Azur Posted June 20, 2011 Report Share Posted June 20, 2011 Moje drugie zamówienie z Miwo Lublińca i drugie bardzo szybko i dobrze zrealizowane. Oprócz tego, miałem okazję 2 razy dzwonić do obsługi sklepu i również zostałem pozytywnie zaskoczony - Panie z obsługi bardzo miłe i skore do wyjaśnień, co mnie bardzo cieszy. Generalnie duży plus z mojej strony. Quote Link to post Share on other sites
slawo Posted June 20, 2011 Report Share Posted June 20, 2011 Dziś... a właściwie wczoraj dostałem moją przesyłkę z MIWO. Była w nim ładownica na magi M4 z paskami do zamontowania na kolbie i rzeczy z pasmanterii do wykonania zawieszenie. Wszystko ładnie, pięknie, cud-miód i orzeszki, tylko jedno uchybienie: zamiast dwóch przelotek dostałem dwa regulatory - no cóż - pracownik też człowiek i pomylić się może. Natomiast co do ładownicy, to mam takie pytanie: zamówiłem ją w cordurze Coyote Brown i tasiemki wszystkie są ok, ale co do koloru: nigdy wcześniej nie widziałem na żywo CB i mam wrażenie, że ta moja ładownica jest bardziej zielona/brązowa niż w CB, bo na TYM zdjęciu kolorek jest bardziej pomarańczowy/brązowy, niż zielony/brązowy. Czy tak właśnie CB wygląda? Chcę się upewnić - tym bardziej, że w CB chcę pomalować replikę. Pozdrawiam zarówno forumowiczów, jak i załogę MIWO Military Lubliniec ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 (edited) Hmm, ja co prawda brałem z oporządzenie z Praszki, ale nie ma tam zielonego. Mam oporządzenie w CB Pantaca, Flyye, Miwo P, kontrakt US, Source i żadne nie jest zielonkawe. Wszystkie są brązowe, bądź trochę jaśniejsze wpadające w pomarańcz. Ten, który podałeś wygląda idealnie jak ten z Miwo, czy Source. Edited June 21, 2011 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
slawo Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Hmm, ja co prawda brałem z oporządzenie z Praszki, ale nie ma tam zielonego. Mam oporządzenie w CB Pantaca, Flyye, Miwo P, kontrakt US, Source i żadne nie jest zielonkawe. Wszystkie są brązowe, bądź trochę jaśniejsze wpadające w pomarańcz. Ten, który podałeś wygląda idealnie jak ten z Miwo, czy Source. No tak wygląda ta moja ładownica (być może za bardzo mam rozjaśniony monitor rozjaśniony, bo na zdjęciu, które wcześniej podesłałem mi wyświetla bardziej pomarańczowy... Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Faktycznie, ma trochę zielonkawy odcień, ale myślę, że mieści się jeszcze w CB. Quote Link to post Share on other sites
slawo Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 (edited) Faktycznie, ma trochę zielonkawy odcień, ale myślę, że mieści się jeszcze w CB. A to jest właśnie ładownica z MIWO Military Lubliniec.... i oni w galerii mieli zdjęcie cordury CB takiej, jak TU (bo to ich zdjęcie)... podesłałbyś mi zdjęcia twojego oporządzenia w CB z MIWO? kurcze... dziwna sytuacja... Edited June 21, 2011 by slawo Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Ludzie, idźcie na dekoracje wnętrz zamiast oporządzenie kupować i takimi bzdetami się martwić. Jest CB i tyle. Każda partia materiału potrafi mieć troche inny odcień i tak jest u każdego producenta w zasadzie Quote Link to post Share on other sites
slawo Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Ludzie, idźcie na dekoracje wnętrz zamiast oporządzenie kupować i takimi bzdetami się martwić. Jest CB i tyle. Każda partia materiału potrafi mieć troche inny odcień i tak jest u każdego producenta w zasadzie Że różne odcienie są, to wiem, ale pytam, bo przez jakiś czas myślałem, że zamiast CB dali mi jakiś Olive.... ale sprawa wyjaśniona - podesłałem zdjęcia do MIWO i powiedziano mi, że to jest właśnie CB. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 (edited) Każda partia materiału potrafi mieć troche inny odcień i tak jest u każdego producenta w zasadzie Już nie mówiąc o mundurach np. rosyjskich (GORKi/partizany) - co partia to prawie diametralnie inne odcienie ;D Btw. Co z szumnie zapowiadanymi na głównej stronie nowościami? OD 20 CZERWCA W OFERCIE NOWE MODELE ODZIEŻY MASKUJĄCEJ (UBRANIA, MASKCHAŁATY, NARZUTKI ITP.) OD LIPCA W OFERCIE TORBY I PLECAKI DLA MŁODZIEŻY. Edited June 21, 2011 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
slawo Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Już nie mówiąc o mundurach np. rosyjskich (GORKi/partizany) - co partia to prawie diametralnie inne odcienie ;D Btw. Co z szumnie zapowiadanymi na głównej stronie nowościami? Zauważyłem tylko tyle, że bluzy i spodnie zdrożały. Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 (edited) Z lampą : https://picasaweb.google.com/100044006186481613921/COYOTEBROWN#5620652809395311746 Bez lampy: https://picasaweb.google.com/100044006186481613921/COYOTEBROWN#5620652848693922658 WYJAŚNIENIA: Na górze zdjęć znajduje się kontraktowe (dowód: naszywka) amerykańskie wyposażenie uszyte z cordury w kolorze CB z taśmami poliamidowymi również w kolorze CB (wyposażenie, cordura i taśmy - kontrakt armii amerykańskiej). Wyposażenie pochodzi z okresu wojny w Iraku więc taśmy i cordura zdążyły nieco wyblaknąć. Na dole: - (z lewej) uszyte w MIWO Lubliniec cargo małe z amerykańskich materiałów: cordura 1100 i taśmy poliamidowe z IR w kamuflażu MULTICAM, - (w środku) uszyte w MIWO Lubliniec cargo średnie z amerykańskich materiałów: cordura 1100 i taśmy poliamidowe koloru CB (jeżeli Klient sobie życzy wyposażenie z amerykańskimi taśmami w CB może takie u nas zamówić, ale jako niestandardowe i za dopłatą związaną z różnicą cen pomiędzy taśmami standardowymi (polski PASAMON) a taśmami amerykańskimi), - (z prawej) uszyty w MIWO Lubliniec panel udowy średni z amerykańskiej cordury 1100 koloru CB, ale z polskimi taśmami poliamidowymi marki PASAMON (z IR). W tle rozwinięty wałek cordury 1100 kolory CB produkcji USA. Edited June 21, 2011 by Renata Michalik Quote Link to post Share on other sites
slawo Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Z lampą : https://picasaweb.google.com/100044006186481613921/COYOTEBROWN#5620652809395311746 Bez lampy: https://picasaweb.google.com/100044006186481613921/COYOTEBROWN#5620652848693922658 WYJAŚNIENIA: Na górze zdjęć znajduje się kontraktowe (dowód: naszywka) amerykańskie wyposażenie uszyte z cordury w kolorze CB z taśmami poliamidowymi również w kolorze CB (wyposażenie, cordura i taśmy - kontrakt armii amerykańskiej). Wyposażenie pochodzi z okresu wojny w Iraku więc taśmy zdążyły nieco wyblaknąć. Cordura nie wyblakła. Na dole: - ( z lewej) uszyte w MIWO Lubliniec cargo małe z amerykańskich materiałów: cordura 1100 i taśmy poliamidowe z IR w kamuflażu MULTICAM, - (w środku) uszyte w MIWO Lubliniec cargo średnie z amerykańskich materiałów: cordura 1100 i taśmy poliamidowe koloru CB (jeżeli Klient sobie życzy wyposażenie z amerykańskimi taśmami w CB może takie u nas zamówić, ale jako niestandardowe i za dopłatą związaną z różnicą cen pomiędzy taśmami standardowymi (polski PASAMON) a taśmami amerykańskimi, - (z prawej) uszyty w MIWO Lubliniec panel udowy średni z amerykańskiej cordury 1100 koloru CB, ale z polskimi taśmami poliamidowymi marki PASAMON (z IR). W tle rozwinięty wałek cordury 1100 kolory CB produkcji USA Czyli mam ładownicę w CB i gitara... bo bałem się, że to nie to, a na odsyłanie deko za późno, bo poskracałem już taśmy itd... także dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam ;) Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Zauważyłem tylko tyle, że bluzy i spodnie zdrożały. Tkaniny zawierające bawełnę (polskie i amerykańskie) zdrożały od grudnia zeszłego roku do 15 czerwca br. średnio o ok. 40 % (największa różnica to 52,47%). Też uważam, że to przesada. W przypadku tkanin amerykańskich wzrosła również cena transportu do Polski oraz kurs USD w stosunku do PLN. Możemy sobie wspólnie ponarzekać.... Btw. Co z szumnie zapowiadanymi na głównej stronie nowościami? Troszkę cierpliwości.... Produkty już są w systemie, ale muszę zrobić opisy więc ich jeszcze nie widzicie. Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 W ofercie: 1.TERMIT PLUS http://www.miwo-military.pl/?p=img.pB.1510 2. OPASKA NA OCZY http://www.miwomilitary.pl/?p=img.pB.1529 Nie ma się z czego śmiać... Nie wolno już jeńcom zakładać na głowy worków. Całkiem możliwe, że będzie to KONTRAKTOWA opaska na oczy... Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Macie może jeszcze plate carriery albo scaraba we wz.93 (te z promocji)? Pisałem maila w sprawie listy, ale bez odzewu... Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Czy opaska na oczy służy tylko do sennego spędzania podróży czy może ma jakieś inne magiczne zastosowanie :biggrin: ?? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Dezorientuje jeńca, podłamuje psychicznie i sprawia, że kompletnie nie wie gdzie aktualnie jest. Quote Link to post Share on other sites
W1nston Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 (edited) Od biedy możesz też zabrać taką koszerną maskę na milsim... Edited July 3, 2011 by tw_Heniek Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Macie może jeszcze plate carriery albo scaraba we wz.93 (te z promocji)? Pisałem maila w sprawie listy, ale bez odzewu... To pewnie otrzyma Pan odpowiedź dzisiaj. Combat shirt - pantera leśna wz. 93 http://www.miwo-military.pl/?p=img.pB.1512 :icon_biggrin: ...oraz odzież maskująca biała w trzech wersjach: http://www.miwo-military.pl/?p=img.pB.1515 http://www.miwo-military.pl/?p=img.gB.3791 http://www.miwo-military.pl/?p=img.pB.1513 Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 (edited) i znowu przepuszczę wszystkie oszczędności... nie lubię was ; ) edytka: do dzisiaj nie odpowiedzieliście mi jaka jest cena małych i dużych boków 'termita' w osobnej sprzedaży, jedyne czego się dowiedziałem z wcześniejszej korespondencji to to, że istnieje możliwość ich osobnego zamówienia. A mój plate carrier bez boków dalej smutno wygląda. Edited July 4, 2011 by wegorz Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Odzież maskująca jest w każdym przypadku szyta z jakiegoś nienasiąkającego wodą syntetyku? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Wreszcie doczekaliśmy się CS'a w wz.93. Trzeba będzie kupić ;) Quote Link to post Share on other sites
Pinochet88 Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Gdzie na stronie jest rozmiarówka CS-ów? Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 COMBAT SHIRT- rozmiary: S - szer. pod pachą 82 cm, szer. w biodrach 80 cm, długość rękawa 77 cm, długość bluzy z przodu 64 cm M- 92 cm/ 88 cm/ 78 cm/ 66 cm L- 102 cm/ 98 cm/ 79 cm/ 68 cm XL - 112 cm/ 108 cm/ 80 cm/70 cm XXL - 122 cm/ 118 cm/ 82 cm/ 72 cm Przy doborze rozmiaru proszę pamiętać, że korpus bluzy szyty jest z rozciągliwej dzianiny. Quote Link to post Share on other sites
Renata Michalik Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Odzież maskująca jest w każdym przypadku szyta z jakiegoś nienasiąkającego wodą syntetyku? Tak jest w przypadku tkanin. Dzianina siatkowa "przesiąka", ale za to jest bardziej przewiewna. A już mi się wydawało, że po uszyciu pokrowca na organy kościelne z cordury w DPM, stuły w multicamie, ubrankach maskujących dla snajperów tak uszytych aby leżąc mogli załatwiać potrzeby fizjologiczne oraz opaskach na oczy dla jeńców, niewiele może mnie zaskoczyć. Byłam w błędzie: szyjemy bardzo duuuży mundur dla najbardziej znanego w Polsce koszykarza. Spodnie są wyższe od krawcowej, która je szyje. Pokażę potem zdjęcia. i znowu przepuszczę wszystkie oszczędności... nie lubię was ; ) edytka: do dzisiaj nie odpowiedzieliście mi jaka jest cena małych i dużych boków 'termita' w osobnej sprzedaży, jedyne czego się dowiedziałem z wcześniejszej korespondencji to to, że istnieje możliwość ich osobnego zamówienia. A mój plate carrier bez boków dalej smutno wygląda. Proszę jeszcze raz wysłać maila na miwo@miwomilitary.pl. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts