie funguje.... Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 A no fakt.Poprawka. Quote Link to post Share on other sites
Vilreen Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 O ile kolor to jeszcze jesteś w stanie dobrać nawet z palet montany, to od razu Ci mówię, że efektu takiego jaki daje oksyda, sprayem nie da się uzyskać - albo się będzie dużo bardziej świeciło albo będzie bardziej matowe. Jasnych beży jest sporo w paletach Black i 94, ale musisz raczej sam popróbować, dobrać taki jak Tobie się będzie podobał. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 Zdaje sobie z tego sprawę,lecz mi zależy żeby też to jakoś wyglądało,i jak duża różnica jest miedzy montaną a krylonem? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 Montana 94 Kraft Brown ma bardzo podobny kolor Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 To amerykański FRTIZ - jakieś pomysły co do koloru (w sensie jaki sprej)? :icon_smile: FOSCO DDR Green będzie odpowiedni? Podbije pytanie, bo niefortunnie znalazło się na końcu poprzedniej strony :P Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 Yahalom, ale ty chcesz uzyskać taki sam kolor jak na tym twoim zdjęciu, tak? Dałbyś jakieś inne zdjęcie, bo na takim fragmencie mało widać (kolor może być przekłamywany przez oświetlenie itp.) Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 Skajter mi ten kolorek LWRC pasuje idealnie na Syrian z montany black, ale oczywiście zależy od światła:) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 http://demobil.net/?pr=1455&n=helm-us-army-pasgt-khaki- Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 (edited) Montana Black 8110 Arabian :icon_smile: Edited December 22, 2012 by MyN3 Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 Ok,dzięki Panowie za pomoc,jak czas dopisze to się udam do sklepu z katalogiem,akurat mam tego LWRC'ka i sprawdzę te dwa odcienie montany, i Wesołych Świąt życzę :) Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 Sądzę że fajnie by było dla osób które nie mają tej możliwości w tym ja aby ktoś udał się do sklepu w jego mieście który posiada montany i zabrał ze sobą jakiś hełm lub cześć i zrobił fotkę na tle różnych odcieni farb piaskowych. Ułatwiło by to życie nam :). Może magia świąt kogoś skłoni do dobrego uczynku :P. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 (edited) Nic to nie da.. Odcienie na puszkach i w katalogu są inne niż sama farba.. Wiele osób się nacięło na BLK 8010 Sand, który wygląda na zdjęciach dość fajnie.. sam go nawet kupiłem jednak jest bardziej pomarańczowy niż pustynny. Z Serii Black tylko 8110 i 8130 nadają się na pustynne. Chociaż jeszcze nie wszystkie testowałem :) Edited December 23, 2012 by MyN3 Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 Ja się naciąłem na Montana 94 Kraft Brown. Miał być DE/CB, wyszedł pustynny :D Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 Aaa chyba że czyli najlepiej czytać ten temat albo pytać was co już mieli. Jedyny plus że te farby są tanie i w razie błędu 15zł to nie majątek poświęcić w imię wyższej idei :D. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 25, 2012 Report Share Posted December 25, 2012 Jeszcze taką fotkę mam - jaka farba w sprayu będzie najbliższa temu kolorowi? Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Teraz to 8130 Syrian Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Narazie próby malowania mojego fn-a i glocka cymy. http://imageshack.us/f/547/0027ur.jpg/ http://imageshack.us/f/248/0026knk.jpg/ Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Ogarnąłem wreszcie zdjęcia na zewnątrz przy w miarę dobrym oświetleniu. Mam nadzieję, że replika nie wygląda już na czerwoną ;) przy najbliższej okazji zrobię zdjęcia w lesie. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 (edited) Szczerze mówiąc, nadal jest czerwona :D Ale w oczy się zbytnio nie rzuca, taki 'rdzawy' kolor może się ładnie sprawdzać w wysuszonym jesiennym lesie. Na miniaturach jej kształt się rozlewa To czarne coś na chwycie pistoletowym to dętka, prawda? Swoją drogą, jakbym miał takie fajne CAR-15 (lub cokolwiek to jest, nie znam się na poszczególnych wersjach, mówię o tej zielonej replice) to bym go nie plugawił farbami. Jakiej firmy to replika, btw? Edited December 29, 2012 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
rogieroger Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 (edited) Odświeżone przeze mnie P90 GFC Siemionman'a: • proste malowanie w OD farbą FOSCO, • prędkość wylotowa 350 fps, • okładziny szyn MAGPUL, • tłumik CA, • customowa taśma mojej produkcji pod zawieszenie taktyczne. Edited December 29, 2012 by rogieroger Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Szczerze mówiąc, nadal jest czerwona :icon_biggrin: Ale w oczy się zbytnio nie rzuca, taki 'rdzawy' kolor może się ładnie sprawdzać w wysuszonym jesiennym lesie. Na miniaturach jej kształt się rozlewa To czarne coś na chwycie pistoletowym to dętka, prawda? Swoją drogą, jakbym miał takie fajne CAR-15 (lub cokolwiek to jest, nie znam się na poszczególnych wersjach, mówię o tej zielonej replice) to bym go nie plugawił farbami. Jakiej firmy to replika, btw? Tak, to czarne to opaski z dętki, żeby się dłoń nie ślizgała. Zielona replika to stary spring XM-177E2 Tokyo Marui, kupiony w nieistniejącym już Firefoxie. Obecnie nie strzela. Ćwiczyłem na niej operowanie aerografem, dobór kolorów i masek, wykorzystuję ją też w szkoleniach w drużynie harcerskiej. Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Wybaczcie spam, ale spowodowany jest błędami na forum (nie mogę wejść w profil rogieroger). Ma ktoś jakiś kontakt do niego? Chciałem zapytać o technikę i kolory jakich użył do malowania DMR. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SnowMat Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 (edited) Jaką farbę z palety "Montana black" zastosować do takiego efektu ? http://img36.imagesh...2/sideangle.jpg Oraz coś podobnego do schlammkreide takiego jak tu http://www.militaryimages.net/photopost/data/532/G36_modified_version_for_German_KSK_2.jpg Edited March 13, 2013 by SnowMat Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts