tafi Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 A jeżeli mielibyście wybór pomiędzy P90 GFC/ACM/JG i P90 CA SLV to co byście wzieli? Jeżeli chodzi o moc to ACM, żeby uzyskać podobny efekt w CA trzeba co nieco wymienić. Z drugiej strony CA ma klimatorek i nie każdy potrzebuje "pistoletu snajperskiego". Prawdopodobnie w jednym i w drugim przypadku replika wymaga porządnego przeglądu zerowego, wyregulowania, oczyszczenia podkładkowania. Ja mam ACM od Krakmanów i jestem zadowolony (z małymi zmianami). Quote Link to post Share on other sites
Pradi Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Mam jeszcze pytanie odnośnie baterii jakie można zastosować w P90 ACM. Jest tam wystarczająco dużo miejsca by upchnąć jakąś batke 9,6V na oniwach Sanyo? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Raczej się zmieści, tylko trzeba taką płytkę wywalić co siedzi chyba na 3 śrubkach. Ot, to wszystko. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 (edited) Stokowo wejdzie tylko mini batka , z tą już są poważne problemy : http://www.taiwangun.com/shop,show,846 Są 3 sposoby żeby dać większą baterie : 1-wycinasz pytkę zasłaniającą od tyłu GB i kupujesz taką batkę http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2564 ale do niej musisz wywalić jeszcze bezpiecznik i skrócić kable a do tego stopkę kolby taśmą przyklejać 2-takie coś http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=4291 3-bierzesz Li-pol i problem z głowy ;-) Edited March 29, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Pradi Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Co masz na myśli mówiąc, że będzie ciężko? Wejdzie czy nie? Quote Link to post Share on other sites
putinn Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Ja mam tego firefoxa do Przemek podał pierwszego - rozcinasz folie przy końcówce, ściągasz ten plastik czarny,następnie go rozcinasz i zostają same kabelki... zaginasz kabelki tak aby mieściły ie w przestrzeni miedzy ogniwami na odcinku około centymetra i kleisz :) jeszcze tylko warstwa mocnej izolki do zabezpieczenia miejsc gdzie kabelki są przylutowywana i już - bateria się mieści, stopka sie zamyka i nie potrzeba klejenia :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 No poczta polska się postarała. Dzisiaj już mam Cegiełkę na chacie. No jestem zaszokowany wykonaniem. Ładna i zwarta repliczka. Co do chińskich low-capów to radośnie sobie dwa pociski skaczą jak wiadomo. Low-capy podają idealnie. Plus dla nich. No dobra a teraz zażalenia na krakmanów. Jestem dociekliwym typem który na HU się zna. Więc dobrałem się do HU w 10 sek :-F. Ale dalalej to tylko szok.Gumka Hu była przekrzywiona. Kulki latały by jak chciały. Gumka HU była w papierze! I kawałek przycięty był. Człowiek który by się nie znał na HU już byłby uziemiony. Dobrze, że miałem pod ręką systemke :). Według Krakmanów FPS mam stabilny. W granicy 375-378. Ale jutro będę w Krakowie i mam zamiar przybić do nich na pomiar i z zażaleniem na temat gumki HU. W zamian rekompensaty mam zamiar poprosić ich o wymianę silnika :D. Testy ze strzelania bardzo pozytywne. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 To nie papier, jak mówisz o tym "czymś" między gumą, a lufą, to taki jakby chiński teflon, wszystkie tak mają ;-). Ale szczelne o dziwo z tym badziewiem jest. A jeszcze pytanie, jak gumka niby była "przekrzywiona"? Znaczy się lufa nieosiowo z gumą w komorze siedziała? Coś mnie Kolega tutaj dziwne rzeczy insynuuje chyba ;-). 375 tak jak Tobie podali, miałem też po wyjęciu z pudełka, jak wystrzelałem tak z 600 kulek, albo trochę więcej to się dotarła i teraz pomiary pokazują 400 z odchyłką +/- 3 fps (1 m/s). Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 "Cycek" był bardziej na lewej stronie niż środku. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Znaczy się gumka na lufie była obrócona? A powiedz mi taką rzecz, jak wyciągałeś gumę z lufą, ta gumka normalna, czy ma takie coś jak Cybergruzowy BAX? Takie dwa "cycki" jakby, nie pojedynczy garbik? Bo zaglądałem z ciekawości w 3 sztuki i dwa miały gumkę z dwoma garbikami, jeden normalną. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 (edited) Lufa z gumką była obrócona w komorze. A co do gumki to muszę zobaczyć. Byłem wczoraj u krakmanów. Powiem jedno. Poczułem się nie miło potraktowany. Całą sprawę opowiedziałem jakiemuś panu. Po czym musiałem opowiedzieć jeszcze szefowi serwisu. Poszliśmy na chrono no i najpierw 390 fps. A później spadek do 380fps. Więc tak średnio. Po czym przybywa mi szefu wszystkich szefów. Mówi, że taki odchył to normalny i że może mi przynieść systeme PTW która ma odchyły po 50fps. Żadnych przeprosin ani rekompensaty nie otrzymałem bo po co jak sam sobie gumkę od razu wymieniłem prawda? I czy każdej cegiełce jest taki dziwny gwint? Taki połowiczny? Edited April 1, 2009 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Ta taki gwint jest rzeczą normalną ale odchyły FPS po 10 w P90 już nie , na 30 strzałów ostatnio różnica między najwyższym a najniższym wynikiem to 4 FPS . Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Później już trochę było lepiej. Trzymało się w 380fps. Ale widać, że będzie trzeba troszkę conieco doszczelnić. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Żeby przygód nie było koniec. Dostałem magazynek bez części trzymającej kulek. Zgłosiłem to i będę czekać. Ciekawe co z tego wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 Kumpel rozebrał GB. Oczywiście więcej smaru niż można było. Wszystko ładnie przesmarowane. Z tłumiczkiem teraz jest cicha cegiełka. Do tego Krakmani ustawili źle silnik. Więc rof spadał i zębatki by mi się zmieliły. Tak więc rof ładnie mi podskoczył na stockowej batce :). Teraz tylko trzeba wyczyścić komorę i lufę z resztek smaru. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Najlepiej weź włóż do miski z płynem do mycia naczyń rozcieńczonym we wodzie. Do tego jakieś patyczki do uszu i komora czysta. Ja tak robię, chyba najlepszy patent. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Komorę wyczyściłem za pomocą patyczka do uszu :). Wczoraj była strzelanka. P90 zaszokowała mnie na plus. Zasięg daleko i celnie. Rozrzut na stockowej lufie był minimalny. Ogólnikowo jestem bardzo zadowolony :) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Mam pytanko. Mianowicie, czy P90 ma wygodny ten chwyt? W sensie do biegania, skradania się i innych takich operacji taktycznych? Bo jednak ten "chwyt pistoletowy" jest dosyć daleko i czy nie sprawia to jakiegoś dyskomfortu? Pytam z ciekawości... :F Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Jest bardzo wygodny, ale najlepiej będzie samemu ocenić, różni są ludzie i czytałem, że niektórym źle się składało do P90. Co do "działań taktycznych" to nie znam lepszej giwery, niewątpliwie największą zaletą jest właśnie możliwość operowania repliką jedną ręką, dzięki czemu jedną ręką podciągasz się/ podpierasz, a w drugiej trzymasz wycelowaną już spluwę. Z czasem stanowi przedłużenie ręki. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Dokładnie tak jak pisze Wolo , nie znam wygodniejszej w operowaniu repliki , bez problemu można np: 1 ręką złapać się drewka na stromej górce a drugą celować . A i jeszcze jedno co zauważyłem z kilkoma znajomymi użytkownikami tej repliki , o wiele mniej BB się zużywa , normalnie wywalałem po 1500 BB na strzlankę teraz 4-5 lowcapów a wcale mniej ludzi nie zdejmuję . Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Nurtuje mnie takie pytanie. Jaki części do Gb pasują do cegiełki? Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Przejrzyj temat o P90 TM, tam znajdziesz sporo szczegółów technicznych. Jakie części masz na myśli? Np. zębatki wchodzą zwykłe, od V2, V3. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Mam na myśli zębatki,tłok i głowice. Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Tłok zwykły, niczym się nie różni, głowica i dysza dedykowana- jak w większości giwer. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Dysza taka sama jak w M4 . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts