Terry Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 No panowie, na pewno każdy już widział Jeśli ktoś się orientuje to słucham co Ci panowie przyodziali :) ? Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Jeśli chodzi o mundur, to wydaje mi się, że jest to A-TACS FG, jeśli się mylę to proszę mnie poprawić ;) Quote Link to post Share on other sites
Varn Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 A-TACS AU Quote Link to post Share on other sites
Terry Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Stanowczo FG :F Jakieś sugestie do producenta ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Chyba obydwie wersje :icon_wink: Producent był podawany na poprzednich stronach.. Quote Link to post Share on other sites
Kleju Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 (edited) Sry za offtop. Od zaraz zakupię kaburę tj na zdjęciu pod HK USP by Iwo-hest (przydziałowa w JWK i AGAT jeśli jeszcze ktoś miałby jakieś wątpliwości) Edited July 9, 2014 by Kleju Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 A co Iwo już ich nie trzaska? Zadzwoń do Rafałka i zapytaj :) Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 Oczywiście, że FG. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 Albo ten film tak w postprodukcji siadł na kolorach, albo faktycznie czasem jednak przewija się AU. A przynajmniej mam takie mocno uzasadnione wrażenie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 Jak wyżej, widać obydwa. Quote Link to post Share on other sites
halino Posted July 25, 2014 Report Share Posted July 25, 2014 Siema, ktoś orientuje się o to za combat pants mają panowie w 7 sekundzie filmiku https://www.youtube.com/watch?v=on4a4tI7xXg? Poszperałem trochę też w temacie ale nic nie udało mi się wyszukać. Wybaczcie, że meczę filmikiem ale coś nie mogłem dodać zdjęcia. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 25, 2014 Report Share Posted July 25, 2014 Pewnie Currahee. Quote Link to post Share on other sites
Valdek Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 Co do producentów na ostatnim filmie, to wydaje mi się, że bluzy mundurowe były od Helikona. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 Którym filmie? Tym od halino? Tam Kukuła ma faktycznie CPU, reszta to CRH. Quote Link to post Share on other sites
Valdek Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 Nie o tym filmie pisałem. Chodzi o film "1944-2014". Zdjęcie żołnierza jednostki, które podałem wcześniej, pochodzi z albumu "Making of 1944-2014" Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Witam, Jakich modeli granatów używa JWK..temat dla mnie zupełnie obcy... Orientuje się ktoś gdzie mogę kupić kabury,których używa JWK w zielonej...nigdzie nie znalazłem produkcji iwo-hest'a. Quote Link to post Share on other sites
Varn Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 (edited) Z tego co wiem to tych samych co regularna armia a o kabury iwo-hest (red river) pisz tu biuro@redrivergear.pl Edited July 31, 2014 by Varn Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Może to będzie nie na temat ale jest wywiad z dowódcą JWK: http://m.onet.pl/wiadomosci/kraj,v4qp0 Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted August 2, 2014 Report Share Posted August 2, 2014 Orientuje się ktoś gdzie mogę kupić kabury,których używa JWK w zielonej...nigdzie nie znalazłem produkcji iwo-hest'a. A uderzyłeś prosto do ich producenta? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 2, 2014 Report Share Posted August 2, 2014 To najlogiczniejsze wyjście, przy czym w razie możliwości polecam poszukać ich siedziby. Robienie zakupów via email/telefon miewa u nich różny przebieg... Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 To najlogiczniejsze wyjście, przy czym w razie możliwości polecam poszukać ich siedziby. Robienie zakupów via email/telefon miewa u nich różny przebieg... Lekki OT, ale może zda się rekonstruktorom: Tak? Dwa razy kupowałem zdalnie, choć obaj mamy ich koło nosa, i nie było problemu. Coś narobili? :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 Do dzisiaj nie dostałem zamówionej ZA POBRANIEM kabury... mimo kliku emaili-monitów... telefonów... zapewnień, że wysłali... :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 Na e-maila czekałem do 1 dnia.Czas realizacji kamizelki to ok 3tyg. Czy kabury z Miwo L. tez są używane w zielonej? Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 (edited) Tylko nie które modele. Ten model pojawia sie, tylko bez ładownicy na magazynek. W zielonej królują IWO-HEST'y. http://miwomilitary.pl/?p=8.1454.KABURA-KRYTA.I-07.MIWO-MILITARY Edyta: mamy 1000 postów :) Edited August 7, 2014 by jakim Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 Nie wiem czy uda Wam się jeszcze wyszarpać taką kaburę od Rafała bo klepie głównie kydexy teraz. Iwo żyje głównie z przetargów i jeśli przetargu na te szmaciane tłoczone nie będzie to moim zdaniem jednej sztuki nie będzie im się chciało odszywać. Choć Rafała bardzo, a ich przętu używam od wielu lat to wiem, że często są opóźnienia ze względu na przetargi właśnie. Oprócz samego Iwo możecie popróbować w Jarmixie i Specshopie, tam kiedyś te kabury były ale chyba w wariancie udowym. Generalnie większość polskich firm bierze kabury od Rafała jeśli muszą dostarczyć pełne zestawy. Swego czasu Janyst od nich brał. Nie ma lepszego, krajowego dostawcy kabur w dużych ilościach. Jakościowo to też najwyższa półka. Na PW mogę chętnym dać telefon do Rafała i niech próbują osobiście dzwonić i pytać :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts