jakim Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 To jest TSSI M9 ;) Quote Link to post Share on other sites
Matejklb Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 Podziękował! :) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 I tu jest haczyk. Wprawne oko zobaczy dwa plecaki w tym momencie - w głębi widać owszem TSSI M9 w Coyote Brown natomiast bliżej w olive to jest coś z ML. Stawiałbym albo na kostkę (całość w molle) albo właśnie na plecak wira (ułożenie taśm z klamrami) Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted October 25, 2015 Report Share Posted October 25, 2015 https://m.facebook.com/home.php#!/story.php?story_fbid=1068737056471749&id=115295335149264 No i jest A-Tacs FG w zielonej :D Quote Link to post Share on other sites
ebenzo Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 Co do plecaka to jest ciekawy, ma podwójny chwyt z góry jak plecak Wira, ML (kostka chyba takiego niema), ale taśmy ma na całej powierzchni jak kostka. Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 (edited) Nastała jesień, temperatura zaczęła spadać, coraz częściej jest wietrznie i burzowo. I to nasunęło mi następujące pytanie - czy Panowie z JWK używają jakichś kurtek typu softshell/hardshell bądź całych zestawów gore tex? Bo mignęło mi gdzieś w internecie zdjęcie w gore texie od - jak podane było w komentarzach - Summit/Arlen. Ktoś widział jakieś inne marki w użyciu? Edited November 9, 2015 by Herod Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 Kurtka ćwiczebna z ocieplaczem i czapką wz nr 17/dws i przeróżne typy odzieży hellikonu. Quote Link to post Share on other sites
Funky Scorch Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 Potwierdzam powyższe. Dodatkowo czasem pojawiają się perełki kupione prywatnie np. PCU lvl 5 Patagonia (zdjęcie poniżej) Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 I znowu tajemnicze zielone mechanixy :D Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 Mechanixy - srixy :D A co do tej odzieży z Helikona - czy ktokolwiek widział może w użyciu Level 7? No co? Pytam bo mnie to ciekawi. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 Nie, bo od tego mają zestawy Yeti, w tym kurtki. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 Co w nich tajemniczego? http://www.mechanix.com/tactical/the-original-foliage Kwestia światła i stąd bardziej żywe barwy. Dla przykładu dodam, że kolega robił zdjęcia kabury z kydexu i pistoletu (P-07) i na fotkach kolory wyszły mu piaskowe, a wszystko było czarne. Ewentualnie jakiś sklep z podróbkami i kolor taki, a nie inny. Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted November 12, 2015 Report Share Posted November 12, 2015 Kurtka ćwiczebna z ocieplaczem i czapką wz nr 17/dws i przeróżne typy odzieży hellikonu. A co z oferty Helikona noszą nasi żołnierze? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted November 12, 2015 Report Share Posted November 12, 2015 Przykładowo Trooper. W zeszłym miesiącu miałem okazję rozmawiać z oficerem z JWK będącym na kursie w Warszawie, że kurtki zdobyły w zespołach troszkę na popularności ze względu na stosunek cena-jakość. I żeby nie było to sam popylał w Trooperze :D Quote Link to post Share on other sites
ebenzo Posted November 12, 2015 Report Share Posted November 12, 2015 Co w nich tajemniczego? http://www.mechanix....riginal-foliage Kwestia światła i stąd bardziej żywe barwy. Dla przykładu dodam, że kolega robił zdjęcia kabury z kydexu i pistoletu (P-07) i na fotkach kolory wyszły mu piaskowe, a wszystko było czarne. Ewentualnie jakiś sklep z podróbkami i kolor taki, a nie inny. To najprawdopodobniej nie kwestia światła, było poruszane już wcześniej. O ile się nie mylę to tylko jeden operator śmiga w takim odcieniu Mechanixów (przynajmniej ten z fotek). Zdjęć było parę i zawsze tak samo dziwny odcień. Jeżeli wzrok mnie nie myli to rękawiczki z twojego linku to nawet nie ten model. Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted November 12, 2015 Report Share Posted November 12, 2015 Przykładowo Trooper. W zeszłym miesiącu miałem okazję rozmawiać z oficerem z JWK będącym na kursie w Warszawie, że kurtki zdobyły w zespołach troszkę na popularności ze względu na stosunek cena-jakość. I żeby nie było to sam popylał w Trooperze :icon_biggrin: To dość ciekawe. Jak noszą tego typu kurtki? Polar - kurtka - oporządzenie? Używają ich w ogóle na ćwiczeniach bądź podczas szkoleń? Bo jedynymi okazjami, jakie kojarzę, gdzie noszą te kurtki są właśnie szkolenia, takie jak choćby opisane na stronie Polski Zbrojnej: http://www.polska-zbrojna.pl/home/articleshow/17655?t=Byli-komandosi-na-szkoleniu-w-Lublincu Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted November 13, 2015 Report Share Posted November 13, 2015 Wybaczcie posta pod postem. Jak jest z tym ubraniem ochronnym z ocieplaczem nr 6/DWS? Jak noszą to żołnierze? Bo to chyba też jest coś typu softshell, chyba że się mylę. Ma ktoś jakieś dokładniejsze fotki? Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 To jest Gore-tex. Noszą to jak mocno pada i kurtki w multi nie wyrabiają. Zdjęć jest sporo na necie. Cos konkretnie Cie w nim interesuje? Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 Przede wszystkim ciekawi mnie czy to dobre jest, bo o polskim Gore-Texie słyszałem już różne opinie. To zdaje się jest to, fotka z profilu FB JWK Lubliniec. Ma ktoś jakieś inne zdjęcia żołnierzy JWK w tych zestawach? Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 Krój chyba zerżnięty z Arcteryxa. Najpierw szył to chorzowski Summit z oryginalnej membrany Gore. Widziałem tylko partie z 2011 i sam taki mam. Oprócz drobnych kwestii konstrukcyjnych, które są dla mnie dyskusyjne nie ma się do czego przyczepić. Potem zaczął szyć to ktoś inny. Pewnie Arlen i z tego co słyszałem to jest gorzej, ale nie wiem czy bardzo. Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 Tak, potem Arlen Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted November 22, 2015 Report Share Posted November 22, 2015 (edited) Arlen ma inny odcień i gorszej jakości membranę. Jest za to wytrzymalszy mechanicznie, ponoć. Co do zimowych setów to najczęściej na fotach zarówno z Afganu, jak i z kraju były widywane kurtki puchowe rodzimej produkcji. Edited November 22, 2015 by Azur Quote Link to post Share on other sites
multikropka Posted November 22, 2015 Report Share Posted November 22, 2015 Prawdopodobnie są to Mechanixy Utlity 1.5 jednak pewien nie jestem. http://www.rakuten.com/prod/mechanix-wear-utility-1-5-gloves-green-small-model-h15-06-008/236486906.html Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted November 23, 2015 Report Share Posted November 23, 2015 Myślę, że to odpowiedni temat na takie pytanie... Czy kupując CSa Wojsk Specjalnych tą koszulo-bluze pod kamizelkę z wzorem 35/DWS firmy arlen to ustrzegę się różnic w kolorze/odcieniu mając spodnie od kombinezonu WS również arlenu ale z wzorem 16/DWS. Oczywiście wszystko w suezie/polskim multicamie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted November 24, 2015 Report Share Posted November 24, 2015 Wg mnie niemal pewne, że się nie ustrzeżesz. W tej bluzie masz dużo zieleni, najbliżej temu do prawdziwego MC, natomiast spodnie jak wiesz są mocno piaskowe :) Ale jakie to ma znaczenie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts