Azur Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Albo są chowane po cargach albo w kieszeni spodni. Quote Link to post Share on other sites
Kaziu_Wichura Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 Witam serdecznie wszystkich, trafiłem do was ze względu na to, iż poszukuję dla siebie plecaka. Jako miłośnik militarnych zagadnień chciałbym znaleźć coś bliskiego siłom zbrojnym i tak przeglądając sobie Polskę-zbrojną trafiłem na takie zdjęcie: Czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć co to dokładnie za plecak? Wygląda niesamowicie. Nie wiem czy to nie jest przypadkiem plecak sanitariusza firmy Miwo..? Dziękuję serdecznie i pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 Witam serdecznie wszystkich, trafiłem do was ze względu na to, iż poszukuję dla siebie plecaka. Jako miłośnik militarnych zagadnień chciałbym znaleźć coś bliskiego siłom zbrojnym i tak przeglądając sobie Polskę-zbrojną trafiłem na takie zdjęcie: Czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć co to dokładnie za plecak? Wygląda niesamowicie. Nie wiem czy to nie jest przypadkiem plecak sanitariusza firmy Miwo..? Dziękuję serdecznie i pozdrawiam! Wygląda mi na http://jarmix-milita...-taktyczne.html tylko bez tych bocznych kieszeni. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 W Red River nie można odpiąć tego panelu, jest on przyszyty na stałe. W RR zamek nie schodzi też tak nisko. No i RR nie robi połączenia multicam + taśma coyote. Quote Link to post Share on other sites
Kaziu_Wichura Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 Szukam i szukam po sklepach i nic nie mogę znaleźć niestety a po prostu zachorowałem na ten plecak :) Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 W Red River nie można odpiąć tego panelu, jest on przyszyty na stałe. W RR zamek nie schodzi też tak nisko. No i RR nie robi połączenia multicam + taśma coyote. Nie twierdzę że to redriver ale szyją w połączeniu multicam + taśma coyote. Do tego robią customy dla JWK. Quote Link to post Share on other sites
ogór Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 (edited) Nie twierdzę że to redriver ale szyją w połączeniu multicam + taśma coyote. Do tego robią customy dla JWK. Dokładnie. Bardzo często jednostki zamawiają u nich sprzęt zmodyfikowany. Coś mi tez świta że któraś z wczesnych wersji plecaka miała odpinaną klape albo dało ją sie zrolować i przypiać pod spodem. Przejrzyj ich zdjęcia na FB. Mogło być też tak że napisali sobie specyfikacje na taki plecak a uszył ten kto wygrał przetarg. Edited March 11, 2015 by ogór Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 Posiada ktoś fotki potwierdzające używanie przez operatorów w taktyce zielonej pasów PT"Górski" bądź innych pasów nie licząc z ofert Miwo Military? Planuje wymienić wysłużony i dość niewygodny PT 2 na coś bardziej rozbudowanego i wygodniejszego a zarazem zgodnego z wyposażeniem JWK. Na kilku fotkach widziałem używane pasy BOA,ale to jest ciut większy wydatek. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Nie twierdzę że to redriver ale szyją w połączeniu multicam + taśma coyote. Do tego robią customy dla JWK. RR od blisko dwóch lat nie szyje w połączeniu Cordura Multicam taśmy coyote. Taśmy tkane wyglądają poprostu lepiej i w RR to wiedzą, co najwyżej prototypy są tak odszywane, ale raczej bardzo rzadko. Customy robione są na skalę masową raczej, a JWK jak i GROM, NIL itp. zamawiają od conajmniej pół roku taśmy w kolorze Cordury. Dokładnie. Bardzo często jednostki zamawiają u nich sprzęt zmodyfikowany. Coś mi tez świta że któraś z wczesnych wersji plecaka miała odpinaną klape albo dało ją sie zrolować i przypiać pod spodem. Przejrzyj ich zdjęcia na FB. Przejrzałem zdjęcia, takiego plecaka na nich nie ma. Dużo powiedziałyby klamry bo RR w tych plecakach używa tylko QASM. Mogło być też tak że napisali sobie specyfikacje na taki plecak a uszył ten kto wygrał przetarg. To jest najbardziej prawdopodobne lub jest to produkt komercyjny. Quote Link to post Share on other sites
ogór Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Chyba jednak RR Quote Link to post Share on other sites
Terry Posted March 15, 2015 Report Share Posted March 15, 2015 Potrzebuję informacji na temat tego zdjęcia + ewentualne zdjęcia z innej perspektywy (bo kojarzę że takie gdzieś widziałem) Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted March 15, 2015 Report Share Posted March 15, 2015 Proszę bardzo. Niestety nie znam autorów zdjęć, przepraszam ale nie przytoczę. Quote Link to post Share on other sites
Terry Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Herod dzięki wielkie ! O to mi chodziło. Wiadomo cokolwiek który to rok itd. ? Co do kamizelki. Uważacie że to RR raczej nie ma wątpliwości ale według was, to jest RG przybrudzony czy ATACS FG ? Quote Link to post Share on other sites
jazzriba Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 RR zdecydowanie z pierwszych etapów produkcji. Bez zrywanej klapy, bez padów od wewnątrz, z lipnymi padami na ramiona :) Co do koloru to jest odcień oliwki cordury CF Weber 500d (Orkan miał takie na sklepie kiedyś). Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Przybrudzone rg z pierwszego rzutu RR. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Tak jak piszę Jazzriba, to najprawdopodobniej kamizelka wykonana z cordury 560 dtex w kolorze "RAL 7013 olive" produkcji CF Weber, mylnie określana przez RR jako "bottle green". Mieliśmy na stanie tkaninę z tej samej partii produkcyjnej co RR. Dużo podróbek JPC odszyli w tym kolorze, zaraz po wprowadzeniu tej kamizelki do oferty. Cordura w kolorze RG byłaby jaśniejsza, bardziej szara. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Dziękuję za poprawę. Czyli zdjęcia to okolice pierwszej połowy 2013 roku? Quote Link to post Share on other sites
Terry Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Dzięki wam ! Jesteście wielcy. :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 19, 2015 Report Share Posted March 19, 2015 Quote Link to post Share on other sites
Ciso90 Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Panowie, co ten żołnierz ma na lewym przedramieniu. Wnioskuję, że to musi być mapnik lub coś podobnego. Jednak nie mam pojęcia z czego jest to zrobione... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Na moje oko: https://silentpro.wordpress.com/2008/07/30/seal-tactical-wristband/ , tyle, że w kolorze coyote. Quote Link to post Share on other sites
Ciso90 Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Może ktoś zidentyfikować szpej komandosów (kamizelki, mundury, buty, rękawiczki, itp ...) z tych fotek i napisać co to dokładnie? http://www.special-ops.pl/galeria-zdjecie/id114,2036,jw-komandosow-zielona-taktyka Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Przejrzałeś temat? Część była na pewno omawiana. Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Tak czytałem praktycznie cały temat ale posty są dość stare. Może coś się zmieniło? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts