Kosmo Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Rozwalasz forum :( Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Rozwalasz forum :( Jak zwykle... :-P No sądziłem, że każdy ma w dzisiejszych czasach monitor 17cali, na taką rozdzielczość ustawione są zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Wiesz, ja mam monitor 8,9 cala w tej chwili, a forum rozjeżdża się bo jest ustawione na szerokość 800 px ;) Quote Link to post Share on other sites
xasistis Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 No, nikt nie tworzy forum stricte pod netbooki, ale faktycznie przy standardzie 1024 się rozjeżdza. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Malowanie naszej broni. UWAGA! DUŻE ZDJĘCIA. ;) Quote Link to post Share on other sites
xasistis Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 Tak, co w jezyku internautów oznacza przede wszystkim wagę, nie zaś szerokość. Informacja za którą wdzięczni są posiadacze dial-up'ów czy też innych 56kbps, itp.. (tak, oni jeszcze nie powymierali) - weź pod uwagę datę powstania tematu. ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 (edited) Scar-L, malowanie wykonane "z ręki" farbmi: NFM -oliwkową i zwykłą czarną matową. Rozebrany do takiego stanu, ponieważ wtedy, kiedy było robione zdjęcie, znajdował się jeszcze w "reperacji". Edited May 27, 2009 by british Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 pidzejfat a pierścieni mocujących lunetę nie pomalowałeś z niechciejstwa czy farbki brakło?? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 pidzejfat a pierścieni mocujących lunetę nie pomalowałeś z niechciejstwa czy farbki brakło?? Wstępnie nie pomalowałem ze względu na inny montaż, który był z lunetą, ale pierścienie zostaną pomalowane... Quote Link to post Share on other sites
maciejs Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Artystą nie jestem, tak więc poszedłem po najmniejszej linii oporu malując replikę (M16). Na fotkach widać jak to wygląda. Tak samo jest pomalowana moja wcześniejsza replika (M4A1) którą tez widać na innych fotkach. Farbki to NFM kolor zieleń i oliwka. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Mam pytanie odnośnie malowania - czy użycie acetonu do zmycia farby nie rozpuści plastikowego body mojej G36 TM ? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Na 99% rozpuści, weź odrobinkę i przetestuj np. na wewnętrznej części gniazda magazynka. Quote Link to post Share on other sites
EndriuX Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 cos wyzej czytałem i takie pytanie mam. Jak bym użył farb marki MONTANA to dobre rozwiązanie ? czy lepiej uzyc czegos innego ? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 (edited) cos wyzej czytałem i takie pytanie mam. Jak bym użył farb marki MONTANA to dobre rozwiązanie ? czy lepiej uzyc czegos innego ? Najlepsze, jeżeli chodzi o stosunek cena/jakość. Według mnie bardzo dobre, schną 5min max... Kryją idealnie, lepszych droższych nie trzeba. Edited June 11, 2009 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Czyli do zmycia farby pozostaje mi papier ścierny? Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Albo przemalowanie na czarno. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 W tym wypadku interesuje mnie przemalowanie na ciemną zieleń, ale boję się, że kiedy farba będzie się zrywać, to będę miał zielony karabin pokryty pustynnym groszkiem. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Ale kamuflować będzie lepiej ;-). Zresztą jak dobrze odtłuścisz ekstrakcyjną, to nie powinno nic złazić. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Czyli do zmycia farby pozostaje mi papier ścierny? Płyn hamulcowy. W ten sposób usuwa się farbę z modeli redukcyjnych. Na ABSie musisz wypróbować, ale F-86 Sabre (1:72, Matchbox) z polistyrenu nie rozpuścił się ani trochę. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Na 99% rozpuści, weź odrobinkę i przetestuj np. na wewnętrznej części gniazda magazynka. Mi nie rozpuścił :) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Płyn hamulcowy nie zdał egzaminu. :( Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Ja ostatnio odnalazłem złoty środek do zmywania farb (nie wiem jak w innych, ale w Montana Gold działa świetnie !) Jest to rozpuszczalnik do wyrobów poliuretanowych. Nie przeżarło mi plastikowych ani metalowych(lol :P ) części, a farba zeszła idealnie. Wystarczyło, że około godzinki poleżało sobie zanurzone w tym rozpuszczalniku i samo zeszło, bez szorowania, przecierania itp. Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 Czy jeśli mam cm.048 w którym body to normalna stal omalowana na czarno (tak mi się wydaje , ponieważ tam gdzie selektor ociera o body jest ,,błyszczący pasek '')pomaluje je na jakies camo to bedzie dało się tak zmyć farby aby zeszła tylko ta warstwa farby w camo a ta stockowa przy body została ? Quote Link to post Share on other sites
Bl4ckBird Posted June 26, 2009 Report Share Posted June 26, 2009 A to moje desert/urban camo. Użyłem farb NFM - kolory Olive, brązowy i piaskowy (lub beżowy jak kto woli). Mam nadzieje, że sie podoba. ; ) Zdjęcia: http://img190.imageshack.us/i/92040481.mp4/ http://img190.imageshack.us/i/71309464.mp4/ http://img190.imageshack.us/i/42586237.mp4/ Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 Wam też nie działają te linki? Da się w normalnym jpg je zamieścić? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts