Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] P90

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Stokowa gumka jest bardzo dobra. Chciałem polepszyć i popsułem. Systema jest z 50 razy gorsza od tego stoka. Stok jest o dziwo bardzo miękki, wygląda i zachowuje się jak silikon, nie jak standardowa zrobiona z ryżowego papieru guma. Bardzo ładnie kręci i jest na nim duża powtarzalność, oczywiście kiedy się wszystko bardzo dokładnie umyje z chińskiego smaru, którego można znaleźć 2 tony w GB, cylindrze, dyszy i komorze hopa.

Wracając do meritum, po założeniu systemy, zrobieniu teflonu (bez tego wiatr wiał każdą dziurą ;-) ), nastąpił spadek zasięgu i zwiększenie rozrzutu. Wracam do stoka, albo wypróbuję jeszcze JBU gumę z ząbkami takimi jak Cybergunowe BAX`y, tudzież stok z P90.

Edited by Tuksiak

jak już wrócisz do stocka to napisz conieco :)

może to nie wina gumki a użytkownika/składcza ?

Wogule to tak posta napisałeś że niic ino płakac ..Zmieniłeś gumkę i jest lipa,nie wróciłes do stocka i twierdzisz że będziie lepiej niż przed zmianą ? ..Jasnowidz normalnie :P

Edited by rain777

Nie wiem czy wpadłeś na to, że jakoś tak się głupio składa, że nawet wiem jak się gumki wymienia. Ba nawet lekko poprawiła się prędkość wylotowa kulki, więc wymiana raczej była prawidłowa. Guma do 4 liter jest.

A jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, to trudno, do szkoły :).

Napisałem wyraźnie, po wymianie na gumkę Szitstemy strzela gorzej niż na stoku. Niestety w domu nie mam 40-50m odległości, żeby to stwierdzić, więc jestem to w stanie zrobić tylko w polu. Zmieniłem -----> postrzelałem ----> stwierdzono, że kupa -----> będzie wymiana JBU<->stok ----> za tydzień strzelanie powtórne. Tak trudno pojąć?

Edited by Tuksiak

Kochane żółte łapki... Taki sam numer miałem w Gietce. Stockowa kręciła rewelacyjnie, po wymianie na czarnego Guarder'a zasięg spadł o jakieś 10 metrów. A gumka była dobrze założona. Pimpek z kolei na takim samym czarnym Guarderze ma te 45 metrów skutecznego.

Gumy guardera znam i mogę spokojnie polecić (tylko ostrożnie przy montarzu!), a na SYSTEMAch przejechałem się już nie raz... Kiedyś podobno dobra firma, ale chyba trochę się "zepsuła"... :-F

Widział ktoś może pasujące do pimpków:

1 komory HU?

2 fronty ze zintegrowanym kolimatorem? Ktoś niedawno znalazł gdzieś, ale nie pasowało podobno...

Witam,

a ja troszkę z innej beczki ;) Zajechałem drugi tłok. Pierwszy to był stockowy więc za bardzo się nie dziwiłem, a drugi to TEN, więc w tym przypadku myślałem, że będzie lepiej ;( a tu zonk

Może jakieś propozycje i sugestie, czy może po prostu ten tłok też nie jest za rewelacyjny.

Dodam, że pimpek jest podkręcony na ROF'a czyli:

Sprężyna 110, kulkowe łożyska, silnik G&P HS 120, batka LiPol 11.1, ROF ok 26-28 k/s

Pozdrawiam

Dziki

Pod takiego ROFa to tylko Deep Fire z zębam z powłoką tytanową. Bo tak zajedziesz każdy tłok. Albo po prostu wrzuć słabszą batkę. Bo jednak LiPol 11.1v to bardzo dużo.

Co do gumek HU moja stockowa była ucięta w jednym miejscu. Miałem Gumkę Systemy pod ręką. Jeszcze ze starej partii. Kręci wyśmienicie tylko mocniejszy dystanser było trzeba zrobić. Co do czarnych guarderów. Trzeba mieć odpowiednią ilość fps. Bo w zimę i przy 320 fps to u mnie działa się masakra. Strasznie twardnieje.

Witam,

przymierzam się właśnie do tego DF'a i troszkę żałuję, że od razu go nie zakupiłem. Ale mam też jedno pytania i jednocześnie tezę, czy jest możliwość zajechania tłoka jeśli zatrzyma się kulka na gumce. Obecnie posiadam czarną Systemę i mam wrażenie jakby czasami kołnierz się zawijał razem z kulką, ale nie wiem czy jest to wynikiem tego, że tłok się rozjechał a popychacz cały czas pracował czy może to, że kulka się zacięła i tłok przez panujące wewnątrz opory wolniej powrócił a zębatka już chciała naciągać kolejną serię.

To taka moje małe przemyślenia i być może są błędne i nie logiczne, ale po prostu szukam przyczyny ;)

Pozdrawiam

Dziki

Jeśli miałeś typową zacinkę czyli kulka w komorze a GB próbowałam zrobić cykl to może być przyczyną zajechania tłoka. Bo jak wiadome zacinka powoduje zajechania tłoka bądź zębatek.

Tuksiak masz rację co do czarnego guardera. A przezroczysty Guarder jest delikatniejszy więc trzeba uważać jak się go zakłada. Ale sądzę, że jej montaż powinien pomóc na twój problem.

2 fronty ze zintegrowanym kolimatorem? Ktoś niedawno znalazł gdzieś, ale nie pasowało podobno...

Pogadaj z Krakmanami. Ostatni wypust Pimpków jest właśnie ze zintegrowanym koli - macałem taki, opinia parę stron wcześniej - może da się kupić sam front z koli.

OTOH, nie wiem po co Ci ten zintegrowany koli - cholera nie ma regulacji położenia kropki, a regulacja jasnosci ma 3 położenia: wyłączone - bardzo jasne - jasne jak cholera.

Oby było ładnie i starannie zrobione. Z kolimatora i tak korzystam rzadko (podobnie jak z repliki - moim głównym wyposażeniem jest lornetka. Na całodniowej strzelance wystrzelam ze 4 low-capy... ;-)) a zależy mi na ładnej linii. Pomijam fakt, że aimpoint m3 jest dość ciężki i psuje rozłożenie wagi repliki.

Jeżeli ma około 1,5-2 cm światła i PUNKT celowniczy (nie żadne kółka czy krzyżyki) to się nada.

panowie mam pytanie, (przyznam że nie czytałem tych 42 stron)

chcę kupić sobie P90 i trochę mi się pomieszało, (w czasach gdy szukałem było tylko od TM)a w dziale dla zielonych nie mogę pisać bo konto od roku tyle że dawno mnie nie było.

no więc w temacie znalazłem coś takiego

http://www.taiwangun.com/pistolety_maszyno...d_acm-1502.html

i chciał bym sensowną opinię czy warto brać, ogólnie podoba mi się ta wersja tylko namnożyło się firm że już nie wiem czy mi się nie rozpadnie zaraz albo co. Prosił bym tylko o nie pisanie o wszystkich szczegółach do możliwego ulepszenia czy coś tylko czy samą replikę warto brać (o ulepszenia zapytam jak już będę miał :))

z góry dzięki