Trykulec Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Chciałbym przerobić swojego aks74 cm040 na akms. Czy wystarczy wymienić tylko body i tłumik płomienia, by wyglądał jak akm? I takie najważniejsze pytanie.. Gdzie dostane stalowe body cymy/boyi akm? Przeszukałem znajome sklepy chińskie i nic nie znalazłem. ps. temat może o cm048, ale moje pytanie też tutaj pasuje. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Body, przewód skośny, chyba podstawę muszki ale pewien nie jestem, tłumik płomienia, łoże, nakładkę na rurę gazową. Słowem wymieniasz bardzo dużo a body to nie wiem czy dostaniesz w jakimś sklepie najwyżej jak ktoś będzie sprzedawał akmsa na części. P.S. trzeba było od razu kupić AKMSa ;) P.S. wystaw go do komisu albo na zamianę może ktoś będzie się chciał zamienić na AKMSa. Quote Link to post Share on other sites
pmsniper Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 (edited) Żeby aks74 wygladał jak akms musisz wymienić kolbę, body tez możesz choc nie wiem czym ono sie rózni od body akms. A najlepiej zrób jak mówi Piotro. Edited February 12, 2010 by Mulan Quote Link to post Share on other sites
Trykulec Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 a nie da się na zamówienie np body z kolbą od powiedzmy boyi rk-10 w jakimś chińskim sklepie załatwić? Może ktoś się orientuje.. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Najlepiej napisz do krakmanów albo do jakiegoś innego sklepu bo mogą mieć takie części gdzieś tam w swojej graciarni. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Własnie po sprawdzeniu stanu szczotek silnika stwierdziłem, że silniki cymy nie są jakieś tam super wytrzymałe. Szczotki owszem - stan idealny, ale stan komutatora (element, z którym stykają się szczotki) jest w stanie porażającym. Komutator jest dosłownie czarny, cały zarysowany i w ogóle porażka. Po przeczyszczeniu papierkiem ściernym ROF się poprawił, ale i tak muszę się zabrać za przerabianie silnika JG - on sie nie spali przynajmniej :) Za kilka dłuższych chwil, jak silnik ostygnie (tak, tak - zgrzał sie jak silnik CA na m130) nagram jak teraz AKM chodzi, a potem - może jutro nagram jak ten sam AKM chodzi na silniku JG. Quote Link to post Share on other sites
smigowski Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Według Was co lepiej wziąść cm 048s czy cm 040? Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Co ci się bardziej podoba bo bebechy to praktycznie to samo. Quote Link to post Share on other sites
smigowski Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 ale właśnie niewiem co mam wybrać Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 1. Weź kostkę do Gry. 2. Ustal, przy których oczkach, bierzesz AKM-a, a przy których Ak-74. 3. Rzuć kostką. 4. Wynik rzutu porównaj do ustaleń. 5. Już wiesz co kupić ;) Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 (edited) Zapytaj się dziewczyny który jej się bardziej podoba. Jeżeli AKM to weź AK74 analogicznie na odwrót A tak na serio. +AK74 to stabilniejsza kolba, szyna boczna, dłuższa lufa i cena. Edited February 14, 2010 by Piotro Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Jeśli ci się tak samo podobają, weź CM.040. Na replice zaoszczędzisz kilka dyszek, które możesz przeznaczyć na gumkę czy lepsze kulki. Quote Link to post Share on other sites
smigowski Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 cm 040 nie ma luzów w kolbie? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Nie ma. Quote Link to post Share on other sites
smigowski Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 a jak działa akumulator 1600mah li po 20c 11,1v firefox z taiwangun? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Cm040 oczywiście że ma luzy gdy kolba jest rozłożona góra dół i boki... Ale to norma przecież w replikach AKS-74. Ja mam AKMS-a i luzy na kolbie też są góra-dół ale takie luzy mamy i w palnym... Quote Link to post Share on other sites
Trykulec Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 ja np żałuję kupna cm040, bo chcę teraz odwzorowywać Wojsko Polskie.. Ale już trudno, niech zostanie :) przerobi się kiedyś na tantala. Jeżeli chodzi o samo wykonanie to nie mam nic do zarzucenia. Domowymi metodami można zniwelować te minimalne ruchy kolby:p Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Ja dlatego mam AKMS :D A co do Tantala to komora zamkowa w AKS-74 najlepsza do tego nie jest bo nigdy to wyglądało tak dobrze nie będzie jak w komorze zamkowej AKM/AK74. A co do tych ruchów kolby sam posiadałem cm040 i mi one nie przeszkadzały a likwidowanie ich było bynajmniej dla mnie bez sensu. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 No już nie długo masz AKMS :) A co do tematu właśnie się go pozbyłem, a jako że nie mam pomysłu na drugą replikę chyba znowu go kupię;] Quote Link to post Share on other sites
smigowski Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 miał ktoś awarie w ak? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Tak ja miałem. W Ak-47, W AKS-74U i Aks-74. Zresztą, niech zgadnę, oprócz mnie też jest ktoś kto miał. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Ja miałem ! Ha i nawet dalej mam ! silnik został oficjalnie spalony :) Quote Link to post Share on other sites
smigowski Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 po ilu tysiącach kulek Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 ciężkie pytanie mi zadajesz, ale oszacuje jakoś to stock - 5k m150 - 40k Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Ja miałem awarię typu źle odlana zębatka. A tak to śmiga ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts