coyote_x Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Tego firefoxa, o którym pisałem idzie włożyć bez użycia młotka, przelotka + ładne ułożenie kabelków. Quote Link to post Share on other sites
beerman_x Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 Orientuje się ktoś czy jest już jakaś konkretna recenzja tej repliki (polska albo zagraniczna) ? Ja sam nic nie wygooglałem. Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 Ojj, ci młodzi :-) http://www.wmasg.pl/aktualnosci/cyma_mp5_r...informacji/816/ http://www.wmasg.pl/aktualnosci/cyma:_mp5_full_metal/814/ http://www.wmasg.pl/aktualnosci/mp5_cyma_w..._taiwangun/922/ Quote Link to post Share on other sites
huron96 Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 Witam Powiedzcie mi prosze jak z szybkostrzelnością jeszcze bo mam aksu cymy i jest kiepsko poprawilo sie cos? dziakuje za dopowiedz Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 (edited) Może ktoś dokładnie napisać jak to jest z regulacją hop up bo w jednych postach czytam że srubką imbusową a w innych że suwakiem. Który z tych elementów trzeba poprawić i w jaki sposób żeby się hopek nie rozregulowywał po kilki strzałach? W CM041.B kolegi suwak hopka chodzi bardzo lekko po kilku strzałach przesuwa się spowrotem do pozycji wyjściowej (w stron lufy) i dupa. Jak można temu zaradzić bo wygląda to na powazny problem. Do czego wogle służy śrubka imbusowa która jest obok suwaczka? Edited March 20, 2009 by Horblower Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Regulacja jest suwakiem, konieczna jest podkładka pod śrubę mechanizmu regulacji hopka, bez niej się rozreguluje, każdy przeciętnie zdolny manualnie osobnik sobie da rady. Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 czyli rozumiem że reguluje hopek suwakiem i następnie dokręcam tą śrubę imbusową żeby go zablokować w jednej pozycji żeby się nie przesuwał? Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Nie!!! Rozkładasz replikę (wyjąć tylko przedni pin), następnie wysuwasz lufę oraz hopka, dajesz pod śrubkę od hopka dobraną podkładkę, dokręcasz śrubkę, składasz wszystko do kupy. Po tym banalnym zabiegu hopek chodzi dość ciężko i stabilnie. Poczytaj co wyżej napisałem, trzeba replikę skręcić w kilku miejscach ale po tej operacji jestem całkowicie zadowolony Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Pytanko do posiadaczy tej repliki: jak wygląda kwestia jakość aku w modelach CM041 oraz CM041J? Badziew który z miejsca nadaje się do wymiany, czy raczej coś całkiem znośnego? Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Bateryjka stockowa nie jest najlepsza. ROF jest na niej dość słaby, starcza na jakieś 1000-1500 kulek. Wymieniłem batke na 9,6V KAN 1500 mah ogniwa mini i ROF jest naprawde niezły i wystarcza na jakieś 3000 kulek. Radziłbym wymienić bateryjke na coś lepszego. Jak już kolega pisał wcześniej do CM.041 ze stała kolbą wejdzie bateryjka 8,4V na ogniwach Large. Quote Link to post Share on other sites
Reka Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Hmm, dosłownie dwa dni temu nabyłem do swojej Giety aku mini 8,4V 1500 mAh Ni-HM Firefox (dostępny na TWG). Zakładam więc iż aku ten będzie odpowiedni także do tych CM-ek i sprawdzi się lepiej niż bateria stockowa. Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted March 27, 2009 Report Share Posted March 27, 2009 Hmm, dosłownie dwa dni temu nabyłem do swojej Giety aku mini 8,4V 1500 mAh Ni-HM Firefox (dostępny na TWG). Zakładam więc iż aku ten będzie odpowiedni także do tych CM-ek i sprawdzi się lepiej niż bateria stockowa. Myślę że na pewno. Firefoxy są porównywalne z batkami Intellecta, wiec mysle ze i Rof bedzie wiekszy i na dłuzej starczy ta bateryjka. Quote Link to post Share on other sites
beerman_x Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Jako, że też posiadam tą replikę już jakiś czas, podsumuję: - podkładka pod śrubę regulacji hopka konieczna, bez niej się rozreguluje - dokręcić śrubę mocującą trzpień ze sprężyną od mechanizmu przeładowania, dostęp po zdjęciu kolby - dokręcić obie śruby imbusowe od przełącznika trybu ognia (inaczej nieciekawy efekt po jakimś czasie strzelania) - jak wcześniej pisałem, trzeba włożyć cienkiego o-ringa pod montaż końcówki lufy do korpusu (miejsce pod celownikiem, konieczny demontaż przedniego uchwytu zawieszenia), dzięki temu całość będzie usztywniona i nie będzie latała, wtedy dopiero można dokręcić dolną śrubę mocującą RIS Po wykonaniu w/w czynności jestem zadowolony z repliki. PS. lepiej pasują magazynki cymy niż galaxy, na tajwanie ta sama cena, cyma lepiej wykonana i nie lata tak bardzo. Coyote_x a mógłbyś zrobić do tego jakiś foto-przewodnik "krok po kroku"? :wink: To będzie moja pierwsza replika więc nie chciałbym na start czegoś spartaczyć ;-) Quote Link to post Share on other sites
Bachmut Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Mam pytanko do szczęśliwych posiadaczy tejże MP5'tki Może ktoś mi powiedzieć czy wypróbował już te magazynki: http://www.specshop.pl/product_info.php?ma...roducts_id=4682 http://www.specshop.pl/product_info.php?ma...roducts_id=3099 Jak nie to proszę aby ktoś powiedział jak ma się sytuacja z midcapami do tego guna. Chodzi mi głównie o firmę + gdzie można kupić Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Ja nie próbowałem ale zważając na to jak szybko lecą magazynki 200 kulek CYMY to zastanawiałbym się nad midcap, to nie to samo co midcap 180 kulek do emki, ja mało strzelam, a przy tym ROF magazynek mi się dość szybko kończy. Quote Link to post Share on other sites
heaVen Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Ten drugi (firmy mag) pasuje chociaż się lekko telepie. Tak samo magi tokyo marui też pasują (w drugą stronę już nie). Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Firefoxy są porównywalne z batkami Intellecta Nie bluźnij. Są wielorotnie lepsze bo nie padają po pół roku. Quote Link to post Share on other sites
kuba-94 Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Ja dzisiaj zamówiłem tą replikę, jak przyjdzie postaram się coś o niej napisać. Z postów w temacie wyczytałem, że muszę: dokładnie i ostrożnie po dokręcać śrubki dać podkładkę pod śrubę hop up a jedyne co mógłbym wymienić to akumulator na np taki: http://www.taiwangun.com/shop,show,846 bo inny tuning jest nie potrzebny? czy coś pominąłem? Jak jest z celowaniem wystarczy celownik w replice do tych 50m czy lepiej dokupić kolimator lub lunetę? Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Kolimator z wysokim montażem się sprawdza, a luneta? ....... pomyśl :-) Quote Link to post Share on other sites
beerman_x Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 Wie ktoś co zrobić żeby dźwignia odsłaniająca wyrzutnik łusek (tam gdzie mieści się hop-up) tak nie latała? Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 Ta dźwignia nie lata ani troszkę. Jednak po jakimś czasie strzelania odkręciła mi się śruba mocująca sprężynę te dźwigni od strony kolby i zaczęła mieć luz. Być może Tobie też się odkręciła i dlatego ci lata. Quote Link to post Share on other sites
beerman_x Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 Może być. Jutro sprawdzę i napiszę czy pomogło. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Zauważyłem, że po podmianie silnika na stockowy z Classic Army (SAR Offizer M41FS) wzrósł zauważalnie ROF. Quote Link to post Share on other sites
Duscann Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 (edited) Czy ktoś wie może, gdzie można dokupić kolbę stałą do Mp5 (cm.041) ewentualnie jaka kolba pasuje z innej firmy? Dziękuję za info. Edited April 8, 2009 by Duscann Quote Link to post Share on other sites
kuba-94 Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 (edited) Mam tą replikę od 2 dni. Ogólne wrażenie jest świetne. Celność jest bardzo dobra. Zasięg skuteczny to 45-50m całkowity 60m. Strzelałem na kulkach 0,23g i 0,28g kulki 0,23 są troszkę za lekkie kulki 0,28g lecą idealnie prosto Jedyna różnica jest zasięg całkowity który przy kulkacch 0,28g jest trochę mniejszy Myślę ze najlepsze kulki do tej repliki to 0,25g. Jedynymi mankamentem są: bateria, magazynek. Dzisiaj po ok. 650 kulkach bateria padła. W magazynku zawsze zostaje kilkanaście kulek na końcu i nie da się ich wystrzelić, pomijam to ,że trzeba często nakręcać magazynek. Ogólnie oceniłbym replikę na 8,5/10 Chciał będę kupić do niej jakąś dobrą baterię i ładowarkę z funkcją rozładowywania i zabezpieczeniem przed przeładowaniem. mam na to 200zł co by było dobre? myślałem o tym: http://www.taiwangun.com/shop,show,845 lub http://www.taiwangun.com/shop,show,1192 (nie wiem czy się zmieści) czy lepiej kupić baterię o napięciu 8,4V czy 9,6V? a do tego ta ładowarka: http://www.taiwangun.com/shop,show,689 Edited April 9, 2009 by kuba-94 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts