gfilipek Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 Takie jedno małe pytanko... Jaka jest wytrzymałość mocowań pasa nośnego? Założyłem 3-punktowe i się zastanawiam 3kg lecące w dół na jednym kółeczku, bo przecież z tyłu jest tylko przelotka. Ja mam pytanko z innej beczki. Czy tylne ucho do mocowania pasa wytrzyma ciężar repliki, gdyż mam zamiar zastosować zawieszenie 1 pkt. Chodzi mi o model CM 0.49J. Bo to się przekłada przez kółeczko, ale na około chwytu :) Kółko robi tylko za przelotkę i nie trzyma całego cięzaru :) Z moją replika dzieje się coś dziwnego. Strzela normalnie ale co +- 50 kulke wystrzeliwuje na odleglość 10m. Czym może to być spowodowane? Kilka opcji. Pierwsza to za mocno ustawiony HopUp, potem magazynek, potem komora HU sama w sobie, może brudna lufa ?... Mam tą MP5 już długo i jak wcześniej pisałem jestem bardzo zadowolony. Trzeba tylko podkładkę pod HU, wymienić lufę na dłuższą i do boju. U mnie rozrzut na granicy zasięgu jest wielkości głowy człowieka ! Każdy kto chwilę się nią pobawił był w szoku, ja nadal jestem ;) Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 @up. co do skupienia to też byłem w szoku :D Quote Link to post Share on other sites
gfilipek Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 (edited) @up.co do skupienia to też byłem w szoku :D Chodzi mi oczywiście o zasięg skuteczny nie maksymalny ;) Edited November 3, 2009 by gfilipek Quote Link to post Share on other sites
NashVille Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 (edited) Wiecie może jak rozłożyć gb ? Chodzi mi tylko o zmianę springa i chcę to zrobić jak najszybciej i nie namęczyć się ze składaniem rozkładaniem i główkowaniem gdzie co ma być. Replika nie posiada gwarancji więc nie zrobią mi tego za free a sam nie mam zamiaru płacić nie wiadomo ile za przesyłki itd. :wink: Edited November 4, 2009 by NashVille Quote Link to post Share on other sites
Cineq Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 http://www.mechbox.com/mechbox/v2-mechbox-...ng-upgrade.html Dobra stronka. Dobrze pokazane jak rozłożyć gearbox. pozdrawiam serdecznie Cineq Quote Link to post Share on other sites
NashVille Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 Dziękuję za to i może ktoś ( większość ) wie jak wyjąc gb z chwytu? Pozdrawiam Nash Quote Link to post Share on other sites
Cineq Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 Na tej stronce wszystko masz. Co prawda opisane na podstawie mp5 TM :uśmiech: Poszukaj tam w dziale AEG's. Znajdziesz tam wszelkie potrzebne info o rozbieraniu i składaniu repliki do kupy. Pozdrawiam serdecznie Cineq Quote Link to post Share on other sites
NashVille Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Dziękuje rozkręciłem gb ,teraz czekam na springa. :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
bertini86 Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 Mam tą MP5 już długo i jak wcześniej pisałem jestem bardzo zadowolony. Trzeba tylko podkładkę pod HU, wymienić lufę na dłuższą i do boju. U mnie rozrzut na granicy zasięgu jest wielkości głowy człowieka ! Każdy kto chwilę się nią pobawił był w szoku, ja nadal jestem ;) Mam nadzieję, że nie przegapiłem jakiegoś twojego wcześniejszego posta. Możesz coś więcej napisać o tuningu Mp5-ki? Na razie mam replikę stockową, myślałem nad wsadzeniem dłuższej lufy Systemy, maskującego ją tłumika, gumki Guardera i jakiegoś kolimatora. Czy taka przeróbka ma w ogóle sens czy darować sobie przedłużanie tej broni? Quote Link to post Share on other sites
gfilipek Posted November 13, 2009 Report Share Posted November 13, 2009 Mam nadzieję, że nie przegapiłem jakiegoś twojego wcześniejszego posta. Możesz coś więcej napisać o tuningu Mp5-ki? Na razie mam replikę stockową, myślałem nad wsadzeniem dłuższej lufy Systemy, maskującego ją tłumika, gumki Guardera i jakiegoś kolimatora. Czy taka przeróbka ma w ogóle sens czy darować sobie przedłużanie tej broni? Hmm.. nie wiem czy przegapiłeś, czytałeś cały wątek ? :)Powtarzalność chińskich produkcji jest na niskim poziomie, więc nie wiadomo co masz w rękach... U mnie wymiana elementów, o których piszesz znacznie zwiększyła celność. Nie masz wersji SD, że chcesz tłumik dokupować ? feee :) Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted November 13, 2009 Report Share Posted November 13, 2009 Ale bezpiecznik raczej nie mieści się na górze. A jak ułożyc baterie? Jednak obok drugiej? I jak z regulacja hop-up? Wszedzie piszą ze reguluje się go kluczykiem a ja tam mam taki wystający kawałek plastiku Ja włożyłem firefoxa 8.4V na dużych ogniwach bez wyłamywania czegokolwiek. Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted November 15, 2009 Report Share Posted November 15, 2009 Do cm.041 lepiej kulki 0,23 czy 025? Guarder ma dobre kulki? Ile cm041 ma fps w stocku? Mirzył ktoś? Bo w to co podał mi sklep niechce mi sie wierzyc zbytnio.. Quote Link to post Share on other sites
gfilipek Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 Do cm.041 lepiej kulki 0,23 czy 025? Guarder ma dobre kulki? Ile cm041 ma fps w stocku? Mirzył ktoś? Bo w to co podał mi sklep niechce mi sie wierzyc zbytnio.. "...Czy oni grają w sieci ? Mogę z nimi zagrać w sieci ?" Znasz taką reklamę neostrady puszczaną w tv ? Bo twoje wypowiedzi tak wyglądają... Kulki dobiera się według FPSów, a nie marki repliki. Jeśli masz ok 400FPS (a powinieneś przy CM041 w stocku) to polecam kulki G&G 0.25 Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 Witam, posiadam replikę cm.041 J Która precka lepiej zastąpi stock 220mm ? Systema 395mm http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4132 Madbull 363mm http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1929 Co warto wybrać... Dłuższą czy o mniejszej średnicy ?? Oczywiście mam tłumik, który ją zakryje Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 Witam, zakupiłem cm 0.41 + baterie firefoxa 4000... no i czy tą ładowarką dołączaną do repliki mogę ładować tą baterie?? Quote Link to post Share on other sites
Cineq Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 Możesz ale lepiej jest zaopatrzyć się w jakąś sensowną. Pozdrawiam Cineq Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 (edited) Hmm jesteś pewien że nie uszkodzę baterii >? ona jest 9.6V Zakupiłem takie kulki: http://www.taiwangun.com/amunicja_kulki_0_...m_p_j-1045.html Będą dobre? Edited November 19, 2009 by lukas22 Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 Lepsze byłyby TAKIE. Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 Heh wiadomo;/ ale są droższe... nie mogłem już naciągać budżet. Orientuje się ktoś czy magi z cm0.41 wejdą do kamizelki pattern 83? Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Witam. Czy w to miejsce: http://www.wstaw.org/pokaz/31947/ Można zamontować "ucho" do pasa nośnego? Np takie: http://www.taiwangun.com/wyposazenie_takty...k_p_j-1364.html Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 Orientuje się ktoś czy magi z cm0.41 wejdą do kamizelki pattern 83? Jasne. Do ładownic na "szelkach" wchodzi conajmniej 6, po cargo można upchnąć jeszcze więcej. Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Witam, 1. Nigdzie nie znalazłem info o średnicy lufy w cm.041. Wie ktoś jaką ta lufa ma średnice? 2. Dzisiaj na strzelance miałem kilka "zacinek" kul w lufie. Albo leciały na ~5-10m albo dopiero za drugim strzałem wylatywały dwie naraz. Jest to spowodowane "partia" kulek? Zawsze używałem kulek P&J i zacięcia nie występowały lecz dzisiaj strzelałem z dopiero co zaczętej paczki. Pozdrawiam. Tom92 Quote Link to post Share on other sites
malacz123 Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 (edited) Mam to samo:OOO, ponoć uszkodzony GB;/ Mam kulki P&J. Edited November 29, 2009 by malacz123 Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 a może zmieńcie kulki? Quote Link to post Share on other sites
lenczek Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 a czy nie jest tak, ze w tych cymnakch jest wstawiona chinska precka ?? 6.04mm ?? i to moze byc wina kulek... ja mam cymke MP5 SD6 (0.41), używam kulek guardera i żadnych zacinek nie miałem, a warunki do strzelania były nie za ciekawe, deszcz, błoto, piach..... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts