Catch22 Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Wist, obecnie trochę G17. Z najnowszych zdjęć: Wist w Safarilandzie 6004 do Beretty 92. Magazynki do Glocka widoczne wyraźnie w ładownicach NFM na piersi Glocki 17 w kaburach Iwo-Hestu noszonych na pasie lub udzie. http://www.gazeta-internetowarw.pl/gazeta/...B3k%20Specjalny Uprzedzając możliwe pytania o sprzęt widoczny na zdjęciach - w zielonej dominują beltkity - widać sprzęt MIWO (pasy, niektóre kieszenie) i NFM (pasy od kompletu Grizzly i większość ładownic), trochę Iwo-Hestu (kabury, ładownice na granaty), Janysportowe Plecaki. W "czarnej" widzimy pojedyncze kamizelki szybkowyczepne NFM Grizzly, sporo niedawno zakupionych Moratexowych "Fighterów" (dawniej Piorun), niestety bez QR. W zasadzie wszytskie ładownice i kieszenie do "czarnej" to sprzęt NFM, z nielicznymi wyjątkami. Dodatkowo pojawiają się też takie elementy jak mały plecak medyczny M.T.P.M. z MIWO Praszka. Ciekawostką jest niekwestionowana przewaga sprzętu w systemie MOLLE (25mm) - wszystkie kieszenie NFM, kamizelki, pasy modułowe, a także kamizelki Moratexu. Quote Link to post Share on other sites
goryl017 Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 (edited) Witam! Odpowiem na archeologiczne pytanie o G-3. Było kiedyś. Catch 22 blisko, ale jest kilka potknięć informacyjnych. Pozdrawiam! Ps. Widząc te zdjęcia ubawiłem się setnie :) Edited November 13, 2008 by goryl017 Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 No myślę że się ubawiłeś... A jak możesz to potknięcia popraw, ja tylko rzuciłem okiem na te zdjęcia bez nadmiernego wnikania czy wypytywania. Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 (edited) Witam! Odpowiem na archeologiczne pytanie o G-3. Było kiedyś. Catch 22 blisko, ale jest kilka potknięć informacyjnych. Pozdrawiam! Ps. Widząc te zdjęcia ubawiłem się setnie :) Już trzeci raz piszę (bo moderator Catch22 bez powodu mi 2 razy wyrzucił): O tym jakiego sprzętu używają chłopaki z 1 PSK powinni wypowiadać się tylko oni, a oni tego nie zrobią. Im nie w głowie bajery, lanse i błysk fleszy. Dzięki temu my cywile możemy spać względnie spokojnie. Uszanujmy to. goryl017 też się sprowokować nie da. Szacunek Panowie z 1 PSK!!!! Edited November 19, 2008 by Renata Michalik Quote Link to post Share on other sites
Sziptar Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Ps. Widząc te zdjęcia ubawiłem się setnie :) Co w tych zdjeciach takiego smiesznego? Z ciekawosci pytam. Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 (edited) Z powodu łamania Konstytucji, no co, źle? :D;) Na Ciebie zawsze można liczyć. :-P Co w tych zdjeciach takiego smiesznego? Z ciekawosci pytam. Musisz się pogodzić z faktem, że te zdjęcia są śmieszne tylko dla wtajemniczonych. Dla niewtajemniczonych dodam, że do tych wspaniałych zdjęć wyselekcjonowano najbardziej bojowych z bojowych komandosów. Kto ich zna jak goryl017 ten wie o co chodzi. Edited November 19, 2008 by Renata Michalik Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Dla niewtajemniczonych dodam, że do tych wspaniałych zdjęć wyselekcjonowano najbardziej bojowych z bojowych komandosów. Kto ich zna jak goryl017 ten wie o co chodzi. W skrócie panów o wysokim stopniu lansu oraz którzy mają wielkie parcie na szkło, a bez blasku fleszy umierają jak ryba bez wody? :F Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 http://i39.tinypic.com/zuihbd.jpg http://i41.tinypic.com/2v8sdps.jpg http://militaryphoto...a...83&page=150 Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Zaadaptowali kombinezony GROMu czy to coś zaprojektowanego specjalnie dla nich? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Kombinezony GROMu ;) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Hmm, nowe ciuchy, nowe hełmy, a jeden pan ma jeszcze montaż pod PVS-21... Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Jeden ma też założone nakolanniki na kolanach chronionych dodatkowo przez piankowe wkłady w kombinezonie. Delikatne kolana musi mieć :-P Quote Link to post Share on other sites
Sziptar Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Zestawy FX do Glauberyta? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Tak, nazywa się to BRS 00 FX Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Jeden ma też założone nakolanniki na kolanach chronionych dodatkowo przez piankowe wkłady w kombinezonie. Delikatne kolana musi mieć :-P Powiedziałbym, że więcej niż jeden i nie widzę w tym nic niestosownego, ani tym bardziej powodu do nabijania. Tez tak noszę w tym kombi. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Jak komuś wygodnie to niech sobie nosi i dwie pary nakolanników i pod to jeszcze dwie pary wkładów piankowych. Jak dla mnie noszenie nakolanników na piankowe wkłady w spodniach/bluzie do najwygodniejszych nie należy. Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Sam wkład piankowy nie daje należytej ochrony, tak więc warto i dodatkowo założyć ochraniacze. A co do wygody to również można polemizować... Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Jak dla mnie noszenie nakolanników na piankowe wkłady w spodniach/bluzie do najwygodniejszych nie należy. Rozumiem, że masz doświadczenie z tym modelem wkładek i kombi? Czy bajdurzysz? Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 (edited) Jestem posiadaczem munduru GROMu i osobiście uważam, że zakładanie ochraniaczy na wkłady piankowe jest dobrym rozwiązaniem. Pianka dodatkowo uniemożliwia zsuwanie się nakolannika. Edited March 26, 2009 by Pesus the Hunter Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 (edited) Rozumiem, że masz doświadczenie z tym modelem wkładek i kombi? Czy bajdurzysz? Z kombinezonem GROMU doświadczenia nie mam, ale z wkładkami o takim kształcie owszem. Współpracują z nakolannikami lepiej niż wkładki z MCCUU i ACU bo ich kształt pozwala na wygodniejsze dopasowanie nakolannika na kolano chronione już poprzez wkładkę, ale tak czy inaczej noszenie na jakichkolwiek wkładkach nakolanników (bijansów lub alt) jest dla mnie najnormalniej w świecie niewygodne. I wątpię by piankowe wkłady do czegokolwiek były projektowane do noszenia na nich nakolanników, a jako alternatywa dla nakolanników, kiedy stopień ochrony przez nie reprezentowany nie jest wymagany i wręcz są upierdliwe. Edited March 26, 2009 by aciepk Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 30, 2009 Report Share Posted November 30, 2009 Skanik z nowego pisma SPEC OPS - tekst zamazany ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Witam. Jakiej broni krótkiej używa AKTUALNIE 1.PSK? Arafat mi już pisał na privie, że USP z montażem na tłumik, ale wolę się tutaj upewnić. Jeśli tak, to chyba najlepszym wyborem będzie USP Tactical od KSC? Co do broni długiej to HK416D z 14,5 calową lufą ( widziałem również 16,5, ale nie podoba mi się ;-) ), HWS552, DBAL, jakiś Siurek, we własnym zakresie dobiorę ( myślę, że mają taką opcję ), prawdopodobnie jakiś model G2 lub pochodne i w przyszłości AG36 jak na RISa zrobią. Wystarczy? Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 (edited) http://www.psk.mil.pl/index.php?option=com...&Itemid=190 „Dostawę kabur do broni 9mm HK USP SDdla Jednostki Wojskowej Nr 4101– nr sprawy 29/2009” Co do HK - starczy ;) Edited March 16, 2010 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Pisze tutaj, żeby nie robić bałaganu (nie zakładać nowego wątku) Wiecie jakich gogli dokładnie używa 1PSK? Słyszałem, że podobno bolle też Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Widać Bolle X800 i ESS Profile NVG. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts