Sokoov Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 Moje "dzieło" popełnione w weekend. Użyte farby: Montana Black Bosko - zielony podkład Montana Black Syrian - piaskowy Montana Black Pan - brązowy na magazynkach Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 (edited) Przemalowany dla lepszego maskowania. Podstawowe kolory: FOSCO WH Dunkel Gelb i Olive Drab Miejscami przebija Flecktarn Braun WH jako podkład > Brąz od spodu > póżniej owinięty włochatym sznurkiem (wychodza ładne pajączki), oklejony taśmą i na to OD > jeszcze raz ownięty sznurkiem i na to WH przez oddalony karton z wyciętymi paskami > OD na goły karabin, przez karton> na koniec cały bezpośrednio OD żeby ściemniał i lakier bezbarwny fosco. Po każdej warstwie dokładnie przetarty z pyłu, żeby następne dobrze się trzymały. Zdjęcie w terenie: http://www.imagic.pl/files/8511/V2.jpg Edited September 21, 2015 by Skilrod Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Na zdjęciach w domu wydaje się zbyt żółte, w terenie rewelacja Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted October 1, 2015 Report Share Posted October 1, 2015 (edited) Wrzucam Glocka tym razem :icon_biggrin: Zapraszam: https://www.facebook.com/riflecamouflage Edited October 1, 2015 by Vaco Quote Link to post Share on other sites
Wlodzio Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Wie ktoś może co to za kolorek to dolne body to jakiś tanowaty jak ktoś wie niech poda kod lub nazwe farby Quote Link to post Share on other sites
Ferduch Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 Od siebie polecę farby "Sniper Paint". Używałem głównie flat black która spisuje się naprawdę dobrze. Idealnie kryje powierzchnie, ładnie przywiera, matowa, szybko schnąca. Kosztuje 19 zł za puszkę a dostajemy właściwie to samo co oferuje Krylon. Dla zainteresowanych mogę podesłać focie z przed i po malowaniu. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 Nie wiem czy to odpowiedni temat, a oddzielnego nie chcę zakładać. Wiecie może, gdzie można dorwać farby maskujące od Fosco czy innych firm w kolorze ciemnym, śliwkowym? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 Specshop to dystrybuuje, więc u nich bym szukał, ewentualnie u nich pytał o możliwość załatwienia w razie czego. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted December 11, 2015 Report Share Posted December 11, 2015 @Vaco, to jak wypadnie w leśną ściółkę to pozamiatane... Nawet na wiosnę można nie znaleźć. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Luk4sPL Posted December 29, 2015 Report Share Posted December 29, 2015 Przymierzam się do malowania (na razie) magów w kamuflażu Pencott Badlands lub Greenzone. Które kolory, z palety Montana Black, byłyby do tego najlepsze? Być może ktoś już próbował takiego malowania i jest w stanie pomóc :) Quote Link to post Share on other sites
GRZYBU Posted December 31, 2015 Report Share Posted December 31, 2015 (edited) A ja ostanio się przerzuciłem z malowania na hydrografikę i takie są moje efekty ogarnięcia nowej techniki :-) Edited December 31, 2015 by GRZYBU Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 (edited) Witam! Chyba dobry temat wybrałem. Otóż w niedługim czasie zostanę posiadaczem pomalowanej repliki na którą trochę polowałem co nie specjalnie mi się podoba (emka XM CA z 2009 roku). Chciał bym w jakiś sposób usunąć malowanie jednak wiem, że usuwając malowanie z plastikowych elementów za pomocą rozpuszczalnika/zmywacza do paznokci narażam je na wybarwienie oraz rozpuszczenie bazowej farby z metalowych elementów. Usunięcie papierem ściernym spowoduje poszarpanie plastików chociaż mam nadzieję, że w niedużym stopniu. I teraz moje pytanie do "malarzy": Jak usunąć malowanie dodane przez obecnego właściciela bez niszczenia farby fabrycznej? Jak ew. przywrócić wygląd czymś innym niż sprej z puszki "carcolor" / "montana" ? Już testowałem jakość podobnych farb a nawet rzekomo lepszych jakościowo na gazowym szotgunie którego również reanimowałem... Myślałem o anodowaniu ZnAlu ponieważ przy próbie oksydowania body może się stopić... Jakieś dobre metody polecacie? Edited January 3, 2016 by volf13 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 A wiesz czym replika była malowana? Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Szczerze mówiąc nie wiem. Ale załóżmy, że jest to "dupli color" / "motip". Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 (edited) A ja ostanio się przerzuciłem z malowania na hydrografikę i takie są moje efekty ogarnięcia nowej techniki :-) Ładnie Ci wyszło to malowanie, Grzybu. :icon_biggrin: Za multicamem nie przepadam, ale jak na pierwszy raz mazianiem hydrografiką, to bardzo ładnie. :icon_biggrin: W jakim sklepie się zaopatrzyłeś? No i czy drogo Cię to wyniosło? Sam zamierzam tą techniką się pobawić, ale na razie na częściach z auta. Edited January 4, 2016 by Ślepak Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted January 23, 2016 Report Share Posted January 23, 2016 Ludzie :D chciałbym pomalować części do repliki. Chciałbym uzyskać kolorystycznie coś podobnego do pencott greenzone. Jakie kolory polecacie? Będę pracować przy metodzie gąbkowej :D. Quote Link to post Share on other sites
GRZYBU Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 Kolejna replika w kolekcji juz zrobiona w Multicam Tropic :-) Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Tak prezentuje się replika po skończonym malowaniu, a i w weekend poszły do malowania magazynki. Chciałem dać kolor najbardziej zbliżony do śliwkowych, oryginalnych. Wyszło jak wyszło. Malowane Montana Black Merlot. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Tak prezentuje się replika po skończonym malowaniu, a i w weekend poszły do malowania magazynki. Chciałem dać kolor najbardziej zbliżony do śliwkowych, oryginalnych. Wyszło jak wyszło. Malowane Montana Black Merlot. Linki nie działają. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 U mnie widać Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Linki nie działają. http://postimg.org/image/ietjgxfhf/ http://postimg.org/image/uxqpb5d67/ Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 Może mi ktoś powiedzieć jak replika została pomalowana? Czy ona była jakoś oklejana czy coś w tym stylu? https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfl1/t31.0-0/q84/p180x540/12622262_1046314498744097_30578921215303800_o.jpg Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 Wygląda jak popsikana z aerografu, lub sprejem z bliska. Quote Link to post Share on other sites
lukasb13 Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 http://i.imgur.com/paAvRfll.jpg?2 http://i.imgur.com/mcedbty.jpg?3 Widział może ktoś z was jakiś tutorial który pokazuje jak uzyskać taki efekt? Quote Link to post Share on other sites
Primcio Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 Kolego chodzi Ci o takie wzorki w romby? Jeśli tak to połóż wzorek po ziemniakach siatkowy i pomaluj :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts