Piotrekpl1985 Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 Tyle, że części do GBB nie zawsze są kompatybilne z tymi od AEGów. Kolba raczej nie będzie pasować, bo w GBB w kolbie jest sprężyna powrotna, czego w AEGu nie ma. Poza tym na pewno ta rączka przeładowania nie będzie pasowała. Uchwyt i panele na risa na 100% się nadadzą. Pozdrawiam Cześć! Dziękuję Ci Krzysiu za odpowiedź. Mógłbyś mi coś więcej o tym napisać? Bo jak widzisz jestem w temacie zielony... ;) Zastanawiałem się czy może kupić jakiegoś gaza z gotowych ofert na specshop i dokupić panele, zmienić kolbę, celownik itd. Ale po prostu nie wiem co i jak się do tego zabrać kurcze :/ Quote Link to post Share on other sites
leszekhardkor Posted September 23, 2010 Report Share Posted September 23, 2010 Nie ma ktoś przypadkiem na sprzedaż blokady zaworu (valve locker)? Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 (edited) Witam! Jestem zielony, jeżeli chodzi o WE, bo jak dotąd interesowałem się innymi, ale znowu zmieniłem zdanie. Poczytałem trochę o 3 wersji tego karabinku i wychodzi na to, że fajna rzecz. Pozwoliłem sobie na lekturkę tego tematu, ale nie znalazłem sprecyzowań, który problem czego dotyczy, a podobno wersja trzecia wprowadziła parę innowacji (ktoś wie jakich?). Tak więc, jakie problemy występują z tą nową wersją (trzecią z oznaczeniami) i czy jakieś występują. Czy występuje "szatkowanie" gumki i kulek, etc. Myślę, że takie coś by się przydało kilku osobom planującym zakup tej repliki. Pozdrawiam P.S. Rozważałem kupno M4 od KJW/TK, ale coś się powoli rozmyślam... Brak oznaczeń, tu są. Tam plastikowy bolt (w połowie), tu nie (jaki metal?). Jedyne co mi się nie podoba w WE, to trochę, a nawet trochę bardzo oddalona budowa od oryginału i jednoczęściowe suwadło (podobno dwuczęściowe stabilizuje moc). Złoty cylinder uważam, że fajnie imituje łuskę :) Nie jestem natomiast przekonany co do złotej dyszy(?), którą się wysuwa z suwadła i można regulować FPS. Na filmiku z widać na 1:24-1:26 jak się wygina (wiem, że tam nie jest 3 wersja, ale to chyba jest takie samo). Wygląda bardzo nietrwale. Niech ktoś rozwieje moje wątpliwości co do tej części. Jeżeli powinienem wybrać TK i robię błąd decydując się na WE, też proszę napisać :) EDIT: Literówki :) Byłbym wdzięczny jakby ktoś odpowiedział i rozwiał wszystkie moje niepewności :3 Edited October 23, 2010 by sqo Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 Jeśli chodzi o wersję z Taiwanguna, to ona nie ma oznaczeń. Poza tym prowadnica dyszy (nie wiem, jak to dokładnie nazwać) wcale się nie wygina, tylko ma minimalne luzy i wcale nie jest złota (w pierwszych wersjach była dysza i jej prowadnica (?) mosiężna). Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 (edited) ona nie ma oznaczeń Przecież wcześniej napisałem, że tamta jest nie jest 3-cią wersją :> Poza tym na filmiku widać jak się ewidentnie wygina, gdy gość nasuwa ten polimerowy pierścień zaciskowy. Czy występują z tą częścią jakieś problemy? Pozdrawiam P.S. Mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat wszystkich tych spraw, które poruszyłem wcześniej? :3 Edited October 23, 2010 by sqo Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 Edytować już nie mogę, a jeszcze jedna rzecz mnie nęci. Jak duża jest różnica w celności, między M4 CQB, a M4a1. Szczerze mówiąc, wolałbym CQB, ze względu na gęsto zalesiony teren, w którym się strzelam, no i okoliczne budynki. Jednak boję się gwałtownej utraty celności. Chciałbym jednak trafić w tego człowieka z kilkudziesięciu metrów, bez konieczności zasypywania go kulkami... Co o tym sądzicie? :P Quote Link to post Share on other sites
krzysiek2222 Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 Mam M4 WE i dobrze wiem, że ta rurka się nie wygina, tylko ma lekki luz. Chodzi o to, że można ją lekko wychylić, ale dalej pozostaje prosta, nie zgina się. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 25, 2010 Report Share Posted October 25, 2010 Edytować już nie mogę, a jeszcze jedna rzecz mnie nęci. Jak duża jest różnica w celności, między M4 CQB, a M4a1. Szczerze mówiąc, wolałbym CQB, ze względu na gęsto zalesiony teren, w którym się strzelam, no i okoliczne budynki. Jednak boję się gwałtownej utraty celności. Chciałbym jednak trafić w tego człowieka z kilkudziesięciu metrów, bez konieczności zasypywania go kulkami... Co o tym sądzicie? :P Myślę, że długi gaziak nie jest dla każdego... A samo "chciejstwo" to nie wszystko, jak chcesz super precyzji kup elektryka raz zrobisz i nie będziesz miał kłopotów, gaziaki to męka... :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted October 25, 2010 Report Share Posted October 25, 2010 kup elektryka The problem is, that i'm fed up with them :D Od zawsze kręciły mnie gaziaki i teraz mam warunki aby sobie kupić :3 Btw, postanowiłem zmienić temat do mojej dyskusji na TEN, bo to podchodzi bardziej pod porównanie :> Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 A taki WE z Ra-Techem? bo chodzi mi on po głowie xD http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152194377-CUSTOM-RA-TECH-WE-GBB-NPAS-M4.html Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Po 1, taki sam jest na GunFire. AirSoftGuns jest objęty programem partnerskim GF. Po 2, to jest I lub II generacja, czyli teoretycznie może mieć jakieś wady wieku dziecięcego, aczkolwiek ma części Ra-Techa. Ja osobiście bym i tak wybierał wersję III, gdyż tu brak oznaczeń ;) Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 mogę prosić linka do III gen? Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_320&products_id=5937 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_320&products_id=5938 Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Nowy film od WE z Open Bolt: http://www.youtube.com/watch?v=vG1Ylb7KPcQ Quote Link to post Share on other sites
Kiekos Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Holy f*ckin' sh*t :icon_eek2: Awesome :icon_eek2: Szkoda tylko, że nie pokazał jak BC łapie Bolt Carriera :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 (edited) No szkoda bo nie widać czy poprawili suwadło (wcześniej nie chowało się do końca). Ale za to krótki magazynek sugeruję, że WE wprowadzi repliki które ucieszą fanów NAM'u. Edited December 18, 2010 by Amadem Quote Link to post Share on other sites
Sgt. Paul Jackson Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 No to jeszcze jeden film M4 WE z Open Bolt'em http://www.youtube.com/watch?v=dXiE3IRPnVY Quote Link to post Share on other sites
s4lius Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Pytanie: Jakie RISy pasują do M4 WE oprócz WE i oryginalnych od ostrej? Chodzi mi tu bardziej o niższą półkę typu Boyi czy Element np Ponowie pytanie Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Z reguły, trzeba dopasować / podpiłować dany element i będzie ok... Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Open bolt ma się ukazać w ciągu miesiąca: http://www.youtube.com/watch?v=8QPf-0Cm7Uw Quote Link to post Share on other sites
Martini3g Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Witam, rozważam zakup owej repliki, ale nie wiem czy zasilać ją GG czy co2 (zabawa w propan mnie nie interesuje). Po lekturze całego tematu wnioskuję, że sylikon zawarty w gg strasznie zasyfia system hop up, przez co celność jest tragiczna. Co2 natomiast ponoć słabnie po kilku strzałach. Stąd moje pytanie czego wy używacie, co jest lepsze, czy da się wystrzelić cały mag na co2 jedną serią, jak z celnością? Byłbym wdzięczny za odpowiedzi i z góry przepraszam za błędy stylistyczne (późna pora :teeth: ) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Poczekaj na open bolta, bo na razie to ni ma sensu. Stary HU w emkach WE to tragedia... (Sam propan tutaj nie ma za dużo do powiedzenia) Po prostu konstrukcyjnie jest spartolony! Quote Link to post Share on other sites
Martini3g Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Kiedy właśnie open bolt mnie zniechęca --> słabsze osiągi, a nie jestem aż takim "pedantem" w sprawach realizmu, jeśli chodzi o tez złoty cylinder(dla mnie ładnie imituje łuskę w komorze:). Prosiłbym o odpowiedź na moje poprzednie pytania i na to czy zestaw ra-techa "stinger hop up" dużo pomaga w zwiększeniu precyzyjności strzałów? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Przecież komora jest daleko z przodu niż ta rura, można powiedzieć że "zaczyna się" w połowie delta ringu :wink: Quote Link to post Share on other sites
Martini3g Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Wiem jak wygląda hopup w replikach we bo miałem scara tejże firmy, ale sytuacja zmusiła mnie do sprzedaży :maniak_smutny: Jednak był os stockowy, gdyż nie zdążyłam się zabrać za jego tuning. Strzelałem tylko na gg, a przy jego krótkiej lufie i stockowym hopupie celność była taka sobie :maniak_zle: Mam zamiar znowu stać się posiadaczem repliki we, ale tą już poddam tuningowi. Dlatego zadałem poprzednio kilka pytań i wciąż nie otrzymałem na nie odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts