koniu12 Posted November 9, 2008 Author Report Share Posted November 9, 2008 Juz zamowilem 20k Goldenów xD klamka zapadła :D Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 ktoś wspomniał o GFC, a jakim cudem one się opłacają? są gorsze od G&G a kosztują tyle samo... no, G&G są o 80 groszy tańsze ;> Quote Link to post Share on other sites
METEOR Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Ja polecam Guarder-y . Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 (edited) Tokyo Marui 0.25BB's Uważam że to najlepsze kulki na świecie. Tylko drogie że cholera 950 kulek za 20PLN. A te kulkki nowe BBB's?: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2783 Edited November 10, 2008 by F4RR3LL Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 G&G 0,25g i guardery. Cud miód.;d Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 tylko i wyłącznie Blastery - a przerobiłem już różne... Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 A te kulkki nowe BBB's?: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2783 Do sprężyn M100 MAX, potem stają się niebezpieczne. W niektórych środowiskach zakazane. Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 A EXCELLE? warte uwagi ? :) Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 A EXCELLE? warte uwagi ? :) Kiedyśbyły to jedne z najlepszych kulek, ale później ludzie zaczęli na nie narzekać, no i pojawiły się inne, tańsze alternatywy. Quote Link to post Share on other sites
Qbakam Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 A jak mają się do całego kulkowego świata PJ, da radę na precce 6,04? Jak dotąd używałem G&G i muszę powiedziec, że w AKS - 74U i precce uwaga... Elementa dają radę elegancko - 40m trafiają w drzewko o śr. 20cm raz za razem. Ale wiadomo, 10zł to różnica jest. Także co sądzicie o PJ? Quote Link to post Share on other sites
Zigfir Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Do sprężyn M100 MAX, potem stają się niebezpieczne. W niektórych środowiskach zakazane. A guzik. Trzeba było najpierw pod link zajrzeć. To nie to samo co "BBB MAX" a porządne "zwykłe" kulki biovala. [Te niebezpieczne wykonane są z tworzywa przezroczystego i są cięższe]. W dodatku to kulki bio co zdecydowanie zalicza się na +. Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 (edited) Ale wiadomo, 10zł to różnica jest. Także co sądzicie o PJ? Żeby mi za darmo dawali - nie wezmę!Raz spróbowałem, nigdy więcej. W midcapach G&P do AK tną się makabrycznie. Rozrzut w TM-owym AK-47 z prec lufą Systemy zdecydowanie większy niż kulek TM czy Guarderów. Zasięg skuteczny spadł mi na nich o jakieś 10 m - właśnie z powodu spadku celności. Edited November 16, 2008 by Michal_g Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 A guzik. Trzeba było najpierw pod link zajrzeć. To nie to samo co "BBB MAX" a porządne "zwykłe" kulki biovala. [Te niebezpieczne wykonane są z tworzywa przezroczystego i są cięższe]. W dodatku to kulki bio co zdecydowanie zalicza się na +. Oki, rozpędziłem się ;) Swoją drogą ciekawe, że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi... Cóż i tak są drogie. G&G za tę wagę i ilość kosztują 35-39 zł. A to, że bio, to fajnie, o ile się nie porozwalają podczas strzelania w wilgotne dni. Acz inicjatywa ciekawa ;) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 G&G i zdecydowanie tylko G&G !! Uzywalem rowniez Blasterow ale celnosc byla na nich gorsza. Zrobilem tez kiedy porownanie i rozwalilem kilka kulek G&G i kilka Blasterow. Wynik? G&G w srodku nie mialy zadnych pechezykow czy jakis niedorobek, blastery zas mialy takie dziwne "fale" widoczne na polowkach kulki w srodku Na dodatek G&G wychodzi taniej od Blasterow :P Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Blastery lepsze od Goldfire i P&J. Quote Link to post Share on other sites
koniu12 Posted November 17, 2008 Author Report Share Posted November 17, 2008 Lepsze ale drozsze :P Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Panowie a co powiecie na temat Biovali BBB (nie BBBMAX). Czy warto rzeczywiście płacić te 15zł więcej w porównaniu do G&G ? Quote Link to post Share on other sites
METEOR Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 Na bioval-ach 0,25 uzyskałem około 5 m zasięgu więcej niż na kulkach 0,25 guarder w m15a2 CA carbine 380 fps . Quote Link to post Share on other sites
borowa1516 Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 To jest Fa mas MARUI on ma 280 fps nie za ciężkie te kulki ?? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 Nie no w sumie można używać... Quote Link to post Share on other sites
borowa1516 Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 JA w takim przypadku brałbym maksymalnie 0,23 :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 Panowie a co powiecie na temat Biovali BBB (nie BBBMAX). Czy warto rzeczywiście płacić te 15zł więcej w porównaniu do G&G ? REWELACJA ! Od kiedy przestrzeliłem replikę na tych kulkach, nie kupuję nic innego. Quote Link to post Share on other sites
SK8 Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Jako najlepsze uważam kulki TM, lecz są cholernie drogie. Używam G&G i chyba jest to opcja bardziej korzystna cenowo. Podsumowując kulki G&G są też bardzo dobre 8-) Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Pamiętajcie ża na zlotach BBBmax są zabronione na zlotach, a nawet na zwykłych strzelankach mogą łatwo zrobić krzywdę... Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 (edited) Dlaczego? kto to ustalał? Edited December 11, 2008 by Zambezi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts