valki Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Wam też tak wycior lata? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 (edited) Tak, obkleiłem końcówkę (od strony kolby) taśmą dwustronną i jak na razie zdaje egzamin. Edited January 17, 2010 by P3t3r Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Mi się wydaję, że CM 0.40 głośno chodzi :D. Może mi się tak wydaje bo CM 0.31 wydawał inny odgłos, no ale cóż inne bebeszki. Wycior troszkę mi lata, ale się tym nie przejmuję :P Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 (edited) Jak kogoś interesuje facet ma całkiem fajną ofertę: http://allegro.pl/item885559047_okladka_do...7_oryginal.html - łoże http://allegro.pl/item886601072_okladka_go...7_oryginal.html - nakadka Napisane, że dla ak-47 ale są do akm. Sam kupiłem, dam fotki jak przyjdą Edited January 19, 2010 by stig666 Quote Link to post Share on other sites
lenczek Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 witam. Ma ktoś może jakiś pomysł żeby śruba od selektora ognia nie odkręcała się przy przestawianiu trybów ognia ? bo u mnie po kilku zmianach trybu ognia luzuje się ona i odkręca...;/ Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 Podkładka + minimalnie wykrzywić selektor. Quote Link to post Share on other sites
lenczek Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 (edited) merci becaoup ;d a sposób na latający chwyt pistoletowy ??, skoro ta śruba na dole, jest wkręcona na maxa już.... Edited January 21, 2010 by lenczek Quote Link to post Share on other sites
valki Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 Co do selektora, to ja posmarowałem śrubę lakierem do paznokci i się nie odkręca. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 a sposób na latający chwyt pistoletowy ??, skoro ta śruba na dole, jest wkręcona na maxa już.... A kable są ułożone OK? Może przez kabel nie chce się dokręcić. Lepiej sprawdź, mogłeś go już uszkodzić. Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 Mi się nic nie rusza :D Wszystko jak talalala :P A co do tego "oszynowania" http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...a1_p_j-717.html . Pisałem E-maila do "taiwanów" i dostałem odpowiedź, że są trzeba tylko zrobić drobne przeróbki w tym właśnie chwycie, prosiłem o instrukcję również, ale mówią, że to jest dziecinnie proste, więc jak będę miał $, to biorę :) Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Mi się nic nie rusza :D Wszystko jak talalala :P A co do tego "oszynowania" http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...a1_p_j-717.html . Pisałem E-maila do "taiwanów" i dostałem odpowiedź, że są trzeba tylko zrobić drobne przeróbki w tym właśnie chwycie, prosiłem o instrukcję również, ale mówią, że to jest dziecinnie proste, więc jak będę miał $, to biorę :) Nie bierz tego! To jest w systemie TM a ty masz VFC. Nie trzeba tam nic szlifować a dorabiać. Poszukaj takiego chwytu risowego z BOYI. Wiem to na pewno. Ja się już chwytami w różnych systemach AK pobawiłem. Zawsze szukaj w swoim systemie bo inaczej szkoda kasy. Pozdrawiam Chlor. Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Prawda. Sam kupiłem i teraz leżą i się kurzą bo niestety za dużo zabawy żeby to przypasować. Quote Link to post Share on other sites
tibuktu Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Mam replikę, niestety po ładowaniu jej 6 godzin, i po wystrzelaniu ze 100 kulek, jakieś dziwne rzeczy się dzieją raz pluje kulką na metr, raz strzela normalnie, potem pada. Podejrzewam że to wina akumulatora. Ogólnie jestem z niej zadowolony, bo jak jest naładowana to nieźle niesie. Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 (edited) Strzelasz na zewnątrz? Jeśli tak to wina tempetatury i jest to jak najbardziej normalne. Edited January 23, 2010 by P3t3r Quote Link to post Share on other sites
tibuktu Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Strzelasz na zewnątrz? Jeśli tak to wina tempetatury i jest to jak najbardziej normalne. Watpie, temperatura byla dodatnia. Moim zdaniem to akumulatorek nie do konca naladowany. Mysle ze poswiece ladowaniu tak ze 15 godzin i powinno byc gites. Wkurza mnie tylko to syczenie z ladowarki - spac nie mozna he he Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 15 godzinach to będziesz tej baterii mógł używać jedynie jako broni obuchowej ewentualnie miotanej. Wylicz sobie ile masz ją ładować i tego sie trzymaj bo inaczej ją zniszczysz. Quote Link to post Share on other sites
lenczek Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 podpowiem jak wyliczyć: pojemność baterii XXXX mAh / XXX mAh "moc ładowarki", napisane jest na ładowarce otrzymany wynik pomnóż przez 1,4 otrzymana cyfra mówi o ilości godzin ładowania, no chyba, że masz mikroprocesorówke...to już inna bajka :D Quote Link to post Share on other sites
paint Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 podpowiem jak wyliczyć: pojemność baterii XXXX mAh / XXX mAh "moc ładowarki", napisane jest na ładowarce otrzymany wynik pomnóż przez 1,4 otrzymana cyfra mówi o ilości godzin ładowania, no chyba, że masz mikroprocesorówke...to już inna bajka :D Możesz wyjaśnić, dlaczego trzeba wynik dzielenia: "pojemność/prąd ładowania" pomnożyć przez 1,4? Nic sensownego mi do głowy nie przychodzi, więc pytam. Quote Link to post Share on other sites
tibuktu Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 podpowiem jak wyliczyć: pojemność baterii XXXX mAh / XXX mAh "moc ładowarki", napisane jest na ładowarce otrzymany wynik pomnóż przez 1,4 otrzymana cyfra mówi o ilości godzin ładowania, no chyba, że masz mikroprocesorówke...to już inna bajka :D 1200 / 250 i potem *1.4 to wychodzi ponad 6 godzin. Akurat prawie tyle ladowalem. Rzeczywiscie te akumulatorki sa dupne.... Quote Link to post Share on other sites
lenczek Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Możesz wyjaśnić, dlaczego trzeba wynik dzielenia: "pojemność/prąd ładowania" pomnożyć przez 1,4? Nic sensownego mi do głowy nie przychodzi, więc pytam. nie ja ten wzór wymyśliłem, jest on podawany chociażby w instrukcji do AEGa, tak więc nie wyjaśnię Tobie dlaczego akurat tak a nie inaczej, ale widocznie ktoś stwierdził, że tak jest optymalnie i tysiące ludzi tak ładuje i nie narzeka :D Quote Link to post Share on other sites
Trzynasty Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 (edited) Witam. Chcę kupić AKMS cymy (CM.048S) i pytałem krakmanów czy ta bateria podejdzie: http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...refox-1822.html niestety dostałem odpowiedź że nic z tego. Czy ktoś zastosował już baterią 9,6V o podobnej pojemności (2000mAh) i pasuje mu bez problemu? Edited January 24, 2010 by Trzynasty Quote Link to post Share on other sites
valki Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 (edited) U mnie pod deklem jest bardzo duuuuużo miejsca. Stockową batkę można wsadzić tak, że tylko jedno ogniwo wystaje. Wsadzałem 8,4 G&P 2200mAh oraz 9,6 Firefox 1500mAh - bez problemu weszły. Edited January 24, 2010 by valki Quote Link to post Share on other sites
Trzynasty Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 Dziwne... krakmani sami nie wiedzą co posiadają? :roll: stick firefox 9,6V 1500mAh jest chyba tych samych rozmiarów co 2000 mAh w takim razie powinien wejść bez problemu jak rozumiem. Szkoda tylko że u źródła nie można zdobyć pewnej informacji... Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 Nie jest tych samych rozmiarów. Z tego co pamiętam pod deklem jest 27 cm. miejsca na batkę a ta bateria ma 31cm. Niech aktualny posiadacz AKMSa wymierzy ile centymetrów jest pod deklem i będzie wiadomo na 100%. Ja polecam baterię LiPo. Koszt na początku może się wydawać duży ale warto kupić na specshopie lub asgshopie baterie LiPo 11,1 1300 lub 1600mHa stick firmy King Arms + ładowarkę. LiPo są strasznie wytrzymałe. Jeśli na strzelance wywalisz 2000 kulek bateria nawet tego nie odczuje i śmiało ja wtedy można doładować dla pewności około 35 minut to potrwa. polecam. Pozdrawiam Chlor. Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 Jak już pchać się w koszta ładowarek to czemu w Li-Fe nie pójść? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts