bass21 Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 już kurier był u mnie z repliką bardzo dobrze spasowane elementy, nie ma luzów jutro będę strzelał bo sie batka ładuje i napisze więcej Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 sory ze tyle postów ale jak się liczyło czas ładowania baterii ?? Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 Szukaj... Było... Ale że mam dobry dzień, to podam na talerzu ;) (A*1,4)/B=C A - pojemność baterii B- -prąd ładowania ładowarki C- -czas ładowania Pozdrawiam forzamilan Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 (edited) ładowałem ją 6 godzin i zacząłem strzelać i po 1 i pół magazynka przestał i batka syczała dzięki za odp Edited June 11, 2010 by bass21 Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 Ładowałeś rozumiem tą shitładowarką dołączoną do repliki ? Kupuj mikroprocka a ten kamień wyrzuć za okno ;) Pozdrawiam forzamilan Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 ok zobacze dzisiaj bo naładowałem ją te 8 godzin a mikroprocesorową i tak bede kupował dzięki Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 i znowu rof spada po 2 magach niecałych wywaliłem bezpiecznik, czy to coś da?? Quote Link to post Share on other sites
InOsAK Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 bass21: Sprawdź miernikiem napięcie pakietu przed strzelaniem (po naładowaniu) i po (gdy już niedomaga) i podaj wyniki. Może po prostu któreś ogniwo niedomaga. Ja swoim wystrzelałem już około 10tys. z czego większość nie osobiście :) - Urwana rączka przeładowania. Rozwiązanie: nowy, stalowy element łączący rączkę z zamkiem (a sama rączka to aluminium z zewnątrz i ołów w środku). - Kable wymieniłem na silikony, bez bezpiecznika, teraz pakiet wchodzi bez problemów. - Uchwyt przy kolbie (wysuwana) jest niedopracowany i niesolidny, przy mocniejszym pociągnięciu wypina się z kolby. Przy zawieszeniu jednopunktowym to spory problem. - Selektor trybu ognia co jakiś czas może się odkręcać, ale mi zdarzyło się to na razie tylko raz. - 0,20g - 380fps (sprężyna 100 guardera), 400fps (stockowa). - Zero zacięć kulek! Czy to G&G czy Pestki zero problemów. - Celność b. dobra, lepsza niż "uber-510fps-cqb-ak-74" kolegi, gdzie kulki lecą szybko, ale nie tam gdzie trzeba :D Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Jeżeli to stockowa batka - to pomyśl nad jakimś Intellectem i mikroprockiem. To podstawa. Pozdrawiam forzamilan Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Nie! Tylko nie Intelecty! Kiepskie bardzo ogniwa i rzadko gdzie je dostaniesz. Weź se lipolka spraw. Super sprawa. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 wystarczy mi http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...irefox-846.html a mikroprocesora już zamówiłem a te batke to zobaczę czy kupię bo nie wiem jak będzie jak naładuje mikroprocesorem Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 Wie ktoś może jak rozmontować front tej MP5? Bo dzisiaj przewróciła mi się i są luzy pomiędzy upper receiverem a zespołem lufy zewnętrznej i rury gazowej, więc chcę to rozłożyć i zobaczyć czy wszystko w porządku. Wyjąłem lower receiver z gearboxem, zdjąłem szyny RIS, wyjąłem lufę wewnętrzną, ale nie wiem co dalej zrobić, żeby oddzielić front od reszty. Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 Na instrukcji jest obrazek jak to rozłożyć:) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 (edited) Chodzi Ci o ten rysunek na stronie 13 w tej instrukcji? CYMA_CM-041B_CM-041J_ManualChinese_English.pdf Bo ja w ogóle nie dostałem razem z peemem żadnej instrukcji. Według tego manuala lufa zewnętrza (44) łączy się z tą częścią (45) za GB, na której jest prowadnica (47) zamka (suwadła?) (26) o.0 W każdym razie, dalej nie wiem, co odkręcić, gdzie wcisnąć, żeby oddzielić upper receiver (27) od reszty. Wykręciłem (4), (8), ale dalej nie mogę wyjąć uchwytu zawieszenia (7). I do czego służy przycisk (24), po wciśnięciu nadal nie wychodzi ten szary blok metalu (23), w którym siedzi (komora?) HOP-UP (15). Edited June 27, 2010 by lukeese Quote Link to post Share on other sites
Gieniu Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 Używa ktoś może tych magazynków http://www.allegro.pl/item1088836190_nowos...id_cap_mp5.html jeśli tak to jak się spisują?? btw może ktoś polecić jakieś dobre metalowe mid-capy do cm041?? Quote Link to post Share on other sites
Trykulec Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Panowie macie jakiś pomysł jak wcisnąć baterię do chwytu z latarką? Chwyt pochodzi od repliki jg, a tam ponoć body troche jest zmienione. Quote Link to post Share on other sites
Musley Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 Mam takie cuś: http://www.taiwangun.com/pistolety_maszyno...m_041-1334.html Też macie cholerne problemy z wciśnięciem baterii do frontu? Quote Link to post Share on other sites
Trykulec Posted July 15, 2010 Report Share Posted July 15, 2010 Czy do tych mp5 kolba stała od classic army będzie pasować bez problemu? Quote Link to post Share on other sites
lenczek Posted July 17, 2010 Report Share Posted July 17, 2010 ja montowałem kolbę TM to musiałem trochę rzeźbić w środku tą część co na replikę się nasuwa. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 17, 2010 Report Share Posted July 17, 2010 A czy klasyczny chwyt przedni od ostrej podejdzie do tej repliki? Bo przymierzałem chwyt od MP5 G&G i był za długi, w ogóle cała lufa zewnętrzna była dłuższa (ale była to chyba wersja Eco, która według danych SpecShopu jest dłuższa o 3cm). Chwyt właśnie był za długi. Ten od ostrej jest o 3mm krószy od chwytów z TM i CA i ma ok 15cm. Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 Do mnie przyszła ta repliczka (miałem taką ale ze stałą kolbą - ekstra). Zobaczcie jaką dostałem wykrzywioną kolbę: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Dziwne że takiego babola potrafi Taiwangun sprzedać. Napisałem już do nich zobaczymy co z tym będzie. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Ten sklep naprawdę coraz bardziej mnie zadziwia. To się nazywa rzetelny serwis zerowy :/. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 przegląd zerowy sprowadza się raczej do przestrzelenia i poprawienia a zewnątrz to wiadomo jak jest ;) Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Przy n-tym otwieraniu kolby aż mi się ukruszyła. Widać było że jakaś wada materiałowa jest. Krakman przyjął na reklamacje. Quote Link to post Share on other sites
Musley Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=503- czy ktoś mógłby mi udzielić w miarę szybkiej odpowiedzi, czy taka bateria zmieści się do tej (http://www.taiwangun.com/pistolety_maszynowe-aeg/cm_041-1334.html) repliki? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts