Mr MegaMan Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 Druga fotka miażdży! Quote Link to post Share on other sites
oseet Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 Ja się tak bawiłem, efekt... podeptany karabin... "bo go k.... nie widać!!! " http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/937d08736a605ea0.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/fb456246e5f64e35.html Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Ja się tak bawiłem, efekt... podeptany karabin... "bo go k.... nie widać!!! " http://www.fotosik.p...736a605ea0.html http://www.fotosik.p...46e5f64e35.html Brokat? :D Quote Link to post Share on other sites
oseet Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 (edited) To jest piankowy spray strukturalny udający rudy granit,kolorów jest dużo i dają fajne efekty. http://www.motipdupli.de/index.php?id=ipg_1072&L=2 Po co mam mieć czarny tłumik jak wszystkie owce w stadzie.....? Edited April 1, 2013 by oseet Quote Link to post Share on other sites
Magda_T Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Przecierałeś farbę? Bardzo fajny efekt, jak dokładnie to robiłeś? tak, przecierałam : ) Zwykłym zmywaczem do paznokci. Najlepiej płatkami kosmetycznimi, bo wata wszędzie się klei. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Czołgiem. Malowanie które ja wykonałem na swoim AKSU i kolega na swoich replikach M4. Farby użyte do malowania to farby FOSCO w czterech kolorach. 1.Flat Black 2.Mud Brown 3.Nato Green 4.Pale Green Podkładem do malowania był Flat Black a potem to już inwencja twórcza. Polecam farby FOSCO do malowania replik, Szybko schną, można malować mokre na mokre, świetna przyczepność i krycie na nieprzygotowanej powierzchni do malowania, głęboki mat, rewelacyjnie pochłania światło. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 i warsztat pracy ... Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Jedyne słuszne malowanie MP7 to piksele :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Mam MC a chciałbym wyglądać jak SIL :F Quote Link to post Share on other sites
Vilreen Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Kamuflaże Krypteka coraz bardziej popularne, to i siatki wracają do mody, to najprostszy sposób, żeby upodobnić replikę do Krypteków :) Bardzo ładne MP7, mi się podoba :) Quote Link to post Share on other sites
zabiel Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 M4 Sałaciarza z FoxHound Kraków, malowane przeze mnie: Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 A to replika kolegi: Farby FOSCO: Flat Black Mud Brow Pale Green Nato Green Forrest Green :D:D Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 Drugie zdjęcie powala. Jakiej siatki użyliście? "Pytam bo widzę dość małe kropkowanie". Pozdrawiam, Chlor. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 Dla mnie to wygląda jak sponge-ing czyli stemplowanie wyciętą / kruszoną gąbką muśniętą farbą. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 Sponging :D Gąbka "morska" do decoupage :D Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 Dzięki panowie. Jutro muszę z żoną jechać do teściowej. Wezmę ze sobą hełm (dotarł wczoraj), farby (bo mam Fosco) po drodze kupię gąbkę i już nie będę się musiał nudzić :) Ze złości zczarnieje jędza :P Pozdrawiam, Chlor. Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 A ja tak lamersko spytam, czy muszę rozkładać replikę GBB żeby ją mazgnąć? D-Ring trzyma mi się na przysięge więc wolałbym uniknąc rozkładania przodu :D Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 Ja Tylko raz rozkładałem - aby wyjąć mechanizm gbb i zakryć wylot łusek. Wszystkie aegi mazałem tak jak stały. Rozkładanie ma sens jak np chcesz pomalować dokładnie konkretne części. Quote Link to post Share on other sites
KoRn-ik Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 Ostatnie zabawy w malowanie. Całość zajęła 1-2 godziny. https://plus.google....289381364083489 K. Quote Link to post Share on other sites
stalker51 Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 @Korn-ik Jestem pełen podziwu, musisz napisać w jaki sposób malowałeś to wszystko, efekt jest po prostu świetny! :D Quote Link to post Share on other sites
KoRn-ik Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 @stalker 51 Na zdjęciu całość jest jaśniejsza niż w rzeczywistości, a replika docelowo będzie pomalowana tak jak hełm. Użyłem 3 farb: olive i brown - Krylon, dunkel gelb - FOSCO Co do malowania - machnąłem podkład, a potem za pomocą krzywek i wzrorników domowej roboty nakładałem poszczególne wzory. Na kałachu prócz krzywek masz jeszcze siatkę nylonową w którą pakuje się cebulę, i trochę trawy. Pozdrawiam, K. Quote Link to post Share on other sites
Sebek74 Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 (edited) Po prawie pięciu latach użytkowania postanowiłem pomalować swoją replikę. Colt 1911A1 Tokyo Marui. Była już bardzo powycierana. Częściowo sam kiedyś ją postarzałem, reszty dokonał czas. Replika przeszła gruntowną renowację tzn. wymieniłem główne części wewnętrzne na nowe i co głównie mnie cieszy, pozbyłem się plastikowej szczerbinki. To za jej sprawą postanowiłem przeprowadzić ten eksperyment. Postanowiłem użyć najzwyklejszej farby do renowacji pojazdów itp. Emalia w aerozolu WESCO - Auto Renolak - czarny mat 150ml ( Emalia ftalowa karbamidowa ). Nie wiem jak będzie się zachowywać podczas użytkowania. Replikę rozłożyłem do ostatniej śrubki. Pomalowałem wszystkie części. W trakcie malowania zamka powstał zaciek, właściwie większa kropla. Po wyschnięciu zamka przetarłem to miejsce papierkiem wodnym i ponownie pomalowałem. Przy okazji przekonałem się że usunięcie babola i wygładzenie powierzchni nie jest takie łatwe. Farba ciężko schodziła. Pozostało pozytywne wrażenie z tej czynności. Jeżeli papier miał problemy to może przy zwykłym użytkowaniu farba tak łatwo się nie podda. Mam nadzieję że przetarcia powstaną wyłącznie na ostrych krawędziach. Colta złożyłem 3 tygodnie po malowaniu.Powierzchnia wygląda naprawdę świetnie i co najważniejsze nie czuć farby w dłoni. Gdybym nie wiedział że był malowany powiedział bym że jest pokryty oryginalną fabryczną "oksydą" TM. Mam nadzieją że ten post nie jest dla Was zbyt banalny. W porównaniu z powyższymi pomysłami na malowania replik ja użyłem jednego moim zdaniem słusznego koloru jakim jest czarny :icon_biggrin: Przed malowaniem części umyłem benzyną ekstrakcyjną. Repliki nie wycierałem ze starej "oksydy". Niestety mam problemy z moim starym serwerem na fotki. Założyłem konto na nowym i jeszcze nie wiem czy można edytować sam link do pojedynczego zdjęcia. Także hurtem. http://www.flickr.co...@N03/?details=1 Edited May 30, 2013 by Sebek74 Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 polecam imgur.com Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 @sebek. Dobra robota ;) @Korn. Niesamowite malowanie :) @verb007. Ładnie wyszło Ci malowanie tą metodą z przykładaniem gąbeczki :) Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Że zapytam: Jaki kolor z dostępnych zamienników ( Fosco, Montana Gold, itp ) odpowiadają lub są zbliżone do Krylonu Khaki lub Sand? RAL 1019 Desert Fosco? Sahara Yellow G 8010 Montany? I może ktoś mi polecić dobry brąz, też odpowiadający brązowemu, średniemu krylonowi? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts